Saturday, December 6, 2008

BURUNG

Penah makan tak Burung???
saya pun ingat2 lupa penah makan ke tak dolu2...
tapi kalau saya tak ingat tu maknanya memang tak lah kannn...
tapi rasa2 mcm ada...masa arwah tokwan ada dulu..
last week..(sorry entry basi)...
pengasuh alesha beli 6 ekor burung ayam-ayam...
disembelih n dibersihkan burung tu..
lepas tu dibakar dengan campuran rempah ratus...
cicah air asam...sedap oooo...3 ekor mr papa makan..
saya?? dua ketul jer...
hehhehehehhehehe
saya tak berapa concentrate makan daging burung tuh..
sebabnya saya duk pulun makan daging berlemak2 yang dibakar..
cecah black paper sos...
sedap oooooo.
fuhhhhh..marveles..


**Saya sedang merancang untuk serius berdiet...sila sokong yer...rasa tak selesa dah la berat sangat rasa....cepat letih jer...to mr papa..sila jangan ajak saya makan2 lagi yer...tolong bantu isteri mu ini untuk kembali mencapai berat dolu2...banyak ooo nak kena turun (HL silalah bantu)**

9 memo menunggu dibaca:

waNny said...

HL yang beli berbulan dulu tak abis2 ag :p hahahahahahah

MariaFaizal said...

Sue,akak suka mkn burung puyuh goreng.M.Ngah/P.Ngah akak kat Kg Guar Sy Alwi di Perlis bela burung puyuh,sgt cepat membiak.

I have the same prob utk turunkan berat bdn coz akak suka makan(i really really enjoy good food).And the issue lies in my behaviour that I lack discipline to routinely exercise.Sigh....

shaf said...

Akak pun menghadapi masalah utk kurus..hope leh capai berat badan 3 tahun dulu, sebelum bercinta ngan hubby..now.. nak mission jangka pendek..capai berat badan sebelum preggy..uwaa...dapatkah?

Diamilikku said...

kak shaf..
yang penting disiplin..sone nih takdak disiplin..
senior kat opis makan HL..pagi ngan tgh hari memang makan HL jer...ptg je amik nasi sket...turun 10kg kak..sone harap2 dapat la disiplin diri untuk jadi macam tu...

Wanny..kak su dah dapat kaedah baru mkn HL..confirm lps nih tak tinggal lagi dah..gimme 6 mths to prove it to you

Diamilikku said...

kak maria..u're not welcome here ocay..
akak tak termasuk dalam kategori problem untuk kuruskan badan coz akak still berbadan mcm anak dara sunti...shoh shohhhss..go go...

hehehhehehe...burung puyuh sangat yummie kak

shaf said...

HL tu natang apa plak..ishh... tapikan..breastfeed tak leh la kurang mkn..kesian baby takde susu..and xde khasiat susu nya..takpelah..demi Lyana comey...ku korbankan diri mkn byk2...hahaha..mkn kalah masa ngandung byknye....

Dj Epoi said...

Ahak....ahak...ahak....
Owhhhhhh korang sumer citer pasal kurus eik.....hahahah hahahhaha..hahahahah ( Gua.. Gelak lagi!!!! )

Klau takat nk kuruihhh sampai tak mau makan sapa suruh oii!!!!
Cara yg terbaik...korang ikut Bro Mizan g training lari...tak pon korang ikut Gua GYM walaweiiiiiiii...

P/S Kalau ader kawan yg nk tambah berat badan..nanti Gua kasikan Petua2nya k

Naddiea said...

sone,aku pun termasuk gak orang2 yang nk kurus tapi x kurus2.heheh...cemana tu???

Diamilikku said...

kak Shaf : HL tu herba life...

DJ : Shut up you...ini citer org2 pompuan okay...

Nadd : kita serupa....tu ja lah yg aku boleh kata..muakakakakak

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin