Friday, December 5, 2008

Tag by ACHIK

Achik nih kan..bagi tag ntah apa2 ntah..tapi nak buat camner kena jawab gak lah kan...fakta2 yang tertulis di sini adalah benar belaka...


1. 7 Ciri Wanita/Lelaki Idaman Anda :

  • MESTI SEORANG ATLIT (dari dulu lagi memang minat atlit..sapa yang kenal saya dari sekolah sure tau benda nih..dan alhamdulillah..saya dapat mr papa)
  • TAK MEROKOK - memang tak suka dari dulu lagi..n alhamdulillah ada pada mr papa
  • TEGAS N SERIUS - tegas dan serius nih dalam konteks benda2 yang serius lah..maknanya tak main2...so alhamdulillah mr papa tegas dan serius..bukti ?? bercinta sebulan..bertunang 3 bulan ++ then terus kawin..memang confirm lah tak main2...
  • JOKER - mr papa seorang yang sangat suka buat lawak..kadang2 kalau dia bergabung ngan achik..boleh join RAJA LAWAK lah kiranya...cuma kadang2 lawak mr papa tuh bikin org sakit hati jugak lah...
  • TINGGI n TEGAP - dari dulu lagi saya luka yang tinggi n tegap..rasa secure gitu...
  • LOVING N ROMANTIC - tak perlu dinafikan..rasanya semua org nak ciri2 ni kan..
  • BERIMAN - dapat yang tak tinggal perkara2 wajib pun dah cukup..alhamdulillah..


2. 7 lelaki/wanita yang tak pernah anda minati sepanjang hidup
  • SELEBET - maksudnya..rambut panjang mengurai mcm rocker ntah apa2 tuh..dressing pun selebet semacam jer...SIMPLE lain maksudnya yer..but selebet ini sangat lah lainn..
  • BARAN - Sangat tak suka lelaki yang suka pukul2 pompuan..BENCI TAHAP GABAN..
  • HANDSOME - saya tak suka lelaki handsome : maksud di sini ala2 artis lah..yang putih2..yang ada gaya2 model..sebab semua nih ada ciri2 PLAYBOY..mr papa tak Handsome..tapi sangat SWEET..(lagu p ramlee..handsome tiada..manis ada...)
  • YANG BADANNYA BERBAU - eishhh sangat tak boleh tahan okay...rimas..
  • YANG GILA KETE - asyik kete jerr....takde menda lain..tukar tambah aksesori lah..memang sangat tak minat..nak make up2 kete sumer tuh..memang tak suka lahh..(tapi nak buat mcm mana..ciri2 nih ada kat mr papa)
  • YG TAK RETI SIMPAN DUIT - kejenya ashik2 spend jer duit2 yang ada..tak reti nak saving langsung..memang tak boleh la..sebab saya jenis yang suka saving...
  • LELAKI PANTAI TIMUR - dulu serius cakap memang saya anti lelaki pantai timur..kelantan ngan terengganu..memang tak boleh lagsung ahhh..tapi hamikk ko..dapat hubby dari pantai timur...tu lah..benci lagi...

3. 7 Perasaan anda sekiranya keluar dengan orang yang diminati

  • Happy
  • Bengang - kalau asyik nak ikut rentak dia jerrr kannn
  • Happy
  • Happy
  • Bosan - kalau buat benda2 yang kita tak suka
  • Penat - kalau keluar tapi ke tempat yang terpaksa menunggguuuu je..contohnya bengkel kereta...pusat aksesori kereta..i tak suka okay

4. 7 tempat istimewa yang ingin dilawati bersama pasangan anda

  • Makkah..(mula2 target untuk umrah dulu..pastu kita buat haji sama2 ehhkk pa)
  • Bali - nak ke pantai2nya yang dikatakan romantik
  • Paris - konon namanya kota cinta kan...teringin ahhh
  • France - Pa...sementara kak aishah study sana leh ahh plan ehkkk
  • New Zealand - suppose dulu saya study sini..tapi nak buat camno..takde rezeki den..tapi still lagi teringin nak gi...
  • Australia - abah penah gi aussie dulu..so banyak gambar2 yg abah simpan..memang teringin ahh..leh tgk kangaroo
  • Europe

5. 7 barangan/sesuatu istimewa yang akan anda hadiahkan kepada si dia

  • my love....caring...my heart n my soul...(3x)
  • Jam tangan...ada yang diminatinya..insya allah ada rezeki lebih kann
  • kasut bola / futsal - mr papa suka main bola/futsal kannn
  • Cincin sepasang...dulu masa kawin tak beli sepasang..beli asing2..
  • perfume

6. Tajuk lagu yang akan anda nyayikan untuk pasangan anda

My Heart Will Go On

7. Rakan yang anda tag dan mahu mereka buat 7 PERIHAL ini. wajib!!!! mereka perlu diberitahu akan hal ini.

  • Ann
  • Nadd
  • Apai
  • Jeff
  • Aleeya
  • Eida
  • Maria Hunny

8 memo menunggu dibaca:

ei_da.. said...

alamak terkono den.. pas raya ek.. sbb sok nak balik kg dah...

MariaFaizal said...

Sue : Bagus Achik nih dia tagged habis 'kakak2'yg dah beranak-pinak nih,heheh.This entry is a reminder of how & why we fell in love with our 'Mr Right' in the first place.

Correction : Mr Papa handsome + manis.Ada dua-dua sekali(but abg Faizal = Handsome + Manis + Cute) heheh....Acah jer...

sabrosa said...

hahhaa..marah nampak..ok la..pasni xmo tag sapa dah...merajuk..org tag pon xmau jawab dah..

mood:merajuk..huhu

*SiRibenMerah said...

ceittt.. achik majok pasaipa??
hahahahaha..

MariaFaizal said...

Achik jgn la majok.Akak compliment apa? heheh

Diamilikku said...

malu ahhh org laki duk merajuk..
nak merajuk dengan tinta boleh..
ngan kakak sorryyyy....
tak kuasa nak pujuk..
suh alesha pujuk dah ahhh

sabrosa said...

hahahhaahahaha...alesha sayang achik..dia dok ngn achik ja bila umie p outstation..dah selalu dia pjuk achik..

Anonymous said...

allllooo.... ko nie memang tak nak org cakap ko obses kat laki ko... tapi hakikatnya... ko tu memang obses gila tahap super gaban.... macam ko sorang ada laki??? helllooo... org lain pun ada laki atlit gak..... tapi tak control laki mcm ko... kalu agak2.... org nak sapu laki ko... jaga la penampilan skit.... nie badan mcm blue hippo.... patut la badan + partner badminton = 170 kg... tak bleh nak cover satu gelanggang... pas tu jaga la penampilan skit... nie selebet mcm org setoi dok tanam padi kat sawah... pas tu sok kawai laki... org tertgk skit pun pegang laki tak ingat.... hello ingat hebat sangat ker laki ko tu??? muka ko tu pun mcm singa histeria.... jaga la skit muka tu... nie jgn kata laki ko... berpotensi nak cari lain .... kalu org gila kat jalan tu jadi laki ko pun dia akan cari lain bila tgk bini yg blue hippo n selekeh mcm ko tu.... tapi tak nak org selekeh... tapi dri sendiri yg selekeh.... lagi satu ..... jgn la perasan mcm ko sorang tu bagus sgt.... hakikatnya... ko tu bukannya bagus sgt pun... n ko tu perasan bagus n lawa yang sebenarnya.......

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin