Wednesday, September 22, 2010

Nak ke tak nak ........

Saya ada mr papa..
ada alesha dan ada aisy...
rasa2nya macam dah cukup lengkap dah...
aisy yang dah menginjak setahun...melasak tak ingat...
panjat sana panjat sini..
paham apa kita cakap...
kalau baju kotor kita suh gi letak dalam bakul dia dah boleh ikut..
kalau suh gi amik pampers...towel nak mandi...semua dah boleh..
mulut pun dah mula sebut ummi nenen...
means nak nenen la kan...
dh pandai nak main n gurau2 ngan kakak..

Yang kakak pulak..dah makin keletah..
skrg nih duk sibuk nak main hide n seek..
konon gi tutup mata dekat dinding..
bilang one two three for five six seven eight nine ten laju2...
tak dan org sembunyi dia bukak mata dah...
kadang2 kita cakap kakak bilang aaahh sampai ten pelan2..
terus dibantainya..one two three four...ten...ahhh jumpa ummi..
langkau terus five six seven eight nine...
kalau aisy nangis dah pandai pujuk2 aisy..
kalau aisy nak tido dah pandai tepuk2 aisy..
sambil mulut duk lailahaillallah..almalikul haqqulmubin..muhammadurrasullulah..
sodiqulwa'dil amin...tapi sounds to tak lah exactly sebutir2...
but so so lah..boleh diterima lagunya...

hurmmm..apa lah pulak yang saya melalut nih..
hehehhe...motif entry nih...
????
tetiba terasa nak ngandung lagik......
adoi la......seronok tgk gambar2 baby baru dalam FB...
kengkawan punya baby..sedara punya baby..
haishhhhhhhhhhh...hari tu kemain lagi nak rest at least dua tahun...
tapi skrg nih dah mula goyang2...
kalau disuarakan pada mr papa...
jawapannya saya dah tau...LET's JOM...
hahahahahha :)




13 memo menunggu dibaca:

mama_iris said...

errrr..................
JOM!!!
hahahaha....

@e_da said...

yer la kak su.. mmg rasa nak .. tp ida takut2 lg la.... tunggu mika 2 years la... kak su takpe tatak leh tolong2.. ehheheh

mummy_ayu said...

wah...dah ada niat nak tambah ahli keluarga..bagus la.semoga cepat la ara rezeki..ayu relax dulu..nak tumpu kat 2 org nie dulu..mungkin tunggu Ian masuk sekolah, Iris dah besar sikit..emm...dalam 2, 3 tahun lagi...insyaallah...
apa pun good luck ye..JOM!!! he he he

Cute MuM said...

dlu pas selamat bersalinkan Dania, penah gak ckp serik nak bersalin.. Tapi bile dah ada Dania, macam nak ada anak lagi.. Kali nie Daddy harap dapat baby boy pulak.. But, tgu dulu la..

Semoga niat tue berjaya...

p/s: Kalo tanya Daddy, jwpan die pon camtue gak... JOM!!

zue @ annaleeya said...

jommmm su... akak pon nak gak nih... tetibaaa.... hahahahah!!!!

marinahunny said...

hahahahaha tunggu apa lagi..ON je la. smntara masihm uda, nanti esok2 anak dah bsr..

murah rezeki su..alhamdulillah..

Diamilikku said...

mama iris : sila jalan dulu...akak dah dua...nurul baru sorang....

eida : eida c-sec kena rehat lama sket..akak normal takpe jugak..hehehhe..

Ayu : memang duk ingat nak tumpu dua nih juga..tapi bila tgk umur makin bertambah nih..risau pulak tunggu lama2...

Cute Mam : sabar2...dania kecik lagi tuh..tunggu ehhh...

Kak Zue : ahah...jom akak...airiel nak adik tuh..

Marina : dah ada niat pun dah dapat pahala kan..pelaksanaannya belum lagi la kot...

Diana said...

silakan sone, aku kena tunduk bg laluan kat hang dulu...hehehehe...ieta pun...hahaha

Diamilikku said...

DD : hahahahahahhaha....syioookknya hangpa bagi laluan kat aku no

Sha@Mama Tina said...

hahaha...apalagi sue..sebelum lewat umur baiklah tambah sekarang kalau nak..nnt dah expired dah jgn mintak2 lagi..hehehe

lily azliyana @ mama zara said...

wahhh..bile agaknye adik baru alesha tu nak kuar ek..ehhehehehe

AZALINA ABDU RAHAMAN said...

haha...mr papa kata jom hang pun jom aja la.. beranak awai2 senang sone tumpang kita masih capable utk handle depa yg kecik2 ni..aku kalau x sabit caesar mmg aku nak anak tiap2 tahun. anak tu rezeki weh.. dan hang bersalin baby baru aisy dah 2 tahun. cun la tu gapnya.

Diamilikku said...

Sha : hahahahahha...expired yer...

Lily : yng pasti lepas adik zara keluar..hahahha

Eza : tu lah pasal..nanti aku fikirkan semula

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin