Wednesday, October 21, 2009

Alesha Sedih....

Semalam, saya, mr papa n aisy ke PMC..check aisy...alesha ditinggalkan di umah...
Aisy susah nak breathing (hidung mcm tersumbat)...nafas tersekat2..
bila minum susu lagilah ketara..selain tu aisy susah nak b.o (poo poo)..
kiranya nampak suffer sangat2 time dia nak b.o tuh...kadang2 sampai nangis..
so saya takut aisy ada problem usus ke apa ke..terus bawak ke PMC jumpa dr guna...
firstly masuk terus timbang berat aisy..alhamdulillah dah 4.1kg (36 hari)...
Aisy membesar dengan jayanya...yeayyyy...

lepas tu dr tanya problem sumer..explain everything..
doc pun mulakan check up...check paru2 clear..check kahak..clear..check hidung..ada sedikit bengkak..that's y susah nak bernafas..lepas tu doc check punggung aisy...doc masukkan gel vaseline...nak kasi aisy b.o...then bila aisy b.o doc kata takde problem...stool aisy lembut tak keras...tapi doc noticed aisy suka simpan..dia taknak b.o...
mungkin sebab nak tido kot..kalau b.o nanti tido terganggu...haiyyaa...
suka bikin umie risau..tapi punggung aisy ada merah2 sikit la..so doc bagi ubat suh sapu sentiasa...n pesan jgn cuci guna baby wipes....
agak sejam lebih jugak la kuar..balik2 sampai umah dah masuk zohor..of course la owan dah ke masjid..sekali alesha ada kat pintu..dekat pintu plak tergantung satu board kertas...
kami masuk je tgk2 tulisan kat board tu...

"JANGAN TINGGAL DAKU DANIYA ALESHA"...
cheshhhh owan sudah bikin drama la pulak...
alesha pun beria2 je duk pegang kad tu lepas tu..
so untuk menghilangkan kesedihan papa pun bawak le alesha ke Pacific..kebetulan mr papa nak bayar bil telefon...so hilanglah sedih alesha...

Ini plak kisah sedih kedua..mr papa dalam bilik ngadap pc...
saya kat ruang tamu ngadap laptop..
alesha duk main berlari2...maktok duk layan citer indonesia kat tv...
sekali saya terperasan alesha senyap jer...aikk..tapi saya tau la dia duk bersandar kat sofa...
sekali pusing tgk..alahaiii dah terlentok ketiduran sambil duduk ok...
aduhaiii..sian anak umie...

"HAPPY 25th Birthday to my Lil Sis - SiRibenMerah..."
Semoga panjang umo n murah rezeki n lebih matang selepas ini...
Dan selamat menyambut hari tua bersama unggas dan mergastua di hutan....
hohohohoh


7 memo menunggu dibaca:

ietafakyra said...

la kesiannya dia! sadis betoi ditinggalkan begitu...sahih sedih smpai terbawak2 ke petang, tu yg tido pun sendiri2 ja...majuk aaa tu! baik pujuk kaaaiihh.

Naddiea said...

alallala kesiannya aleesha..lepas ni hang kena beli dia laptop budak2 satu kat dia.boleh aleesha pun berinternet macam umminyer.hihih..

Mimi Sharif said...

cute xhengat gambaq alesya tido...
penat merajuk....

Baby Lyana said...

ala...pandai merajuk... huhuh..owan pun siap masuk dalam skrip...hihih...

belilah 1 laptop kat dia...hihih....sian dia..sampai tertidoq x tau mau buat apa

Diamilikku said...

kawan2...hehheheh...alesha nih drama queen je lebih...tapi kalau dia dh start berdrama memang tak larat nak melayan aihhh..

pasal laptop tu memang ada dalam perancangan..tapi since dia tak berapa pandai appreciate barang lagi..tunggulah dia besar sikit dulu....

SYAbAR said...

alahai..... ayunya wajah si gibik2 terlelap... kesin pun ada

@e_da said...

sian betul tgk dia tido mcm tu.. pandai dia bawa diri kan...

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin