Friday, May 15, 2009

Dup Dap Dup Dap....berdebar...

Ahhh...jantung saya berdegup dengan kencangnya...
sangat tidak tenteram..
serasa seakan beribu2 ekor rama-rama sedang berterbangan di dalam perut saya...
Hari Ahad 17 Mei 2009, hari cuti Umum bagi negeri Perlis..
sempena Keputeraan Tuanku Raja Perlis yang ke-66..
DAULAT TUANKU.
tapi ia juga hari penting dan penuh bermakna bagi saya..
tarikh itu...saya akan bertemu Dr. Annuar..
Pakar O&G untuk melihat perkembangan kandungan saya..
ye lah..saya kan risau..berat tak naik2...
hingga sekarang masih maintain berat sebelum pregnancy..walaupun kandungan dah masuk minggu ke-20..
Saya juga tak sabar nak mengetahui jantina baby di dalam perut saya..
mungkin esok akan nampak dengan clear jantina baby..
Tipulah kalau saya kata saya tak nak tau...saya nak sangat2 tau..
manalah tau..Allah bagi rezeki untuk kami mendapat baby boy pula..
tapi sesungguhnya kami tak kisah boy atau girl..
Dan saya juga nak tau semua perkembangan..darah, urine segala2nya..
baru tenang hati saya...
Till now saya belum ambil apa2 vitamin pun lagi untuk baby..cuma first 3 mth je makan acid folic..lepas tu continue ubat untuk tambah darah...
Tapi saya dah mula minum Aspen Spirulina untuk zat tambahan baby..
susu pun saya dah tinggalkan..sesekali je saya beli fresh milk minum...
owwhhh kesian kat baby kan..

Wajah terkini saya..perut yang dah kelihatan bulat..
huhuhuhu...agak2 boy ke girl nih??
Do pray for Me ye kengkawan...


Gundah gulana by,

7 memo menunggu dibaca:

@e_da said...

Kak Sue.. ida lak tumpang excited nak tau baby akak.. hope semuanya ok.. ok la akak berat tak naik byk senang nak jag anti.. ida ni dah naik beberapa kilo dah ni sejak awal pgnant... takoooootttt

TiNiE said...

insya-Allah..
semua akan berjalan lancar..
amin...

Baby Lyana said...

Insya-Allah semuanya ok.. Sone, akak akan bertolak balik Kedah malam ni....

ehh, jangan lupa minum susu.. makan yg berzat tau! sian baby..

SYAbAR said...

Sone,
Akak doakan semua yang baik2 untuk kau dan baby dalam perut termasuk Alesha. Tak leh nak taip byk, nak balik cepat. Baru dpt info, abang kena tahan wad.

Dj Epoi said...

Salam Su...

Walaweiiiiiiiii memang dah nampak besaq arrrrrrr ......

Nak bagitau Orang2 Yang nama ANUAR semua hebat2 hheheheheheh...Terlebey sudah!!!!!

Inshaallah.....Hati Gua mengatakan LELAKI.....pasal Gua nengok dia ngn Ben10 bukan main OK jer main2 kat spital tempohhari...heheheheh

Inshaallah.....

Salam sama Abg Atlit

Naddiea said...

Sone,not to worry about the kilos.yang penting baby sihat n sempurna.macam aku weight pun x naik sgt.sampai org kate aku x pregnant tp buncit sbb tgk badan x naik.

lepas ni dlm 7 bulan keatas baru la berat naik mendadak.sabar n jangan risau sgt kay.gender baby kalo boy baby akan tunjuk baekkk punya kat hang.

Fazemy said...

Mcm perut baby girl. Bestkan dlm badan ada 1 badan lg. Besar betul kuasa Allah kan. Smoga sehat selalu.

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin