Saturday, May 9, 2009

Go Papa Go

Alesha bangun pagi..
gosok gigi....mandi...
siap2...sebabnya alesha nak gi stadium tgk papa lari...
Hari ni papa lari 100 meter..event kesukaan papa..
tapi papa injured sikit..peha papa sakit..
semalam papa lari 400m..papa dapat silver..papa kalah dengan uncle epul..
Alesha tau..papa kalah sebab alesha tak gi tgk papa lari..
hari ni alesha nak gi..nak bagi sokongan kat papa..
harap2 papa dapat gold..tapi uncle im ada jugak..
papa ngan uncle im sama2 lari untuk malaysia..mesti fight habis nanti..
apa2 pun alesha doakan papa...

Ni masa pagi tadi..alesha tgk papa lari saringan..
alhamdulillah..papa dapat no 1...tapi saringan papa ngan uncle im lain2...uncle im pun dapat no 1 jugak...so ptg ni final..kul 4..alesha nak gi tgk jugak..walaupun cuaca agak panas..
papa dah pesan tadi sebelum keluar...
"nanti alesha datang tgk papa lari yer...sayang"
So alesha kena pegi...alesha tau papa akan lebih semangat kalau alesha ada...

Owhhh ini wajah alesha yang sangat debab..bersama umie alesha yang nampak demok..
ya...sekarang semua org tau kenapa alesha demok..sebab alesha ada umie yang demok..
papa alesha kurus jer..tapi alesha ikut umie...uncle hassan (kawan papa) kata tadi..
alesha ni fotostat umie sebijik...hurmmm..uncle hassan kata muka alesha serius..
sama macam umie...sebab papa alesha ramah tamah n senyum sokmo..
ya betullah tu..umie alesha memang sangat serius..sebab tu ramai yg kata umie sombong..
tapi nak buat mcm mana..dah umie memang mcm tu kannnn....
Okaylah...dah 2.45...alesha nak gi mandi...
kejap lagi nak tgk papa lari...
go go go papa..alesha support papa...




posted by,


on behalf of alesha....

8 memo menunggu dibaca:

MariaFaizal said...

All the best to Mizan.

And, baby Alesha sangat cute!Semoga dapat membakar semangat Papa baby Alesha utk menang & break record.

P/S: Org yg judge Sue sombong sebab serius belum kenal Sue secara peribadi.Even kalau dah kenal, tak kan someone nak senyum around the clock.Mcm ada yg x kena jer kalau someone senyum kat semua orang & 24-jam.Yea tak?he he...

Kiss,kiss baby bam-bam,cute,adorable,muah, (auntie dah geram nih hihi...)

Mutiara_Lezz said...

Sue..glamor sungguh nama Alesha nikan..td kcm jumpa ngan wife Humberi,new girl dia pun nama Alesha, Alesha Hana..panggil pun Alesha..walaweee sekali sama nama la anak pelari pecut 100m Malaysia...Mujur sorang dok utara sorang dok kajang no..hhihi...

Diamilikku said...

Kak Maria : Tq doakan papa..tapi papa setakat dapat silver jer..kalah dengan imran..tapi tak jauh beza...

KCM : laaa ye ker...ish ish ish..kawan baik nih..nama anak pun sama...hehehehehhehe....

lily azliyana @ mama zara said...

Mama Alesha..sorila yek. sy ni mmg buta sukan sket, dhla baru jek berkenalan ngn mama alesha kan. so baru tau jugak hubby awk olahragawan negara yek. klu slh tlg betulkan.=)

Baby Lyana said...

alahai..tembam nye.. hihi... insya-Allah dalam bulan ni akak balik Kedah..kita roger2..leh ketemukan 2-2 bam-bam.. rasanya Lyana akan start bam-bam balik..sebab dia suka mkn bubur nasi!

so, apa keptutusan final tadi?

aramis2177 said...

Gud luck utk mr papa noo......moga2 dia dpt no 1 dengan adanya peminat NO 1 dia di stadium ituu!!!!!hehehhee....
ehh sapa kata umie alesha demok?????Umie alesha kan ada baby lam perut......hehehe...and as always.....walaupun muka alesha serius....tp dia sangat comei & mbam2!!!

ieza said...

sure leh menang..sah2 alesha ngan mama nyer ada....

Diamilikku said...

Mama Zara : heheheh...bekas olahragawan negara..my hubby injured teruk masa 2004/5...recovery lama..so sekarang baru nak aktif balik..doa2kan my hubby ada peluang dan rezeki ke sea games tahun nih...


Mommy Lyana : yeszzaaaa...i like...kita tgk mcm mana tembam berdua nih beraksi ehkkk..confirm lyana lemas alesha asyik nak kiss je...
mizan dapat silver..tough fight dengan imran...alhamdulillah..i guess he's back on track..

Kak Farah : demok la...aunty ada baby dalam tummy pun tak demok macam umie alesha kannnn..hehehhehe..

iEZA : menang no 2 jer...tak dapat no 1....huhuhuu

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin