Friday, December 12, 2008

The Story of 2 Sisters...

Mak (me)..my name is Strawberry Shortcake (Tica - SS)
i have a baby girl name Apple Dumpling (Alesha- AD)..
Penangan kartun strawberry shortcake..terus ditukarnya nama dia ke SS n siap bagi nama alesha AD memandangkan dalam kartun tu ada watak baby nama AD...
siap masa si Alesha duk dalam walker..
leh panggil tuh..
"apple dumpling..come here...faster..apple dumpling...."

masa nak balik nih..
bleh plak buat perangai nak naik moto...
mak...nak naik moto...daddyyy nak naik moto....owan jom ahh naik moto...
bising ooo ini budak sekarang..dah la speaking berabuk...jenuh mak ngan papa nak layan..
ngan adik dia si apple dumpling tuh pun dia hentam speaking..
siap nangis2 nih suh mommy dia bawak balik AD...
bila mommy dia kata tak mau n tak boleh..
terus si SS nih kata .."okay..i wanna stay here..owan i wanna stay here boleh??"
Owan bolayan jer..dah habis tuh mommy n daddy dah sibuk2 nak masuk kete..
dia duk sibuk2 nak naik moto...
puas duk ajak owan naik moto...
last2 kesian kat cucu punya pasal..owan pun bawak lah...

tgklah muka..happy gila dapat naik moto..
tu baru moto kapcai kesayangan owan..
kalau moto papa ka tak tau lah mcm mana reaksi si SS nih..
turun2 moto jer dia tgk daddy dah ubah kete..terus lari kejar daddy ni..

lepas tgk daddy pangku AD terus terserlah kejelesan SS nih..
siap sibuk nak duduk sama atas pangku daddy...

Since ada sedikit drama di situ..so saya pun menyelamatkan AD bawak gi bagi kat owan..
konon2 nak suh owan bawak naik moto pusing2 ahhh..
sekali tgk apa sudah jadi...
tak boleh bla langsung...si SS nak jugak menyelit...
jeles owan nak bawak AD n dia pun nak ikut sama..

tgklah muka owan yang terpaksa....
hehehheheh...sian owan kena bawak dua org cucu...
masa ni saya cakap kat my in laws (Princess aurora)..

"Beb..nih nasib baik baru dua org..kalau empat lima org gua tak tau mcm mana beb.. silap2 abah kena bawak peti letak kat sebelah moto..berkumpul semua cucu2 dalam peti tuh"
Dah bg si SS nih naik..
barulah dia nak sengih...
haiyyaaaa..mcm mana mau ada adik..
baru ini macam punya kes sudah manyaakkk jeles oooo...
yang tak boleh tahan tu..
masa 2nd day raya haji..si SS nih bagi mandi AD ngan mommy..
siap boleh cakap kat mommy...
"mommy..she's brown"
tak tahan tul...
siap bleh kutuk adik brown lagi tuh...

3 memo menunggu dibaca:

ei_da.. said...

hahah kakak ticha jeles.... susahla nak ada adik... dua2 tetap comel sgt... sian owan bila cucu balik mesti sunyi kan...

Diamilikku said...

eida..ticha tu jeles2 manja je..takdenye dia nak jeles betul2...
tu lahh sian kat owan...huhuhu..takpe alesha ada lagi setia menemani

Naddiea said...

hehee...klakar la si ticha ni.pandai no kutuk sepupu sendiri.hepp!

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin