Saturday, September 25, 2010

Keropok Lekor pulakkkkkkk

Uuuu cakkkkk...piccckkkka booo..
hehehheh...comelnya saya disebalik jaring tuh kan...
muakakakakka...saya bersiaran dari lokasi jualan keropok...
di jalan kemamang...
Almaklumlah...saya kan di consider org local oleh kengkawan kursus saya..
walaupun cuma kawin ngan org teranung kannn...
tapi kira saya cekap ahhhh...ehhehehe..
lepas je kursus habis semalam..diorang kecoh2 nak beli keropok la..
nak beli pad la..nak beli coklat cadbury la..nak beli jajan la..
so sebagai local tourist guide..saya pun bawak la diorang gi mana2 yang diorang nak...
mula2 ingat nak terus gi kuala kemaman....
tapi lepas2 tu cancel ahhh..sebab depa nih nak cepat2 je nak lepak tepi pantai..
so beli je lah tepi2 jalan..tapi saya bawak gi kedai yang sedap ahhh..
saya dah reccee awal2 lagi ngan org2 tempatan betul...hahhahaha...
Banyak betul keropoknya..chewahhh saya buat pandai nih..
duk promote kat budak2 nih suh beli keropok ikan parang..
(yang kaler cerah tuh)...tapi memang sedap pun keropok ikan parang..
teksturnya yang lembut buat kita makan dan terus makan tanpa henti..
saya tak beli apa pun..beli sira berlada je untuk jajan dimakan bila2 masa..
lepas dah siap beli semua...(siap beli keropok lekor goreng siap nih)..
kami singgah gerai jual air kelapa pulak..beli bungkus..
then terus balik ke impiana cherating..
melepas di pantai...mengadap bilik saya je pun...
Berposing lah kami di sini...
kami berbeza jawatan...berbeza tempat keje..kaum..
tapi kami mudah mesra...wahh gitu....
gambar atas tu dari kiri CT SITO (my exx roomate masa matriks..)
memang tak sangka sangat leh jumpa..nanti saya buat entry lain k..
dia skrg keje ngan Jabatan Pengajian Tinggi, yang baju hijau pulak pegawai penerbitan UPM, Sabrina, yg baju purple Aishah pensyarah Kolej Komuniti, yang hujung sekali..Stella pun pensyarah Kolej Komuniti...
besttt sangat2 dapat lepak2 tepi pantai...
angin menderu2 je...lebih kurang kul 7 semua dah gerak balik bilik..
tinggal saya ngan CT Sito meneruskan cerita2 mengimbau kenangan lama kisahnya..

cepatnya masa beredar........seronok duk bergelak ketawa mengenang zaman cinta monyet dulu..hahahahha..sangat childish tau dulu...


5 memo menunggu dibaca:

Aleeya said...

kepok lekorrrrr....yaya ske yg nipis2 tu panggil ape eyh..yg tu goreng sodapppp

mmg best jmpa kwn lama neh, smua cite dedolu kuar, klako bila dikenang

mama_iris said...

wak mendee tepi pata de nung....maghi oghang jahak tangkap ye dok tahu la....huhuhu...

Diamilikku said...

yaya : hurmm nanti su siasat dulu ehh nama kepok tuh..hahahahah..

Nurul : oghang jahat dok beghani tangkap kite..kite ada black belt

Sha@Mama Tina said...

gitu ek.. seronoknya kena angin pantai..

Yan said...

su..,, air nira rase ape???

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin