Saturday, May 30, 2009

Pengakuan berani mati...Ya, saya ada Girlfriend...

Ayooo...sakit dada dengar pengakuan nih..
macam nak luruh jantung...
rasa macam tak percaya pun ada...
tapi apakan daya...inilah yang sebenarnya..
hakikat yang terpaksa diterima walaupun rasa macam biar betul....
tapi sape yang buat pengakuan berani mati tu??

jeng jeng jeng jeng jeng.....
saya try search gambar budak yang cakap nih..
tapi tak jumpa la...
hurmmmm...agak2 kawan2 kenal tak Haziiiiiiiiq (ala budak yang petah bercakap dalam rancangan tom tom bak Aznil Nawawi tu)..pastu sekarang nih berlakon dalam syurga cinta dengan awal ashhari dan heliza AF5...
statement nih saya baca dalam paper..hari ni..statement nya berbunyi :
"Ya..saya dah ada teman wanita...kenapa tak percaya?? takpe tulis tulis...saya suka..
saya nak semua orang tau saya dah ada teman wanita..namanya athira kacukan Melayu Inggeris...Saya suka kalau teman wanita saya baca dan gembira sebab teman lelakinya dah mengaku yang kami memang bercinta"

lebih kurang gitu ahh bunyinya...sangat dahsyat okay..budak berumur 10 tahun mengeluarkan statement gitu..berbeza dengan artis2 yang dah dewasa dan matang yang sibuk nak menyorokkan kisah cinta walaupun dah pelbagai bukti didedahkan..memanglah org kata budak2 cinta monyet kan..tapi sekurang2nya dia ikhlas mengaku..biarlah dia tak faham apa itu cinta...
janji dia tau dia ada perasaan pada seseorang bergelar perempuan dan ia nyata berbeza dengan perasaan terhadap kawan2 perempuan lain....

Ada satu lagi statement dia yang sangat best...
"Sebelum nih saya selalu tinggal solat tapi lepas berlakon dalam syurga cinta saya dah tak tinggal solat..takutt oooo nanti masuk neraka"

See...sape kata filem membawa pengaruh yang buruk...mungkin ada yang buruk..tapi kalau penggiat seni tahu cara nak menyuntik elemen2 nasihat dan pengajaran insya allah..filem akan menjadi satu medium dakwah yang terbaik...

Renung-renungkan dan selamat beramal...


Cerita ceriti hiburan by,

11 memo menunggu dibaca:

Baby Lyana said...

Maybe Haziq masih mentah dengan dunia hiburan..lagipun, dia kecik lagi..siapa kisah ade GF ke x... org tetap suka keletah dia..

TiNiE said...

amboi..kemain lagi dak haziq tu ek..
tapi takperla, dah mmg dah glam kekecik kan..layankan jerla..

part solat tu mmg terharu tul..bagus bagus..good job boy...

Dj Epoi said...

Salam,,,,,

Skank...time bebas untuk Gua menjelajah ke Blog kawan2 dgn tanpa Ganguan...hehheheheh

Haziq ? Haziq.....!!!

Butui ka dia tau apa mendanyer CINTA tuh!!! heheheheheh

Filem MEMANG mempunyai pengaruh yg besar siut!!!
Tgk gibik2 Gua....

Sorang nak jadik Ben10
Sorang nak jadik.....Robocop...
Hehehehehhe.....

Tapi biarlah kita sama2 dedahkan ngn Felem2 yang mempunyai ubsur KEBAIKAN....

Skank bila memalam bila time citer KLEWON..( HANTU )
Sorang2 dok sembunyi belakan Gua...

Suruh apa ponk tak jadikdah....heheeheeheh

Punya lah PENAKUT hehehehheh

Su Take Care......
Tgk citer2 yang bagus2....
Main peranan juga tuh owhhhhh.....

sabrosa said...

setuju..syurga cinta maybe antara filem yang terbaik penah achik tonton..bukan terbaik dari segi grafik ka apa ka..tapi sarat dengan mesej2 yang positif...btoi..sapa yg xtgk g baik tgk...banyak sgt mesej2 dia tuk yang baru nk bercinta,sedang bcinta,bru frust cinta, or yang dah hanyut...heeeee

MariaFaizal said...

Haziq sangat cute & akak setuju dgn Sue when you said he's so honest,tak mcm artis2 (yg dah dewasa) nak selindung sana-sini :)

Diamilikku said...

Mommy Lyana : yup true dia masih mentah..tapi tak mengejutkan kan dalam umur 10 tahun dah tahu boyfrend girlfrend..kita dulu tak mcm tu pun kan..

Kak tini : tu lah..dah la keletah..pastu cakap pun petah..macam org dewasa..geram je rasa...

Bro : Takde masa nak tgk tv bro...asal kul 9 je dah ngantuk nak tido...siang sibuk keje..weekend je lah kalau nak tgk pun...alesha pun tak berapa minat tgk tv dia lagi suka main lari2 sini sana....

Ach : pi tgk syurga cinta tak tunggu kakak..ak baik tau...

Kak Maria : Adam yg umur 5 thn pun dah ada girlfrend kan..hehehheh..adam n ratu...

CintaMelya said...

ye ker?biar betul haziq tue..petah betul dia tue..kecik2 dah ada gf..bebudak zaman skang....

*SiRibenMerah said...

ye.. ye.. saya x de boyfriend...
hehehehe... see, ayang pon berani wat statement neh dgn kejujuran..

hahaha=P~

:: HUSNA :: said...

haziq tu mmg petah...
bdk2....

chEntA said...

haziq ni mcm2 keletahnyer..
tp,die sgt2 jujur..
xsngka kcik2 dh pndi bab cenggini..~
mju btol bdk2 skrg..kn2??
anyway, teringin nk tgk syurga cinta!~

lily azliyana @ mama zara said...

hehe..mcm kelakar pon ye jugak statement die tu. sporting btol mak ayah die bg anak buat statement mcm tu. kite dulu ms skola ayah tau ade org nak ngurat pon dh bukan main bising dh..=p

bab sembahyang tu, mmg bagus btolla. hope kesedaran tu kekal smpai die besar nnti.

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin