Thursday, February 26, 2009

Alesha dan Papa

This video menunjukkan betapa kuatnya "kuah" papa tumpah ke Alesha..
hehehhe...apa punya bahasalah...ye lah..kalau mr papa dikenali sebagai jaguh pecut..
alesha juga telah mula menunjukkan ciri2 yang sama..tapi kali ni bukan jaguh lumba lari..cuma jaguh merangkak...sangat laju ye anak saya merangkak selaju dia menyulur juga..Selain itu ia juga bukti kukuh yang menunjukkan Alesha dah boleh merangkak...

Actually video nih dirakamkan sebagai menunjukkan kepada PAPA yang terlalu sibuk sehingga tidak tahu ANAK GADISNYA sudah boleh merangkak..ingin sekali saya mengimbas perbualan telefon mr papa dengan ibu kesayangannya..

Maa : cucu sihat dok?? su sihat?

MP : Anak sihat..su pun sihat

Maa : Anak boleh merangkak dok gi?

MP : Dok gi..baru menyulur laju...(Ketika ini saya menjampuk) dah boleh la..laju jer dia merangkak tau... then mr papa sambung bgtau maa dia, ntah ni umie dia kata boleh dah...dok tahu ahh..

Geram je saya masa nih...baru tiga hari tinggalkan anak dah tak tahu perkembangan anak...padahal anak tu dah laju merangkak tau...so keesokan petangnya lepas mr papa solat..saya saja2 je panggil alesha...

"Baby...cepat mai kat umie..merangkak sket tunjuk kat papa terer tak terer anak umie merangkak..suka suki jer kata baby umie nih duk menyulur lagi..."

Dan Hasilnya....taraaaaaaaaaaa...(sila nonton video ini ya) ! untuk jawapan dan kesudahan...

video

6 memo menunggu dibaca:

MariaFaizal said...

Sue, laju betul Alesha merangkak.Very athletic just like her daddy!

You make sure you keep yourself fit as well, he he.Boleh tahan nak kena kejar baby later when she could already walk.

Muahhhhhhs to cutie Alesha.

Diamilikku said...

kak maria : let the papa do that part....hehehhehe..apa guna ada papa sprinter kan

aramis2177 said...

hahahhaaa.....
lawak laaa mizang nih!anak dah merangkak laju segitu xtau!iskkk....kim slm byk2 kat dia aaaa!laju ehhh si princess nih merangkak......terkejar x umi ???hehhehee

ALUNAN TINTA said...

papa dia bizi sgt kot..hehhehe..windunya kat gegerd neh!!

*SiRibenMerah said...

merangkak laju sgt neh.. pasai tuh la o'wan sembunyi ridset ayang.. bila ayang cari2.. o'wan kata kne semunyi takot alesha duk spray satu umah.. haishhhhh.. nk kne gomoi nehhhh~

Naddiea said...

ish la papa mizan x tau anak dia leh merangkak.ni sebab lari laju sangat ni sone sampai terlupa dah mizan kat milestone aleesha.takpa aleesha,esok2 papa dia akan lebih alert.hihihih...

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin