Wednesday, December 3, 2008

Riadah


Sekarang nih...kalau ada kesempatan jer...
saya dan mr papa mesti gi main badminton..
kalau di perlis..kami bermain hari selasa atau rabu..
Saya join grup yang diintroducekan oleh kawan saya...
tapi tak selalu ahh boleh join sebabnya malam kan..
rasa kesian plak nak ganggu waktu tido alesha..
kalau nak tinggal selalu dekat umah pengasuh pun macam tak best olak kann..
skrg nih since adik saya ACHIK bercuti panjang...
saya n mr papa amik peluang ajak grup2 achik main badminton di Suka Menanti..
besttt oooo....kami booking 2 jam sekali main...
berpeluh2 saya melayan rentak mr papa...
tapi takde lah main mcm Lin Dan, Chong Wei atau Taufik..
main sekadar nak bagi berpeluh je...
Saya dah semakin berisi2 skrg...
berat bertambah2...risau gak dennnn...
Masa nih game mr papa n Apit...saya jadi pengadil jer...
tukang kira2...
tiga set diorang main..first set apit menang..second n 3rd mr papa menang..
komen mr papa : " Saja je pa nak bagi Apit menang first set..hahahahha"
Jahat kannn... :p

Ni plak..mr papa melayan isteri tersayang main..
ke kanan dan ke kiri..
ke depan dan kebelakang..
lotih mak cik tau...
tapi takpe..
nak kurus punya pasal...
hahahahahha...
Posing wrap plastic...hahahhahah...
posing tepi court..
imej terpaksa di blurkan...
sebab tgh berpeluh2 maha dahsyat...

** Dulu saya suka main futsal..masa bujang...boleh kata seminggu dua kali gak lah main..
tapi lepas dah kawin dan ada anak..plus dah pindah perlis..
saya dah takde geng nak main..tapi skrg tgh usaha nak set up team baru...untuk sementara tu yang beralih ke sukan badminton...mr papa belikan saya kasut, raket complete untuk menggalakkan saya bersukan...best kan...**

7 memo menunggu dibaca:

ei_da.. said...

huhu lama tak main badminton.. best kan

Princess Aurora said...

hahaha.... yes. bagus! ambil la kesempatan dengan hubby yang rajin bersukan. Senang nak kurus.... Bila ade support, baru bleh maintain....

sabrosa said...

hahha..macam ada makna tersirat ja tu mommy..

*SiRibenMerah said...

mommy x moh kuarkan game ape yg mommy duk main ka??
hikssssssss...=P~

| Se'UgLy JeNgLot | said...

nak join! waaaaa!

sabrosa said...

jenglot bukan teror pon..hahha..

Aleeya said...

sonotnye main badminton..lama tak main laaa.

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin