Wednesday, May 20, 2009

Mari Naik Keretaku

"Papaku pulang dari kota...
papaku belikan kereta...
Kereta kecil warna merah...
bolehku bawa ke sekolah...
pon pon pon pon pon pon pon pon..
kereta kecilku berbunyi..
marilah aunty marilah uncle..
boleh ku bawak jumpa owan..."

Hehehehe..dulu masa sekolah rendah confirm semua ada belajar lagu ni kan..
so hari tu masa bawak alesha gi City Plaza..
dia excited kemain nak naik kete nih..saya pun tak faham kenapa warna merah yang jadi pujaan..memang anak papa...aka penyokong fanatik MU..(mentang2lah MU juara liga kann)
padahal ada lagi kete warna lain..tapi warna merah tetap jua menjadi pojaan hati alesha..

excited sungguh tgk alesha drive kete nih..
selalu kacau papa drive spider blue kitorang..
hari nih..dapat drive sendiri..puas hati..macam2 butang semua dikacaunya...
adoyaiii anak umie ni nak jadi F1 driver ker??

Siap angkat kaki sebelah tu yang tak tahan tu..
aduhhh berlagak sungguh..
tiru sape ntah drive cenggitu...
dah la tu..berlagaksss nak duk sorang2..kita nak teman duk sebelah dia pun tak boleh..
apa2 je lah alesha..asalkan anak umie happy..umie on ajer...


Lagi telatah alesha by,

9 memo menunggu dibaca:

Dj Epoi said...

Walaweiiiiiiiiiiii

Lagu Nostalgia tu hehehehhehe!!!!
Ponk...ponk...ponk.....poooooooooooooonk!!

Mizan tak berebut ker ngn Alesha naik keter tuh....
Takut dia plak terleeeeebee macam naik Mainan yang entry lpas hehehheeh

*SiRibenMerah said...

hehehehe...
Alesha tiru ayang ke bawak kete camtuh posingnye..
nak kete besar camtuh kot umie.. baru dia reti duk diam2 kat umah owan..
hehehehehehe.. sweet je kannn..

kuIna LadyInRed said...

sy suka warna merah tp keta sy warna itam... hahaha
tp sy suka sbb merah menang bola.

Baby Lyana said...

rasanya baby suka warna merah kot..Lyana pun sgt suka benda2 warna merah..

MariaFaizal said...

Baby Alesha angkat kaki mcm tu sbb lenguh la Umie,he he...

Kaki baby panjang (leggy :)& I need a bigger car Umie & Papa,please....(says baby cute Alesha :)

Cute!!Cute!!

Diamilikku said...

Bro : Mizan tgh khusyuk tgk adik angkat dia main boling untuk MASUM..so takdenya nak layan alesha main...heheheheh...

Ayang : Tak faham2 lagi??? beli le kereta besar kat alesha...lalalalalal


Kulna : That's why ur nick lady in red kann...saya minat chelsea..tapi hubby sangat minat team merah yang menang itu...

Baby Lyana : merah itu tarikan...kan kan kan...

Kak Maria : "Aunty please by me a new car please...ayang, umie n papa tak nak beli...please aunty... i love you...mwahssss", says baby alesha....

hehehhehee

Naddiea said...
This comment has been removed by the author.
Naddiea said...

ammoih sakan aleesha naik keta ekk...sone,aleesha nampak macam boy la..terkena aura baby dalam perut ummi kot.

*SiRibenMerah said...

wohhhh.. ayang nak beli kete besar untuk baby dlm perut umie.. sbbnya alesha x mau geng ngan ayang..hahahahahahahahahahahahaha..

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin