Monday, June 1, 2009

Balik Kampung.....

Walaupun saya kini "bujang" dengan seorang anak..
tanpa mr papa di sisi..
tapi itu tak bermakna kami tak boleh bergembira...
yiiihaaaa.....
"hubby sayang...we had so much fun while u're not around"...
hehehehhehe...
Saya, abah, bonda, achik n alesha menghabiskan hari ahad kami dengan pulang ke kampung halaman abah di Seberang Perai Pulau Pinang...
kisahnya kepulangan itu tidak dirancang...
cik riben yang "Careless" tertinggal wallet di rumah abah dan cuma sedar bila dah sampai SP..
so abah kenalah gi antar beg duit tu..so dah alang2 abah kata..kita balik kampung dululah..balik dari kampung nanti kita singgah antar wallet cik riben...
So..seperti dirancang kami pun bergerak ke kampung abah..tempat kenangan terindah saya..
saksi jari manis saya disarungkan oleh bakal ibu mertua tanda ikatan pertunangan saya dan mr papa pada 2 November 2006 bersamaan tarikh birthday saya yg ke-27..
sampai2 je alesha yang paling excited..merata cerok diterokanya..
nak nak pulak mak lang n pak lang saya ada tanam pokok2 buah2an dan sayuran..
seronok lah si kenit nih..tambah2 dah boleh "kaki"..
sampai berpeluh2 melekit badan alesha...
tgh seronok2 ada plak yang menjeles...
satunya mr papa lah...yg keduanya cik riben...
terus decide nak datang jugak..tumpang kawan sampai tol bertam n mintak abah gi amik..
hahahahha...saya ngan achik gelak je lah...
sebab dah agak dah benda ni akan terjadi...diorang mana leh tgk kitorang happy2...
so akhirnya abah pun gi lah amik kat tol...

Itu yg terselit sekeping gambar cik riben ajak alesha posing atas "gerek"..
Around 6.30 pm kitorang gerak dari umah mak lang..
terus ke SP menghantar cik riben dan purse cik riben...
sampai umah dah kul 8 lebih..
terus mandi solat dan dinner di rumah..
alesha sampai2 je dapat susu sebotol...terus hanyut ketiduran sampailah pagi nih...
keletihan yang teramat sangat lah tu....



Ohoho balik kampung by,

10 memo menunggu dibaca:

*SiRibenMerah said...

kutuk ayang... cissssss~

MariaFaizal said...

Alesha looks so sweet wearing that beautiful,sweet dress.

Mmuwahhhh!!!

Sabar Sue,next weeks Mizan dah balik... hehe...

MariaFaizal said...

Correction :
'Week' please ignore the 'S' :P

@e_da said...

seronoknya family akak.. hehhehe tak tahan tu cik riben jeles.. heheh

Diamilikku said...

SRM : kutuk belakang2...nih depan depan..bukan kutukk..tapi kenyataan...hahahahah

Kak Maria : seminggu tu macam setahun rasanya...hehehe...

eida : family mana yg tak syok eida..rasanya kalau kita semua happy2...family akan jadi syok..

ALUNAN TINTA said...

hahaha..sibuk je cik reben neh.

*SiRibenMerah said...

oittt tinta..
nak kne gomoi jugak ka??
amboi amboi amboi..

Baby Lyana said...

thanks to cik riben..sebab dia, korang dapat balik kg..

ALUNAN TINTA said...

ooppss..im sorry.wakakakaka=P

*SiRibenMerah said...

baby liyana--->>

wahahaha.. tuh ayat terbaik sbenarnye..
hahahahahaha.. meh sini aunty riben kissshhhh liyana sket..

*muuahhhhhhhh*

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin