Friday, May 29, 2009

Adoyaiii....Siksa tul....


Siksa tul ahhh budak ni...
sekarang pantang..kalau tgk kartun jer nak terus gi berdiri depan tv..
nak nak plak kartun Mickey Mouse n Friends...
adoyaiii.....siap kiss kiss lagi kartun2 dalam tu...macam kawan2 plak dibuatnya...
kalau kita marah...sekejap je pusing datang kat umie..kiss umie pastu gi berdiri depan tv...
nak bagi dia duk jauh senang je..tukar channel yang dia tak minat..
tapi tu lah...satgi mula ahhh meneroka semua bilik expecially bilik2 naju buat kecah2 baju yang dah dilipat...lotih aiiihhhh....
mcm mana ehhkkk nak ajar supaya alesha duduk pada jarak yang sepatutnya untuk menonton tv???

Umie yang tgh pening dan bz,

8 memo menunggu dibaca:

SYAbAR said...

Budak2 kecil mmg suka tengok dekat2. Anak2 akak dulupun sama. Akak dulu sekat dgn barang2, takpun letak sesuatu yg dia suka pada jarak tertentu pabila tv on so that dia menonton sambil bermain barang yang di suka. Bila dia nak pi dekat tv, akak ehem2, so lelama dia faham sendiri.

Tpkan dik, budak2 suka sgt butang2 depan tv esp yg boleh ditekan2. Cover kita letak soletep pun dia boleh tanggalkan..

Naddiea said...

sone,anak kita SERUPAAAA!!!

Bak kata kak syabar mmg camtu le budak2 tecit ni.Harraz kalo kartun n azan terus mai mengadap tv x bergerak siap lekat telinga kat tv okeh.ayah aku kata tu dia tok bilal tgh dok azan magrib.hihih...

aku kalo harraz dok depan tv x mo bergerak aku terus off tv.pastu baru la dia pi lari tempat lain.takut mata rosak wehhhhh kalo dok biaq.huhuhu..

umie take care noo..papa pi bersukan,aleesha jangan notty2 ekk..

lily azliyana @ mama zara said...

hee..mmg susah kan nak ajar. si zara pon same. klu kite panggil suruh beralih..siap menjwb uuuu..aaa..uu..(bahasa diela).then sengih stg2 kat kite. pahtu ngan rase tak bersalahnye die pi balik kat tv tu..huhu..

MariaFaizal said...

Haaa...baby cute dah progress ke suatu level lagi! :D

Congratulations! At this point she'll be very curious about every movement/colour,everything! Time for her to learn by exploring.

Bab tengok tv dekat2 tu,maka terpaksa lah Umie & Papa beli LCD or Plasma so that boleh lekat kat wall, hehe...

Diamilikku said...

kak Syabar : nih duk ehem ehem lah dengan dia..tapi dia buat bolayan lah kak...pastu kan..bila kita sebut je..alesha duk dekat tv umie jentik telinga...pastu dia mai kat su amik tgn su letak kat telinga dia..bikin kita gelak balik kak...

Nadd : memang milestone budak2 umur gitu kot agaknya ehh nadd...hehehehhe..alesha tak notty..umie dia ja yang notty...hahahahah

Mama Zara : itulah..memang gitulah..agaknya betul lah tu mile stone diorang kan...

Kak Maria : masanya belum tiba kak..mizan kata selagi menyewa pakai je apa barang2 yang ada..nanti nak pindah tak susah...bila dah duk umah sendiri nanti baru kita beli apa2 yang dikehendaki..so terpaksa sabar dulu kak..

Mrs SM said...

beli jer TV plasma yg lekat kt dinding... susah la dia nk kiss TV tu.. heheh dia x sampi...biasa la kanak2 sedang membesar...

Diamilikku said...

Mrs SM : bajet takdak lagi la...nih nak dapat 2nd baby kan..kena jimat sket

Baby Lyana said...

kak shaf..kalau Lyna pi berdiri dekat tv...off ajer TV tu..nanti Lyana gi jauh...so far berjalan la trick tu

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin