Friday, May 1, 2009

Alesha's Favourite


Saya ada mention dalam entry terdahulu yang alesha sekarang semakin kuat makan..
Saya suka dan saya happy...alesha boleh habiskan semangkuk kecil bihun sup, semangkuk kecil nasi + sayuran + ikan/ayam...
Dan semakin kuat minum air...alhamdulillah...
Cuma sekarang ni alesha ada dua kesukaan alesha..yang memang betul2 favourite lah..
Biskut Tiger...ada dua jenis..tiger susu (berbentuk bulat) dan tiger Berbentuk segi empat..
makanan ini diajar oleh owan Alesha..
Setiap pagi alesha boleh habiskan dua keping biskut tiger untuk breakfast dan dua keping lagi pada waktu minum petang...
Selain biskut tiger alesha juga sangat gemarkan susu perisa strawberry YES Dutch Lady..
yg nih plak kakak tisya yang ajar..masa first gi umah kakak tisya..
sebotol kecil boleh dihabiskan sekali minum...
Kalau tgk gambar di bawah..alesha baru habiskan dua keping biskut..n sebotol air sambil menonton tv...langsung tak peduli org lain...
Legalah sikit saya..takde lah letih sangat...
Mr Papa still di Kedah waktu nih..training...

Seronok kan dapat tgk anak2 membesar.....huhuhuuu..saat ini terasa jeles ngan Kak Farah n Kak Maria yang boleh tumpukan 100% pada anak2...jeles juga pada Kak Shaf yang boleh bekerja dari rumah sambil melayan si mbam2 lyana...tapi saya mengambil contoh dari Kak Syabar yang masih dan dapat menguruskan rumahtangga plus anak2 dengan baik walaupun sibuk bekerja....insya allah....saya akan jadikan panduan dan teladan...untuk membesarkan alesha dan anak2 saya yang lainnya....

9 memo menunggu dibaca:

@e_da said...

Alaaalaaala cute nyerr dierr.. ralit tgk tv ngan susu strawberry dia.. mesti sedap sgt la tu... good girl aleysha...

Baby Lyana said...

Jangan jeles.. sebenarnya....lagi penat bila semua kita yang buat..bekerja di rumah sambil tgk anak..silap2 boleh hilang sabar..tapi kepuasan yg sangat penting.. apa2pun kita terima la arah tujuan hidup camner...but, memang best bila semua utk anak2 kita yg buat..mandikan, pakaikan baju..suapkan makanan..etc etc..

nUrLisDa said...

hehehehe comeyyyy ank akak.. soo cute like her umi...

SYAbAR said...

Terima kasih dik. Malunya akak, kau jadikan contoh. Byk lg ibu lain yang lebih baik utk kita sama2 belajar darinya umpamanya DATIN DAHARAH, Pengerusi WI Negeri Kedah yang dipilih sbg salah seorang calon ibu mithali tahun ini.

SYAbAR said...

Anak2 akak dr kecil hingga sekarang, everthing yang ada base strawberi memang mereka suka. Pendek kata jem strawberi dlm peti ais tak pernah putus bekalan.

Sikit hari, seperti budak2 lain, alesha akan minta biskut chipsmore / oreo.

Diamilikku said...

itulah kak...ish ish ish...
hehehehhehe...
contoh biar yang terdekat dengan kita kak...datin daharah tu su penah jumpa personally....hehehhe..dia memang deserve...

Diamilikku said...

nur lisda : tq so much for the complement

SYAbAR said...

Akak zaman sek ren dok berlari kat lama rmh dia esp tumpang main tennis court tepi rmh depa. Masa tu husband datin jd DO Baling. Mama akak boleh kata orang kepercayaan datin la dlm aktiviti2 di sana time tu. Malam berinai akak, datin datang utk merenjis. Jd akak kira close le dgn datin ni & sbb tu la akak ambil datin sebagai contoh terbaik

suhairah.arshah said...

wahhh~ tiut nye duk mnum air 2..
hehe! grm sungguh la ngn dak sorg 2..
hehehe~

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin