Saturday, May 16, 2009

Terima Kasih Cikgu


Seronoknya kalau diingat kembali zaman persekolahan...
Serasa ingin kembali ke zaman itu..
zaman saya sangat kurus..kecil..comel dan cun...hahahhhaha
sekarang masih cun dan comel cuma tak kurus dan kecil jer...
Dalam banyak2 cikgu yang mengajar di SAS..
saya paling sayang dengan seorang cikgu yang comel lote ini..
Cikgu Halimaton namanya..ajar saya Geog masa tingkatan 2 dan 3..
masa form 3 siap jadi cikgu kelas saya lagi..
cikgu ni bukan sahaja comel..tapi sangat cute..baik dan caring...
Masa kat sekolah saya dulu..semua gila ber S.A (secret Admirer)..
siap bagi kad la...ketas turas la..segala2nya dengan S.A kita..
dan saya masih ingat lagi..yang saya anggap cikgu nih S.A saya (poyo kannn)..
macam2 saya bagi..kad, coklat, bunga...(org2 lain S.A dengan senior/junior tapi saya ngan cikgu)
Sampaikan berebut dengan sorang junior..masing2 duk tak mau mengalah nak S.A kat cikgu ni..
tapi last2 saya ngan junior ni pulak jadi kamceng sampai sekarang...
(Hanim aku ingat lagi berebut kak adilah ngan hang...hahahahha...macam poyo ja kannn)

Nih la wajah kesayangan hamba...(cikgu tersayang)
Nih masa last day lepas PMR..kami pakat bagi hadiah kat cikgu..
yang lain2 tuh gambar kenangan ngan kawan2...

Gambar ni plak masa sambutan hari guru..
ada sukaneka..
nak jugak ni duk dekat2 ngan cikgu..dapat sipi2 pun jadilah...
yg baju kuning tu pun cikgu kesayangan jugak..
cikgu mahfuzah...anak teruna dia hensem ooooo...
Yang paling best..cikgu kesayangan saya ni turut hadir memeriahkan majlis persandingan saya dan mr papa...ooowwwhh sangat terharu yer....
dan ramai juga cikgu2 SAS yang hadir termasuk Allahyarham Ustaz Hassan Don..

Dikesempatan ni..saya nak ambil peluang untuk ucapkan SELAMAT HARI GURU..
buat semua guru yang pernah mengajar saya di Sekolah Kebangsaan Taman Uda Alor Setar, Sekolah Menengah Sultanah Asma Alor Setar, Pusat Persediaan Pelajar Bachelor of Commerce n Management (Lincoln Universiti- Institut Kejuruteraan Teknologi Tenaga Nasional (kini Uniten) Kajang, Kolej Matrikulasi Yayasan Perak Ipoh, Fakulti Ekonomi dan Komunikasi Universiti Kebangsaan Malaysia.

Sesungguhnya hanya Allah yang dapat membalas jasa anda semua..
Semua ilmu yang anda curahkan menjadikan saya seperti hari ini..
mungkin saya tidak se success mana..tapi saya tetap berjaya dengan cara saya yang tersendiri..
TERIMA KASIH CIKGU2...


Ucapan dan kenangan oleh,

4 memo menunggu dibaca:

TiNiE said...

haa cikgu halimaton kan...
huhuhu yerla, cikgu2 adalah pelengkap seseorg individu itu...
ibu bapaku adalah bekas guru dan selamanya guru di hatiku...

Fazemy said...

Wahhh nostalgia nya gambar. Itulah ingat2 balik..sedih la. dah tua pun kita. padahal kenagn masa skolah dulu adlh terindah. tp masa dulu sebok tak sabar2 nak hbs skolah. Huwaaa..rindunya kat cikgu. sob sob. Selamat hari guru cikgu:-)

Dj Epoi said...

Gua..........gambow yang pakai tudung ala2 nurse tuh yang buat gua tak tahan tuh...

Nostalgia...Nostalgia....

Selamat Hari Guru buat semua cek ek gu....

kuIna LadyInRed said...

time sekolah memang nostalgia...

windu la...

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin