Sunday, December 21, 2008

Lake Toba Part 1



Memandangkan saya kini di Medan...
makanya haruslah penulisan blog selepas ini ala sinetron...
ada sambungannya gitu...
hehehheheheh..
Okay..kumpulan kami memulakan perjalanan jam 8.30 pagi...
naik jer bas, setiap sorang dah dibekalkan dengan sebiji pil (tahan mabuk) n sebotol mineral plus sekotak kek lapis...
perjalanan pertama menuju ke Taman Simalem...
Simalem itu maksudnya tenang...nyaman...

Tenang kan melihat pemandangan ini...??
ala2 macam di Genting Highlands kalau di Malaysia...
tapi bezanya tak ada theme park..cuma taman pertanian ala2 taman botani di Putrajaya...
Resort masih dalam pembinaan...tempat nih sangat baru dibuka..
so saya kira saya sangat beruntung kerna dapat sampei di sini..
3 jam lebih jugak perjalanan ke sini..
mula2 tu memang dah rasa bengang..ye lah lama sangat...
tapi once dah sampai kat sini...Subhanallah....memang cantik sangat2...
dari taman nih la kami dapat tgk pemandangan Lake Toba...
memang sangat mengagumkan...
sampaikan semua dah lupa nak lunch sebab asyik bergambar...
Dah habis bergambar n lunch..kami dibawa melawat seluruh kawasan taman..
memang cantik lah...
kalau honeymooners lagi best rasanya..sebab tempat nih sejuk...
banyak gambar yang sama amik...tapi cukuplah sikit2 yg saya letakkan di sini...nanti org bosan plak tgk gambar DIAMILIKKU jer kann...
Ini namanya usaha tangga kejayaan..
penat ooo mendaki..boleh slim ahh kalau tiap2 hari naik turun tangga ni..
Pix yang paling saya suka...
rasa mcm meriah jer gambar nih bila semua buat aksi gila2...
Lepas dah puas pusing2 di sini..
kami pun memulakan perjalanan untuk ke Beras Tagi...(sejam perjalanan dari Simalem)..
Tapi ada tragedi....jeng jeng jeng...tragedi apa ya??
tungggu sambungan dalam episod akan datang...
daaa...


9 memo menunggu dibaca:

sabrosa said...

waduh2..ibu ni bejalas sakan seyh...hati2 ya buk...hehhehe..kapan pulang kemari, jgn lupa buah tangan achik seyh...

Diamilikku said...

blum sempat shopping bapak sabrosa...
so blum ada apa2 cenderahati dari medan...

MariaFaizal said...

Kih kih kih..rasa kelakar baca comments Achik & Iyra kat atas.Cantik kan Lake Toba,kan? Membuatkan kita menghargai ciptaan Allah s.w.t & un-touched alam sekitar.Do take care.

MariaFaizal said...

Astagfirullah...terlupa lak DiaMilikku is Sue NOT Iyra.Sorry dear..Menantikan sinambungan 'sinetron' seterusnya...

Dj Epoi said...

Perghhhhhhhhhhhhh!!!

Kehebatan ALLAH..SWT tak terlawan...
Cantik gilak siuuuuuuul!!!

Wow ...Achik.., Lu pon udah isah ngomong Indon ...yoooo....
Teringin Gua nk G sana.....hohoooooooooo kapan bulan 4 Gua juga akan turun....Indon...

sabrosa said...

waduh2 seyh bapak DJ EPOI, pokoknya saya jugak ke palembang tahun lepas...mmg seronok seyh..mee ambeng,bakso lapangan tembak,roti bakar tepi jalan2..waduh...sedap sangat2...

Diamilikku said...

achik sedap banget..bukan sedap sangat2...aparaaaaa.....
air di Lake Toba sejuk macam air yg disimpan dalam peti...best sangat2

sabrosa said...

maafkan sy dong..heheh

Aleeya said...

cantek ehh view lake toba tu..

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin