Wednesday, September 1, 2010

Tu pun nak pakai sudu ke????

Melayan anak2 ini sangat menyeronokkan..
sekejap je lah...banyaknya menyesakkan..
macam2 kerenah..
si kakak nak makan keropok keping..so dah siap goreng bagi pegang kat tangan..
tak mo..gi dapur amik mangkuk n spoon..
suh letak dalam mangkuk..
dah letak makan guna spoon ok..
bila tanya...nak makan kepok pun guna sudu ke kakak??
jawabnya : "nanti tangan tatak kotor haa..ummi tak bagi tatak pi apur kan...nanti tatak nak wash hand tak bowehhh..ummi mawah.."...
Sentap ok....
sabar je lah...skrg nih bila saya marah2 je dia akan balas balik..
"ummi jgn mawah2 tatak..tatak sayang ummi aa...ummi jgn obit tatak tau...tatak amau notty..tatak nak eyave (behave)...anak ummi andai (pandai) kan"....
terus tak sampai hati nak marah ok...sayu je dengar dia cakap gini dengan memek2 muka semua...tapi sekejap je behavenya...hurmm..last2 saya terus buat2 fengsan n cakap kat dia..ummi nak mati ahh..kakak tak mau dengar cakap ummi..
terus meluru kat badan saya n nangis2 yang tak kuar air mata..
"ummi jgn mati aa..tatak sayang ummi..."..sambil cium bertubi2...
terus tergelak ok dengan lakonan alesha...haishhh...
semakin membesar semakin banyak akai mu anak.....

10 memo menunggu dibaca:

Diana said...

hahahaha...sama akai dgn nisa...syokkan budak2 nih?hihihihihi

zue @ annaleeya said...

tulah kan su... budak2 nak membesar nih makin pjg akalnya... fenat kita... tp sonot kan???

lily azliyana @ mama zara said...

hehe..ada2 aje alesha ni yek..tp oklah die..pndai pujuk balik ummi die..si Zara skang dhla kuat merajuk..pastu klu tk puas ati, mama die nih dipukul2nye..takpon, sape yg 'buat' die, kena kuar dari bilik..huhu..sadis tau..

Diamilikku said...

DD : tu lah pasai..nih baru umuq 2 tahun..tak pi sekolah lagi..dah pi sekolah lagi mcm2 akai dia la...

Kak Zue : yup..penat tapi seronok sangat2...

Lily : alesha pun sama...nih time dia nak pujuk je..kalau tak dia pun sama naik babap ummi....tapi kalau dia merajuk memang lari duk bawah meja makan..meniarap sembam muka buat2 nangis

Aleeya said...

panjang akal..da besor bdk2 gini konpem lagik bijak huhuuuu

Ibu Aunis said...

ala elat(pelat)nye tatak..suka plak dgr...hahaha..

Naddiea said...

hehe..lawak la aleesha makan kepok pakai sudu.mat salleh pun makan kepok pakai tangan.;D..

mama_iris said...

pandai nya dia cakap...mcm org besyarr...

marinahunny said...

hahahaa rasa nk gigit mulut dia kalu dgr dia ckp mcm tu..geraaam!

ann @ hatiberbunga said...

hahaha.. so sweet..!!

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin