Thursday, May 14, 2009

Ku Gila Mumtaz

Mumtaz owwh mumtaz...
Nih semua penangan budak2 kat opis ahh..
daripada saya tak tahu..tak suka..terus jatuh centa...
Mumtaz nih nama bagi Cheese Nan Bersalad yang dijual kat kedai mamak belakang opis saya..
memang sangat sedap..portion dia sangat banyak..masa first time gi makan..say apunyalah tamak haloba..order satu untuk saya je..tak nak kongsi2..tapi tak larat nak habis..
skrg dah share2 order...dua org order satu..kadang2 tiga org...
tapi makan berebut2 mcm nih..lebih sedap tau...

Inilah rupa Mumtaz...sekali makan pasti nak lagi..
nak nak pula kuah dia sangat yummie...
saya ajak mr papa makan sekali hari tu...
dan dia pun cakap sedap....
roti nih roti nan biasa jer..dibakar dalam tempayan...pastu letak cheese sekeping kat tgh2....campur cheese2 lain sekeliling.....
letak tomato..letak salad...ada 8 slice (macam pizza regular) jugak sizenya...

Tgk ahh budak2 ni amik gambar candid saya tgh khusyuk menikmati Mumtaz..
Takde pandang kiri dan kanan dah...
gentlemen...start your engine....
on your mark..get set...go....
Kawan2..kalau nak makan mumtaz datang perlis ehhh..
nanti saya belanja...



merapu meraban cerita makan oleh:

12 memo menunggu dibaca:

Baby Lyana said...

penangan orang preggy.. hahah..takpa... makan aje..berat tak naik2 kan?

:: HUSNA :: said...

sy suke cheesse nan.. mumtaz ni adik-beradik dia kot... tp kt sini xde lg... kena pegi perlis la kot ye...

Azure said...

aishh..sedapnya nampak..tak penah jumpa lagi...jauhnya nak pegi perlis

SYAbAR said...

Nampak sedapnya.. akak dah 2/3 hari tak tentu halam mkn dik. Mana fikir Afiq, mana AMNI demam sampai hari ni, jam 2pg td abahnya pula dibawa ke Pantai Cheras. Dok peluk anak dah dia sekali kena.

Dugaan2, doakan kesihatan akak baik selalu.

Naddiea said...

sedapnya...sone nanti aku pi sana hang kena belanja aku kay.

Diamilikku said...

mommy lyana : hahahahha...nih dah naik sekilo..penangan mumtaz...serta kambing panggang...perghhh meletup...

Husna : haah adik beradik kakak abg nan cheese...tapi sini specialnya letak salad n tomato...kalau belah2 tempat lain tak tau lah ada ke tak..

Azure : alamak...nak bungkus bawak balik kemaman confirm tak sedap dah..kena masi sini jugak2...hehehhehe

Kak Syabar : Tabah dan bersabarlah kak..dalam keadaan skrg akak kena kuat..kalau akak lemah semuanya akan lemah...su doakan akak sekeluarga..juga bro Dj sekeluarga..

Nadd : harus dong..tapi kapannya mahu ke sini?

hani said...

amboi aida..hehehe..berselera sungguh..

nanti la nak p try mkn kat kaedai mamak tu..:)

Diamilikku said...

hani : jgn tak try..rugi ooooo...

*SiRibenMerah said...

umie, ngidam la.. nakkkkkk~
cam nikmat je kalo dapat makan.. hurmmmmmmmmmm~

azam said...

gaya tempat macam kat alim ja nakkkk belanja aku hahahahaha

jue@dnjuice said...

waaa... kak sue... sedapnya.... teringat masa jue peknen dulu.... ari2 kol 3 tepon mamak alim tu suh depa buat pas tu mintak kartikei antaq naik atas... pas tu ngadap ngan kak julie.... lantak la org nak kata apa... janji alim pnya makanan memang sedap kannnn.....

dayahAdnan said...

salam, pernah dengar psl roti mumtaz ni tapi kedai mamak yg mana ni? nak try tapi tak tau nak cari kat mana. care to share? thanks :)

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin