Tuesday, February 3, 2009

Achik oh Achik

Tag nih achik yang bagi..amik masa jugak ahh nak jawab..sebab panjang sesangat...tapi bila dah disuruh buat kena buat jugak ahhh...so to my achik a.k.a abang alesha...nih umie dah jawab ehkk..jgn bising2 dah tau...


1. Apakah benda yang paling penting dalam hidup kamu?
- kalau benda of course handphone n spider blue..tapi kalau orang..of course mr papa alesha n my family...

2. Apakah benda terakhir yang kamu beli dengan wang sendiri??
-hurmmm...set pencuci muka, toner n moisterizer

3. Dimanakah tempat impian perkahwinan kamu??
-Dulu sebelum kawin teringin nak buat garden wedding..tapi dintch sesuaiiii..so buat kat umah lagi sesuweiiiiii....umah abah di taman muhibbah

4. Berapa lama hubungan kamu berkekalan?
-tak paham soalan nih..bleh skip tak??? hurmmm of course lah harap berkekalan sampai ke hujung nyawa...ada ka org kawin/kawan sehari dua...

5. Adakah anda sedang dilamun cinta??
-yes...forever..bak kata dr fadzilah kamsah..hubungan suami isteri biar 30 tahun pun kahwin tapi perasaan cinta dan sayang itu harus terus hangat macam baru semalam kita bercinta...

6. Dimanakah restoran terakhir kamu makan malam??
-Linda Ikan Bakar..makan ngan mr papa n alesha kelmarin

7. Namakan buku terakhir yang kamu beli?
- Buku PTK - penilaian tahap kecekapan..masa nak exam perkhidmatan dulu...lepas tu takdak beli apa2 dah

8. Apakah nama penuh kamu??
-Suhana Binti Abdul Mutalib..

9. Kamu lebih senang dengan ayah atau mak??
- Ngan dua-dua..saya anak manja abah..tapi anak kesayangan arwah mama...

10. Namakan seseorang yang ingin kamu jumpa dalam hidup kamu buat pertama kalinya??
-Tuan Guru Nik Aziz Nik Mat..

11. Sebutkan 8 nama sahabat yang paling rapat dengan kamu.
-Azrah
-Nadd
-Surina
-One
-Mariatul
-Myra
-Murni
-Umai

12. Adakah kamu mencuci pakaian sendiri??
-mr papa yang buat..tapi dengan bantuan washing machine...

13. Tempat yang paling seronok yang kamu mahu pergi?
-paling seronok teringin nak pi aussie ngan paris..tapi kalau negara yang paling diingini Makkah ahhhh

14. Butirkan 5 perkara tentang orang yang tag kamu..
-bakal menjadi cikgu pemulihan
-lelaki yang konon muka ala2 nani
-baru berjinak2 dengan blogging
-sangat gila futsal dan bola
-kurus kering mcm lidi

15. 8 perkara yang amat saya gilai??
-internet
-chatting
-blogging
-facebook
-sms
-badminton
-boling
-movie

16. Pelukan atau ciuman??
-pelukan harus disertai dengan ciuman..baru terasa kasih sayang yang berpanjangan...hahhahaha

17. 8 perkataan yang sering diucapkan??
(kalau marah kat sapa2 ahh)
-
pegi mam
-OMG
-lantak pi ahh
-so what??

untuk yang tersayang
- i love you
- i miss you
- i need you
- i want you in my life

18. 8 buah buku yang paling baru di baca??
-mastika
-kembalikan cintaku
-buku PTK
-buku peraturan2 Am
-Buku Undang2 Pentadbiran Awam
-
-
-

19. 8 lagu yang saya boleh dengar berulang kali??
-Cahaya Cinta - CT
- Ayat-Ayat Cinta - Rossa
- Lagu Untukmu - Aizat
- Mengapa - mana2 version pun boleh
- Ada untukmu - Nubhan
- Cobalah Untuk Setia - Kris Dayanti
- Aku Bukan Untukmu - Rossa
- Matahariku - Agnes Monica

20. Mari men'TAG' 8 orang lain...
- Maria Hunny
- Eida
- Wanny Mie
- Hanim
- Sue Muim

5 cukup ahhhh...tak larat dah...

8 memo menunggu dibaca:

MariaFaizal said...

Akak suka sangat quote Dr Fadzilah Kamsah. Sangat menyegarkan minda & hati akak ,Sue.... Thanks for sharing. And, akak jeles kat Sue,Iyra & Achik boleh manja2 dgn ibu & ayah, heheh (dah tua2 pun jeles nih!)

Take care & muahhhhs....

Diamilikku said...

ala kak...jgn ahh jeles2...
akak pun boleh manja2 apa skrg...
qoute tu memang su sentiasa pegang...supaya tak bosan dalam berhubungan...

ALUNAN TINTA said...

tag ni memg panjg....

marinahunny said...

ska mengetag ye..xpe..nanti saya wat ye..krm peluk cium kat alesha demok :-P

Aleeya said...

sue, lebih kurang sama le lagu yg kita dengo ulang kali hiksss :))

ei_da.. said...

adoii kena tag lg.. tak larat den....

fham5579 said...

aku paling risau kalau entry tag2 ni...nk scroll kebwh tgk2 ada nama aku...warghhhhhhhhhh!!!!!! jgn arr..aku dh le malas...insyaallah la bila2 aku wat erk...

sabrosa said...

ho0o0oiiiii...apa kes ni kurus kering mcm lidi...huhuhuhuhuhuhuhuhuhuhu..taulah jelez..badan achik kan badan impian...maintain slim...hak2

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin