Sunday, May 17, 2009

Alhamdulillah.....

Your pregnancy: 21 weeks

How your baby's growing:

Berat Baby : 325 gm (rasa mcm ringan...alesha dulu lebih berat dari ni)
Perkembangan baby : stabil dan membesar mengikut jadual..
Usia kandungan : 21 minggu
Jantung : normal
Berat umie : baru naik satu kg (masa ngandungkan alesha..at this stage berat umie dah naik 9kg)
Urine : okay
darah : still rendah
Kandungan gula : stabil
Kedudukan Baby : punggung di bahagian bawah...kepala di atas..
doktor kata normal...sebab kandungan masih early stage..
Jantina Baby : jeng jeng jeng.....................................

Alhamdulillah..insya allah kali ni bakal melahirkan seorang pewaris kepada NAZMIZAN..yang bakal mewarisi spike papanya...dan menggegarkan trek...chewahhh (takde maknanya)...
Insya allah...lepas nih boleh rehat panjang sket...sebab dah dapat sepasang...(harap2 betul lah...tapi memang baby tunjuk senjata tadi)
Owan mesti suka dapat cucu boy..princess dah ada 2...strawberry shortcake dengan apple dumpling...so lepas nih baby boy nih akan jadi tumpuan dan perhatian ahhh..
mungkin boleh geng ngan ayang since alesha tak mau geng ngan ayang langsung...
sian ayang kena buli (owan yang citer)...hehehehheheh...




Khabar gembira oleh,



18 memo menunggu dibaca:

Dj Epoi said...

Salam..............Yohooooooooooooo.!!!!
Gua 1st!!!!!!!!!!!

Dj Epoi said...

Salam......

Sudah Ku agak....
Sudah ku telek.......

Alhamdulilah.....Besuk boley tukar Kerja....jadik BOMOH TENTUKAN ANAK...hehehhehehe ader saper lagi nak Telek?

Tahniah Mizan....pandai arrrr Hang...hehehheehe

Su & Mizan Take Care
Gua sker gilak siut!!!!

Owan......Standbye!!!
Achik......geng dah sampai....
Riben......jangan buli2 lagi ..Bodyguard Alesha dah sampai!!!

@e_da said...

akakkk tahniah...maybe kita leh geng... hihihi.. my little junior pun maybe ada senjata yg sama cam baby akak... hehehe tp aritu br sekali scan la... tak tau la kalau dia main tipu2 hehehhe... alhamdulillah akak n baby sihat2 ajer....

MariaFaizal said...

congrates IN ADVANCE as u're getting a baby boy! Am so glad for you & Mizan..

*SiRibenMerah said...

hahahaha..
boboi kah?? hurmmm.. Alesha, siap le kne buli ngan ayang lepas neh.. sape suh eksyen ngan ayanggg.. hiksssss...
Tapi umie, ayang rasa gugurl la.. hehehehehe...=P~

chEntA said...

erm..wah2..bkl lahir jguh trek negara la ni..akan berseri la dunia olahraga negara kte dlm tempOh 20 thn akan dtg!!~
tahniah kak~

ALUNAN TINTA said...

achik da ada geng la ekk..owhh..jgn tinggai acik tinta udah.

Syazwan Yazid said...

part ni yang paling best... "jeng jeng jeng....................................." haha!

sabrosa said...

hahahha..xdk maknanya ayang..xlarat nk gugurl..achik nk boy plak..chantek ah tu nati ley join futsal,karok,boling...wakakkakaka..tapi zaman tu achik dah tua la..

*SiRibenMerah said...

alaaaaaaa.. boboy nanti ayang punya jugak.. sbb alesha tamau kat ayang.. nak kat achik aje.. hehehehehe..

TiNiE said...

sone,
tetiba kaktinie pun rasa cam gegirl jer...walopon tak penah jumpa kan..
tapi takperla, boy ke girl ker..janji sihat alhamdulillah cukup ..amin

Diamilikku said...

Bro : wah dah agak dah telek yer...bila masa ntah..heheheheh...jadi bomoh ehkkk pasnih...

Eida : yeszzaaa...leh geng ahh nanti kannn..

Kak Maria : tq so very much..hehehehhe..harap2 betul ahhh sacn tu..manalah tau kannn..

Achik : bukan nak doa atau kata geng pi masjid..tadarrus...futsal ngan karok je yang dia ingat..cheh..


Chenta : takde maknenye..biar papa sorang sudahhh....

Tinta : Achik Tinta kena kawin ngan achik dulu baru achik tak tinggal...skrg tak leh kata pe ahh..kena slalu tinggal2kan dulu..

Jeng : jeng jeng jeng....uncle jeng lot..


Ayang : takpelah..tunggu dia keluaq nanti tgk girl ke boy...

Kak Tini : sone duk rasa girl gak..tapi tadi doc kata gitu..terima je lah..tapi lum fully lagi..apa2 pun tunggu baby kuar dulu...hehehehhehe...yg penting sihat ye dok

lily azliyana @ mama zara said...

hee..bestnye klu dpt boy kan. klu dh sepasang, boleh rehat lame sket br ber'anak' semula..

apepon, yg penting, baby n mama die dua2 sihat..ye tak..=)

Naddiea said...

congratssss!!!!aku jeles hang dh dapat sepasang.doakan aku plak ekkk dapat gugurl lepas ni.errkkk...doakan aku dpt twin boleh??hiihih..

Mrs SM said...

klu tgk perut hang pun mmg aku nmpk cam boy la.. sbb membulat ke depan...tapi perut aku ni masih membulat lagi... adakah aku masih boy?? mm kena tggu la next scan ak..on 26 jun ni.. hahhaha

aramis2177 said...

Waa.....sone.....congrats!!!!Syoknyaa dpt sepasang!Alhamdulillah.....hehehhehe.....leh laa rehat pjg ehh?Kak farah yg dua2 girls tu pun rehat pjg gak!kehkehkeh...
anyway sorry laa lama xtinggai jejak kat sini.....hope u're doing ok sis!TAke care naa.......semoga semuanya selamat!Amin!muahs utk alesha Mbam2 itu!

kuIna LadyInRed said...

cepat la besar simanja ku sayang...

alamak lupa lirik la pulak...

take care yer...

hajarus said...

salam singgah & salam kenal...

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin