Monday, December 15, 2008

A story of 8 mth young princess

At the age of 8 month...DANIYA ALESHA..
  • 9.4kg sekarang...ringan kan...?? last month 9.2kg..so naik 200gm jer
  • dah boleh duduk dalam baby chair di restoran...
  • dah pandai tepuk amai2..menari2 bila dgr lagu..
  • dah pandai respons tv especially kartun..maka keluarlah bunyi2 yang pelbagai...
  • ummi dan papa semakin clear sebutannya...
  • dah pandai babai...(Berlagak okay..lambaian ala miss world - pusing2 tapak tgn tu)
  • dah pandai nak peluk bantal or teddy bear..
  • dah pandai nak big hug ummi n papa
  • dah pandai kiss lips ummi n papa..
  • for the first time dipakaikan seluar jeans..tu pun ihsan kakak tica..recycle je..
  • nampak big girl sangat2 dah...
  • gelak yang mengekek...
  • semakin kuat makan dan kurang susu...ini den risau..kalsium kena cukup..
  • mencapai apa jer benda yg boleh dicapai..dah beberapa kali ditangkap sewaktu meronyokkan kertas untuk dimasukkan dalam mulut...
  • dah pandai pusing kiri kanan atas bawah time pakai pampers atau dalam erti kata lain dah tak duk diam dah waktu dipakaikan pampers ir baju.
  • dah ada habits...nak tido jer suka main2 misai papa atau rambut ummi...
  • dah boleh dibiarkan dah minum susu sendiri...kadang2 tuh eksyen pegang botol sebelah tangan je...
  • dah kenal ummi n papa plus org2 yg dekat ngan dia..dah mula tunjuk muka2 tak kenal org..
  • dah pandai nak bangun duduk n memanjat katil...mula nak berdiri...
  • still tak bleh merangkak or angkat bontot dari meniarap..
  • dah pandai nak ajak jalan2 atau keluar..
  • pantang tgk ummi pakai tudung mulalah nangis nak ikut...
dan yang terakhir...dah dipendekkan sedikit rambutnya...
hehehhehehe...
ummi dah pendekkan bahagian tepi telinga sebab rambut duk terganggu menyucuk2 telinga alesha..sian dia tak selesa...
pastu kat belakang pun ummi potong gak...
achik n mr papa kata macam abu bakar ellah..
mcm temenggung jugah la...
pedulik...sebab bagi ummi tetap comei dan cute..
beria kata owan akan marah ummi sebab potong rambut alesha..
sekali owan balik masjid owan tak marah pun...sebabnya owan yang suruh potong...
hahahahhahahaha....padan muka achik n papa...
wajah 8 bulan DANIYA ALESHA YANG BERAMBUT BARU...
cantekkkkkkk kannnnnnn...???

12 memo menunggu dibaca:

shaf said...

9.4 kg? ermm... camner la dukung...akak dah 5.82 19hb Nov haritu pun, rasa nak pengsan dah kalau angin dia dtg mau tido berdukung... adoii...sakit pinggang ni..

ei_da.. said...

huhuh kalo nak ecercise leh dukung aleysha ni jalan2 hehehe... apapun aleysya tetap cute molat je mukanya... gerammmmmmmmmm.

Diamilikku said...

kak shaf : sone dah tak larat dukung dah..kalau tak guna stroller papa dia ahh tukang dukung..

eida : memang comel dan molat kan..mcm umie dia

MariaFaizal said...

Sangat2 cantik Alesha berambut baru.Nampak kemas & lovely.Happy 8th month baby Alesha....

Aleeya said...

8 month, tapi cam stahun lebey je kan..kejap je besor ..

Diamilikku said...

tq kak maria...hehehhe...

Aleeya : yup nampak mcm setahun..masa gi check up nurse tak tgk tarikh terus tanya..dah setahun kan...

shaf said...

hehe.. dia besar..sebab tu nampak cam setahun..org tgk Lyana pun, kata dah 5 bulan..walhal, baru 3 bulan...

erm.. harus lepas ni akak kurus dukung Lyana...exercise..

marinahunny said...

comei lah alesha skrg...cute miut..

Diamilikku said...

kak shaf..
rasanya susah nak kurus kot...hehehhe..tapi takpe..kita cuba dulu ehkk..

maria : tq tq tq...

Naddiea said...

sone,dh besaq dh anak dara hng kan.Pasai pa potong rambut???kalo simpan panjang mesti gorgeous.hihiii..bukan apa..untie shepah ni teringin sangat nk anak pompuan neh.anyway ummi alesha,bila Hayyan & Harraz nak dapat jumpe si alesha yg cumel neh??

*SiRibenMerah said...

anak gemoksssss ayangggggg.. ayang suka tgk muka dia yg cute miut neh.. alahaiiii~
Umie, i miss her so much.. last warning to Mak Su Alesha, jgn bawak lari culik alesha kalo I ada kat umah.. ade fahammmmmmmmm~!!

sabrosa said...

rambut alesha yg baru seperti temenggung jugah @ abu bakar ellah..harap maklum..


p/s: hahhaha..jgn marah umie...ayang jgn terkejut tgk rambut anak nati..yg dlm gmbar tu dari depan ja..xtgk g pandangan dari belakang...first impression papa pagi umie potong rmbut anak.."Ya Allah umiee...buat apa la kt rambut anak ni"...hahahha

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin