Friday, May 8, 2009

So Touchinggggggg looorrr


Alhamdulillah....saya selamat sampai di umah abah di Alor Setar jam 11.00pm...
Walaupun mengharungi perjalanan yang agak panjang dan meletihkan...
akhirnya saya berjaya juga memeluk puteri kesayangan....
Kami memulakan perjalanan dari KL lebih kurang jam 2.30pm...
dan terperangkap dalam jammed, bermula sebelum terowong (Perak) hinggalah 2km sebelum hentian Sg. Perak dek kerana lori tangki minyak terbalik dan melintang di sebelah jalan menghala ke utara..
makanya pihak PLUs terpaksa buka laluan dari arah bertentangan untuk membolehkan kenderaan lalu...ada dekat 1 jam setengah jugak kami terperangkap...
dan saya memang taks enang duduk..sebab tangki dah penuh dan saya perlu ke toilet..
dah menggigil2 seluruh badan masa ni..tapi tetap sabar..

Lebih kurang jam 10 saya msg mr papa..cakap dah nak sampai..
kalau alesha belum tido bawak alesha sama..amik saya di tol Hutan Kampung..
mr papa balas..alesha memang tak nak tido..minum susu sikit je...mata dah ngantuk..puas ulit2 tapi tak nak tido..mcm tau2 je umie dia nak balik...then saya balas..alesha dah puas tido ngan papa dia..dia nak tido dalam pelukan umie plak..hehhehehe.
Saya turun jer dari bas..terus masuk kete..
mr papa tgh peluk alesha..siap buat jahat lagi tak nak bagi alesha kat saya..
tapi alesha dah meronta2 tangan nak gi kat umie...
saya amik jer dia terus diciumnya bertubi2...
peluk leher tak nak lepas..nampak sangat rindu kan umie..saya pun nak nangis masa ni..
rinduuuu oooo...saya peluk2 usap kepala...cium pipi dahi bibir alesha..
lepas tu saya baringkan alesha di bahu...
masa nih lagi touching..alesha peluk saya kuat2..duk cium2 bahu tak berenti...
tapi lima minit lepas tu dia senyap je...
saya alihkan alesha baring di ribaan..
tgk2 member dah selamat melayari mimpi....
zzzzzzzzzzzz...


Wajah kerinduan alesha..tido di ribaan umie..
sian papa..hajat hati nak terus gi makan CKT kat Jitra...
tapi anak dah tido plak...saya tak sampai hati plak nak kejut anak..tapi tak sampai hati jugak nak hampakan mr papa..so saya suggest mr papa turun sorang2...makan..saya pegang anak...
lagipun saya memang dah takde appetite nak makan...
teruslah alesha lena di pangkuan saya sampai kami selamat tiba di rumah..

Sayu je tgk wajah anak saya tido..
rindu sungguh dia kat saya..last saya peluk cium alesha ahad malam yang lepas..
hampir 4 hari jugaklah...
sian dia kannn....semalaman tido semalam nak dalam pelukan umie..
pagi ni subuh2 hari dah bangun...tak henti2 duk peluk cium umie...
**Ikatan Anak-Ibu memang sangat kuat**



15 memo menunggu dibaca:

Baby Lyana said...

ermm..so touched... tak dapat bayangkan kalau akak kena tinggal Lyana lama2..gi ofis dalam masa 2 jam jer..sure dia dah carik Mummy dia.. nak tido, hanya dengan Mummy..huhu parah sey..

SYAbAR said...

Kita belai dia sejak dalam perut dik...

Diamilikku said...

kak Shaf : tu lah..tambah2 mommy dia work from home kannnn...lagilahhh..

Kak Syabar : huhuhu..yg dalam perut nih tak tau lah mcm mana..macam tak banyak masa je duk belai2 dia...

ieza said...

huhuhuh..indah sungguh hubungan seorang ibu dan anak......

:: HUSNA :: said...

so touched... mmg rindu klu tggl anak lama2... x sanggup

lily azliyana @ mama zara said...

hee..terharu tgk pertemuan semula ibu n anak. mmg ikatan ibu anak sgt kuat kan. berpisah lame mane pon msti anak tu still ingat kat ibu die..=)

kuIna LadyInRed said...
This comment has been removed by the author.
kuIna LadyInRed said...

mak & anak.. mana tak rindu leh gila meroyan.

TiNiE said...

uhuk..so touching..
alhamdulillah sumer pun berjalan dgn lancar...

Diamilikku said...

Ieza : memang sangat indahhhh...huhuhuh..dan menyedihkan bila tak jumpa...

Husna : huhuhuu..sedihhhh..memang sangat sedih..tapi sekarang dah happy

Mama Zarra : Sembilan bulan kan kita bawak dia kehulu hilir...mana tak kuat ikatan tuh...


Kulna : tu lah pasal..mak dan anak..nak2 pulak anak duk kecik2 lagi..

Kak Tini : Alhamdulillah..semua dah okay

MariaFaizal said...

Obviously baby Alesha sangat rindukan Umie nya.Alhamdulillah sue dah selamat sampai & dah boleh tolong kiss kan baby cute Alesha.

nUrLisDa said...

sye lakk rase nk nanngis nihh..hehehe
sye doa kan baby alesha m'jd ank yg solehah pg umi n papa dia..aminnn

aramis2177 said...

ALahai, siannya tgk muka alesha tgk tiduq tuh!!!!Punya laaa nak tunggu umi dia sampai sanggup tahan mata...dah rindu sangat laa gamaknyaaa tuh!huhuhuh...mmg sadis kan kalau kena tinggai anak2.....iskkk...kak farah pun mmg xlena tiduq kalau jd gitu!Huhhuhu

joegrimjow said...

comey je gambo 2

Diamilikku said...

Kak Maria : yes...sue dah kiss kiss kan banyak2 baby alesha untuk kak maria...

Nurlisda : Tu lahhh...sayu ooowhh masa tu...

Kak farah : tapi kak farah beruntung sebab dah jadi full timehouse wife...

Joe : Gambo jer ker comey?? orang dalam gambo tak comey ker

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin