Saturday, December 20, 2008

Malam Minggu di Medan

Selepas puas berchatting dengan yg tersayang tadi..
Dr Sal mengajak saya keluar makan...
mencuba masakan2 yg enak2 di medan..
untungnya saya sebilik dengan anak jati Medan..
mudahlah segala2nya...
Asalnya kami cuma planning untuk makan di restoran Padang di bawah hotel ni saja..
tapi takde rezeki..by the time kami sampai bawah je restoran tu tutup..
lepas tu Dr Sal tanya saya..berani nggak naik beca...
kalau berani yuk kita makan di tempat lain..
saya bawak makan sate...
wahhh..dengar je suggestion tuh..saya apa lagi..yuk naik beca aja...
hehehheheh...ingatkan relax naik beca...rupanya menggerunkan..
baik punya cilok..kalau ngan mr papa time nih confirm saya dah jerit2 dah..
tapi nak buat mcm mana...naik beca berbayar kan..tapi Dr Sal ada cakap kat pemandu tuh..
jgn cilok2 nanti kena langgar...
selamba je dia jawab..
ngak apa2 bu..kalau dilanggarnya kita, kita calarkan aje mobilnya yg cantik2 itu...
duhh...berani seyh...Kami makan di Jalan Pagar ruyung...atau nama panggilannya kampung Keling..
sebab ramai peniaga ala2 India di situ...
mcm mcm ada...besttt...starternya kerang berempah..
saya tak makan pun...tapi nampak memang menyelerakan sangat2....
lepas tu Dr Sal order nasi goreng plus sate padang...best giler...siap ada penyanyi jalanan lagi nyanyi2 sambil petik gitar n main biola..
suara memang tak yah cakap ahhh...memang vassss...sedap gilerrr..
menu nasi goreng nih kan..nampak mcm tak menyelerakan langsung...
simple je..nasi goreng kosong, keropok n telur dadar..
tapi sekali suap...mak aiii sedap gilersss...superb ahhh..
patutlah org kata..kat pagar ruyung nih..kedainya simple2..tapi rasanya enak banget...

ni lah rupa sate padangnya...
kuahnya berempah2...
ada sate kuah kacang tapi dr sal kata saya dah biasa makan sate kajang kann...
so dia suh rasa sate padang..
memang sedap sangat2.... Ada satu lagi yang sedap...air buahnya...
duhhh...nanti saya cerita dalam entry lain ehkkk...
sangat meletuuuup rasanya...
buah2annya plak pelik2...
lain dari yg lain...
owhhh okaylah...mata sudah ngantuk nih...esok jam lapan da nak gerak ke lake Toba...
hurmmm...gud nite everyone...

6 memo menunggu dibaca:

TiNiE said...

besnyer dpt jenjalan!!!

sabrosa said...

eley....huhuh..jgn lupa sumthing tuk achik..upah jaga alesha..hehehe

MariaFaizal said...

Masih terbayang keindahan & keluasan Lake Toba. Almighty Allah...Take care there Sue.Luckily you have Dr Sal there.

Dj Epoi said...

Salam Malaysia.....aduh...aduh,,aduh...Ibuk Sone rupanya masih di endon.....kalau bisah ngomong...Makan..kamu seronok bangat yok...hehehehehhe

Selamat makan hangin.....

*SiRibenMerah said...

perghhh.. neh sure balik kne extra charge utk berat badan umie nehh.. bukan extra charge utk berat beg.. muahahahahahha..
take care.. ape yg muleh di bawa balik tuh, jgn lupe lak utk kami disini.. wakakakaka =P~

ei_da.. said...

wahhh bestnya akak.. makan angin makan satay... hehe semua sedap nampak.. sy penah sampai ke jakarta je.. nasi ayam goreng dia sedap sgt...

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin