Wednesday, September 8, 2010

Lagu Raya Dekat Di Hatiku

Hurmm...
bila berhari raya ni..tak sah kan kalau tak dimeriahkan dengan lagu raya...
sejak kecik sampai dah besar ni..
telinga saya cuma boleh terima lagu2 raya "old skewl" je..
saya kureng sikit lagu2 raya zaman2 baru nyanyian penyanyi2 baru nih..
memang la diorangnak buat inovasi untuk lagu raya kan..
tapi rasa tak boleh masuk la....
paling saya suka lagu Anuar Zain n Ellina...

"berlalulah sudah ramadhan..sebulan berpuasa...
tiba syawal kita rayakan..dengan rasa gembira..anak muda di rantauan..semuanya pulang ke desa..ibu dan ayah keriangan bersyukur tak terkira...bertukar senyuman dan salam..ziarah menziarahi...tutur dan kata yang sopan..saling memaafi...suasana hari raya..walau di mana pun jua..memberikan ketenangan dan mententeramkan jiwa"..

kan...liriknya sangat sempoi tapi meaningful...
suasana hari raya..walau kat mana pun kita..sama je...
macam saya..tahun ni di terengganu..walau rindukan abah dan keluarga di kedah..
tapi saya tetap bersyukur..kerna keluarga di sini ada untuk temankan saya...selain lagu annuar n ellina, saya paling suka juga lagu DJ Dave...menyentuh di kalbu liriknya...

"Menjelang hari raya, berakhirnya puasa...bergema takbir senja..menyambut syawal tiba...suasana riang ria..terlihat sini sana...menyeri malam raya..terhias indah rupa...owwhhh cantik berseri-seri..tua dan muda berpakaian serba baru...oowhhh..sungguh meriahnya...miskin dan kaya pun turut bergembira...

Selain tu saya touching gila bila dengar lagu mamat exist...ku pohon restu ayah bonda...sob sob sob..memang nangis ahhhh...

"Duhai bonda duhai ayahanda..Dengarlah rayuan anakanda..Yang jauh di mata…Tanpa ku sedari airmata ku mengalir..Terdengar ayat suci seruan takbir..Betapa daku gembira dekat di samping keluarga..Di pagi mulia hari raya..."

Confirm ahhh pagi raya ni ada la yang nak menitiskan air mata...saya kalau call abah dari terengganu sokmo nak nangis...tu pun berangan nak gi belajar kat oversea dulu...baru raya kat terengganu dah berjuari2 air mata mengalir..nak buat macam mana kan..naluri kewanitaan...memang la bermaafan dan berciuman tak semestinya di pagi raya je kan..kena sentiasa...tapi pagi raya nih touching dia lain mcm sket..bila salam tu automatically..zuuuuuuuppp terasa di kalbu kisahnya...

the last song yang saya suka..seloka hari raya uji rashid ngan hail amir...hehehhe..suka sangat lirik dia sempoi tapi sinis...kepada sesape yang tgh bercinta tu...haa..sesuai la dengar lagu nih..

"usahlah abang membuang waktu..mari menuju ke rumah bonda...(2x) sanak saudara sedang menunggu..di hari mulia bertemu mesra...(2x) "


haa..masa ni lah nak kenal semua saudara mara kan....oowhhh saya nih mcm takde keje pulak..
duk umah mentua duk ngadap lappy..hehehhe..menantu hantu sungguh..dah gi buat keje...
ayarkkkkkkkk...gud bye kengkawan..ada masa saya hupdate lagi k...
lusa nak raya dah ni....



6 memo menunggu dibaca:

Yan said...

owhh update kat umah MIL eh...

selamat hari raya su...
jgn nangis2 (da lame da tak bertangisan di pg raya- sebb tak beraya dgn ayah)

mama_iris said...

lagu feveret kita.."suasana hari raya"...noorkuamalasari kot yg nyanyi....."indah nian...desa yg lama ku tinggalkan...kerinduan seakan menggamit ku pulang..."yeeehhaaaa

Cute MuM said...

Org lain mesti seronok dgr lagu raya time otw balik kampung kan.. Tp kami biase2 jer sebab baru dgr 2@3 lagu, dah sampai kampung...

wati said...

Lagu raya zmn skrg takde feel...apapun lagu raya dulu2 gak yg bestkan

zue @ annaleeya said...

owhhh... su dah smp ganu yer???? duk umah MIL tuh gi wat keje yer... nnti x pasal2 menhantu plak... ekekek!!!

akak pon suker lagu2 raya yg evergreen jer... lagu2 baru nih xleh trima ar...

selamat hari raya utk su skluarga yer...

Diamilikku said...

Yan : haah...update kejap2 masa semua tgh rehat2...

mummy ayu : hehhehehe...noorkumalasari dah tak nyanyi kan..sayang suara dia sedap..

cute mum : takpe..sekejap sampai sekejap la nak bersusah ngan anak2...kita nih dekat 8 jam..jenuh...

wati : absolutely rite...

Kak zue : hehhehe..takpe..menantu nih dah beli jiwa mak mentua dah...hahahahahhaha :)

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin