Monday, February 16, 2009

Wajah Kekasih

Inilah wajah kekasih hati saya...
pengarang jantung...sudah 10 bulan alesha menceriakan hari2 saya dan mr papa..
walau kini kami semakin penat dengan keletah dan gelagat alesha..
semakin letih dengan kenakalan dan kelasakan "baby separuh gemok" ini...
tapi semua itulah yang dirindui saat terpaksa meninggalkan alesha untuk ke pejabat..
perkembangan alesha kini..
dah pandai bereaksi dan berkomunikasi...
kalau kita tanya soalan..sapa anak separuh gemok umie angkat tangan..
automatically she'll raise her hand...
kalau kita pura2 peluk cium papa, owan atau maktok...
cepat-cepat alesha akan menyulur ke insan2 yang kita peluk..
kononnya nak bgtau itu insan kesayangan dia sorang je...
dah pandai kecah2 kan baju dilipat..pampers...
mulut tak yah cakap ahhh...pot pet pot pet tak berenti...
dan sekarang apa yang alesha paling pandai ialah..
mengamuk tak nak tido...
menangis sekuat2 hati kalau kita paksa dia tido...
sebab duk seronok main...
adoyaiiii letih den tau...malam tadi memang saya terlelap n tak tau pukul bape alesha n mr papa tido..pagi ni tanya kat mr papa..kul bape letak alesha dalam katil dia??
mr papa kata kul 2 lebih..bila tanya kul bape dia tido..mr papa pun tak tau nak jawab..sebab dia terlelap dulu dari alesha...
Nih muka2 tak puas hati..sebab ayang nak bawak jalan2..
tapi umie sibuk duk ajak posing..last2 buat muka senduk dia ahhh...
iiiii geram sungguh...
semalam gi shopping baju2 n kasut untuk alesha..
baju2 semua saiz 2 tahun...padahal baru 10 bulan..
mana tak saya panggil separuh gemok...heheheheh...
patutlah baju2 sekarang dah sendat ala2 body fitting...
ada yang nampak pusat dah pun..padahal semua saiz 12-18 months...
pagi semalam gi breakfast kat kopitiam convent..
ada sorang pakcik datang tanya..bape tahun dah anak..
bila jawab 10 bulan terkejut pakcik tu..sebab alesha dah ala2 big gurl duk dalam baby chair...
hahahhahaha...sungguh anak separuh gemok...

11 memo menunggu dibaca:

vanillachoc said...

wahhhh....
sgt c0mey la dye kak...
t'ign nk jmpe.. hehe!

Diamilikku said...

takdehal...
bila2 nak jumpa hello jer...
hehehheheh...

Cik Jah said...

takpa la dia gemok pun comei..cer kita gemok rupa tu hahahahaha hudoh ok. tp dia sungguh comey...wei esok2 hang jgn nak komplen dia kuruih pulak,bila dia dah start lasak time dah dpt kaki....

Naddiea said...

alalalalala siannyer aleesha kene panggil anak separuh gemuk.uisshhh ummi ni x baik tawww...sian dia.demok2 aleesha pun dalam 3 beranak ni ,dia yang paling cumelllllls.

sone,lawak la hang ni kata aleesha wat muka senduk.ish...aku nk gelak separuh pengsan dh ni.hahahahaa....

SYAbAR said...

Dik, biar sedap mama memandang dari dengar pertanyaan orang `AWAT KECILNYA'. Betul dak ..... Biar tembam, janji perkembangan mental fizikal anak2 bagus, itu yang utama.

*SiRibenMerah said...

kak nadia, muka senduk itu sgt sensitip.. Umie dia byk kutuk Ayang, tgk2 anak dia jd muka senduk.. wahahahahahaha =P~

**anak gemoksssss ayanggg**

ALUNAN TINTA said...

gemok pun xpe janji maintain cute=P~

MariaFaizal said...

Tak der langsung muka senduk! Not even close coz Alesha tetap comel yg tidak terhingga.Auntie sangat happy bila tengok pics Alesha.Geram,gegerd & cubit2 pipi Alesha yg gebu tu!

Jgn marah Umi coz Auntie tak tahu nak express kegeraman auntie pada Alesha melalui writing. I have to see & hug her for real a.s.a.p!

Baby Lyana said...

dia dah pandai pakai hairband! (ke tertingggal ketapi, sebab x pernah tgk gambar dia pakai hairband)...

lyana pun sama.. pakai baju utk budak 6-12 month.. ome brand 1 1/2 tahun..especially for dress la.. tu pun dia pakai singkat... :)

sabrosa said...

umie..nantikan gambar2 yg uncle jenglot dia amek..ada 141 semua..geram achik tgk..heheh..cantek...

Diamilikku said...

mommy lyana : dia dah lama pakai hairband..cuma umie tak publish kat sini jer..dalam friendster umie dah letak gambar...

tapi hairband yang pakai hari ni hairband baru..hadiah dari kawan papa..

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin