Wednesday, October 14, 2009

Hensemnya Dia.....

Hensem kan anak teruna saya...
heheheh..sape lagi nak puji kalau bukan umie sendiri kan...
gambar nih dirakamkan masa aisy baru sudah mandi...
tgh menunggu nak dipakaikan baju...
nampak dah kan aisy makin tembam...mata pun dah membulat...
aduhhh...tak sabarnya nak menunggu aisy semakin membesar...
esok genap sebulan usia aisy dilahirkan ke dunia...

Dan pada usia sebulan ni..saya dapat melihat development aisy yang sangat pantas...
lebih pantas dari kakaknya alesha...skrg aisy dah pandai melonjakkan badan...
dah pandai mengiringkan diri...elok2 saya tidurkan terlentang..
sekejap lagi datang tgk dah mengiring dah budak nih...so saya mensasarkan aisy akan meniarap dengan cepat dan pantas...hehehhehe..(umie memang tak sabar nak tunggu anak besar)...
Badan memang dah keras..ramai yang datang visits termasuk nurse dan doc kata aisy walaupun dilahirkan dengan berat yang ringan dan bersaiz kecil..tapi badan dia keras..
tak macam baby2 baru lahir....i guess inilah hasilnya minuman spirulina aspens yang disyorkan oleh my sis in law...even alesha dulu pun memang lahir je terus keras..takde lembik2 sehingga menakutkan org nak pegang...alhamdulillah...
aisy juga kuat sungguh menyusu...setiap 2 stgh jam sekali 3oz....
agak meletihkan jugaklah..tapi apa2 pun saya suka...

Ni plak wajah2 aisy lengkap berpakaian....
aisy pakai romper baru yang mr papa belikan...
saya suka romper nih..sweet sangat2...hehehhehe..
dan kelihatannya aisy jugak semakin memanjang...
wahhh...adakah aisy bakal menggantikan papanya??

headline Harian Metro hari ni...
"Belum Ada Pengganti Nazmizan"
so adakah Aisy Mifzal Bin Nazmizan bakal menggantikan papanya??
we'll wait n see aaa...

6 memo menunggu dibaca:

SYAbAR said...

Baguslkah Aisy pandai sendiri tidur mengiring... dia ikut sunnah rasulullah tu. Amin....

Naddiea said...

alhamdulillah dah makin besar n tembam...muka macam mizan dh pulak.insyaallah ganti mizan nanti ni.

ietafakyra said...

a a...muka pun ada nmpak mcm mizan. tomeeii22 dah nak bam bam nih! cepat2 lawan ngan dani cepat...

nUrLisDa said...

alalaaa tomey2 nye dia..cm kakak nye gak.. aisy cm akn ikut jejak papa dia laa kak su..

CatlinaFly said...

tomei2..bagus2 cepat belajar mengiring & melonjak, tak lame nak meniarap lah tu :)

Anonymous said...

sue

cepat yer baby boy membesar... comel sgt mcm kakak dia...

naj & hanim

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin