Monday, February 23, 2009

Wrap Up Weekends

Sebelum nih saya takde citer details2 sangat pasal pregnancy saya..
sebabnya saya tak nak layan rasa takut saya..
masa first check up doc kata tak nampak imej baby apa2 pun...
so dia mintak saya datang dua minggu lagi..bila pegi doc chek still nampak kecik..walhal masa tu mengikut kiraan period saya sepatutnya dah pregnant 2 bulan lebih..
so doc bagi tarikh baru..which is semalam...
tarikh penentuan..tgk ada degupan jantung atau tak..if ada alhamdulillah..baby tu "jadi"..
but if not...(faham2 sendiri ahh)..
so semalam saya berdebar sesangat..dah le terpaksa gi sorang2...
since my mr papa ada DATE dengan DJ EPOI di Bukit Jalil...
(ngalahkan org bercinta plak....)
sampai je kat Mahsuri..saya dah gelabah..org plak ramai..berdebar tunggu turn dan berpeluh2 semua cukup...lepas sejam lebih tunggu..doc pun panggil nama..masuk je bilik terus saya rasa seram sejuk..doc tak nak buang masa terus suh baring dia nak scan...sebaik je alat scan tu letak kat perut saya dah nampak imej hitam bulat yang agak besar..based on last experience saya tau baby saya dah membesar...then doc zoom dan dia tunjuk sesuatu...tanya saya tu apa..saya terus nangis (ye saya nangis..happy plus terharu dapat lalui pengalaman kali kedua) sambil cakap degup jantung baby...
**(kak maria..cepat2 la plan for third baby..jgn pk yang susah2 or yang sakit2..pk yang happy n yang seronok2..)**
Alhamdulillah...semua dah okay..so clear lah skrg saya memang pregnant...
8 minggu 4 hari...EDD 30 September 2009.
Semalam jugak doc amik darah untuk check..dua botol..
balik umah terus pening..n saya pengsan (tido) sampai ke pukul 3 lebih...
Petang saya ngan alesha terus gerak balik perlis..coz malam tadi ada function CNY...
Kul 2.30 pagi tadi saya bangun gi amik mr papa kat kangar..dengan alesha2 sekali diangkut...
sian dia..ngantuk sungguh..langsung tak bukak mata even papa duk mengusik2...
pagi tadi pun tak nak kat papa dia..siap nangis2 lagi..
baru tida hari papa tinggal tu...kalau tiga bulan?? tiga tahun???
tak tahulah den...

*************************
Saya punya condition plak.. alhamdulillah..so far belum ada sickness apa2..
cuma skrg nih saya makin kuat makan..nak2 kalau makan nasi2 berlauk nih..sungguh berselera..
pastu muka saya ditumbuhi jerawat2 yang begitu banyak...tak penah gitu sebelum nih..
adakah ini petanda baby yang saya kandung opposite sex nya dengan alesha..??
well kena tunggu lah kan...
semalam doc tanya ada muntah2 loya2 tak..saya cakap takde..
dia senyum then cakap..bagus ahh u takde sickness..
dah la EDD u seminggu lepas raya..harap2 u dapat puasa penuh la tahun ni...itupun kalau u tak terbersalin awal..(Ikut history..alesha dilahirkan awal 3 minggu dari tarikh jangkaan)..so kalau yang nih pun sama..maknanya saya akan lahirkan baby dalam bulan puasa...ohohohoho...
harap2 saya tak kan sickness lah..
saya nak keje..saya tak nak mc mc...saya kena sedar diri sket..
saya nih tahun lepas cuti dua bulan (bersalin) tahun nih nak cuti lagi dua bulan..
so kalau duk mc je..tak sedap plak...harap2 sangat takde apa2 lah sampai hujung pregnancy..
Ya Allah kau makbulkanlah doa hambaMu ini...
kawan2 doakan saya ya...**wink**

**Bro..nak tanya pasal hanger..
takde cakap apa2 pun tetiba kirim kat mije apa citer???
ish ish ish...
btw mije mintak maaf kalau tak sempat layan bro sangat2..
dia duk sibuk nak compete...tapi dia salute ahh bro sanggup pi cari dia kat bukit jalil..
even though nak buat kenduri hari yang sama..

***********************************

the latest pic of me..
tgk lah merah2 kat muka saya..kesan jerawat2..huhuhu..
btw saya letak gambar ni just untuk kak farah n naddiea...

**Sis..sone dah pakai arbaya yang kak farah belikan di sana..hehehhe..
best best best....hari sabtu lepas ada media nite theme arabian nite..so sone pakai baju kak farah beli plus bergambar kat depan unta..ada gaya2 arab tak??? heheheh..bilalah nak sampai ke Jeddah nih....**


**untuk nadd plak..jgn jeles tau kak farah beli arbaya yang cantik kat aku..hahahhaha
(ayat menjeleskan hang..baik hang kirim kat kak farah cepat2..mana la tau tetiba dia balik m'sia lagi...lalalallalala
)**

18 memo menunggu dibaca:

MariaFaizal said...

Sue, you look absolutely stunning in the jubah.Sweet....

Akak tgh 'try' nih...hehehe.And,I promise to myself that I'll only think of the nicest things about being pregnant..:) You are right Sue!

2 bottles? Byk nya blood taken. nasib baik still boleh drive! Giddy akak rasa if org ambik blood that much!

Pimples? Tak nampak la Sue. Still flawless & glowing pada akak. InsyaAllah baby boy Sue.. But yg penting selamat,sihat & strong to both baby & Umi.

Can't wait for September dik! Cheers!

TiNiE said...

sone, bro dj tu buat entry terjah kan..dia tak tau..dia pun kena terjah..sila jengah blog akak kul 5pm..hahahaha

SYAbAR said...

Ooooo patut la Dj kita sampai lambat, agenda tersembunyi terjah atlit kita. Semua dok heran apasal dia sangkut kat Bkt. Jalil.

Kalau bakal new born baby lahir pada 29/09, leh buat joint brithday party dgn ADNIN HAZRI

Diamilikku said...

kak maria : gud luck...thanx for puji2 me...

Kak tini : wah wah wah...masing2 duk buat siri terjah menerjah yerrr...

Kak Syabar : Itulah pasal...hehehehhe..sangkut di Bukit Jalil..menunggu org tu habis lari...

ALUNAN TINTA said...

alesha lahir 3weeks awal ekk.samala kita dik.heheh

*SiRibenMerah said...

next will be baby gurl.. hahahahahahaha...=P~

vanillachoc said...

heehee~ syok nye!
nape x 15 sept je kak..???
same ngn zara.. ahaks!
hehe! gudluck sis...
muge sihat selalu...

aramis2177 said...

Sone,
congrats again !!!!alhamdulillah semuanya berjalan ngan lancar hendakNya....kak farah doakan dr kejauhan naaa....haaa..mintaj2 baby boy kan....dpt sepasang best laa !hehehhee....anyway...gambaq sone pakai arbaya tuh sgt cantekkkk!sebijik cam mak arab tau!!!
p/s: cepat2...sesapa nak pesan apa2 from here bgtau cepat....saya nak balik raya puasa nih!huhuhuh

Coretan Hati said...

wah..wah..tahniah..tahniah...
laaa...ingatkan unta mana..hihihi gurau ja sue..tp memang cantikla arbaya tu....

ieza said...

hi sue...cantik pic awak...

Diamilikku said...

tinta : sama lah kita dik??? dik??? hello alesha tu bakal anak buah ye..bukan adik..achik sila babap achik tinta yang mengaku dia kakak kepada alesha..

SRM : tak kisah lelaki ke pompuan ke..yg penting owan sayang...

Zara : Uishhh tak boleh..bukan tak mau sama ngan zara..tapi masa tu tgh posa lagi dik..nanti tak larat akak nak ganti puasa..

Kak Farah : hehehhehe..boleh buat bisnes nih...

KCM : Cantikkan..sebab dia ala2 dress pun ada...

Ieza : tq tq tq...

Baby Lyana said...

Sone

akak dulu bersalin hari ke-3 puasa..bayangkan.. btw, i like the jubah..it suits you..

akak ade 1, warna grey..mak belikan..pakai setahun sekali, time raya haji. hehehe

Anonymous said...

kak sue.... hehehe.... bila free view la blog jue .....

http://jue-dnjuice.blogspot.com

jue -ukk-

Diamilikku said...

kak shaf : soalan cepumas...sudahkah anda mengqada' puasa2 ittew..tahun ni puasa bulan 8 kak..hahahahhaha

Jue : wokeh..

Naddiea said...

sone,waaaa aku sangat jeles okay.jeles sebab hang pakai arbaya yg kak farah beli,lagi satu sebab hang peknen lagi taun ni.hahaha..x sedar diri dh 2 kali ceaser.x reti2nk pantang aku ni kan.hiihi...anyway,aku tgk muka hang okay lagi.belum stage teruk tu.takpe pakai bedak sejuk banyak2 kay.kalo bole jangan pakai pencuci muka yg banyak chemical ni.as for me,aku dh takut ngan produk2 marabahaya ni bile peknen.takut pisang berbuah 2 kali.

take care

Diamilikku said...

hahahha..memang niat aku nak menjeleskan hang nadd...yessszaaa aku berjaya...tu ahh..aku tiap2 malam pakai bedak sejuk..nasib mizan tak panggil aku hantu gomak ja...hahahhahaha

ALUNAN TINTA said...

adehh..silap la pulak.bakal anak buah rupanya..igtkan bley amek pangkat adik.hehehehehe.

*SiRibenMerah said...

tinta gedikss.. ahhahaha..
ngaku kakak laks.. tolongggg lah..
jgn perasan okehh.. hahahaha..

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin