Tuesday, February 24, 2009

Syyyyy.....diam...azan....

video

Mulut Alesha sekarang nih tak boleh berenti...laju je bercakap
Bahasa Jerman (kak Maria mungkin faham kot) tak kiralah sambil main ker..sambil dalam walker ke..atau sambil duk merangkak..memang tak sunyilah petang2 di rumah saya...seronok saya layan keletah dia...so petang semalam saya duk layan citer Ceria ceria cukgu Rubina (sementara tunggu mr papa balik dari training) saya duk layan alesha main tali yang saya ikat kat walker dia...mula2 saya ingat dia akan excited ahh dgr lagu ceria2 tuh..tapi nan ado..sikit je dia gerak...tapi mulut ada le bebel2 sikit...pastu tetiba je masuk waktu..tv3 ada azan..terus...terpaku n terdiam anak saya depan tv...kagum saya tgk gelagat dia..
ye ahh sapa tak terkedu..alesha bukan setakat pandai bereaksi kalau dengar lagu Jatuh Cinta Lagi...tapi dengar azan pun ada tindakan refleks nye..alhamdulillah..bagus anak umie nih..lepas azan baru mulut dia bising balik sikit2..layan ahh video nih yer...

8 memo menunggu dibaca:

*SiRibenMerah said...

alesha yg gudgurl.. yeahhhhhhhhhhh~

muahhhh.. cayang dia...

Diamilikku said...

cayang je??
bila nak beli baju bru plak nih

SYAbAR said...

anak2 awal usia tiada dosa, hati dan mindany apeka dgn kalimah2 suci atau mungkin terpandang sesuatu yang indah kala azan berkumandang.... hanya kita yang dewasa alpa gayanya

MariaFaizal said...

My ,my Alesha.Pretty, adorable, cute & Super duper clever. Smart girl! And, Ayang pun faham deuscth tau...

Umi is such very good Umi/educator/nurturer as Alesha dah faham very important to respect Azan.I'm impressed !

Auntie Maria nak cepat2 jumpa Alesha & tertanya2 bila baby & Umi nak dtg rumah Uncle Hisham & mommy. Auntie boleh pegi sana jumpa baby!

Lebih bagus if baby & Umi boleh datang S.Alam!

*Ayang tolong kidnap baby Alesha masa nak dtg sini boleh?

Diamilikku said...

Kak Syabar : bila tgk alesha begini..kadang2 rasa malu..sebabnya umie dia pun kadang kala tertinggal solat...rasa cam ishhh mcm mana lah umie nak jadi umie yang baik nih...

Kak Maria : thanx for the pujian..tapi i'm not that gud kak..maybe sebab masa lahir alesha dengar kalimah2 ini (azan dan iqamat) dua kali..satu dari papa, datu dari owan..so ia terakam kemas di ingatan dia..

*SiRibenMerah said...

hahaha.. ada request culik anak time ayang g shah alam tuh okehh.. ada yg nk bg ke ayang culik??.. kita bg kak maria baby sit alesha for 2 weeks.. whatttttt?? hahahahaha..
i can believe camne masa tuh kalo btul jd alesha g shah alam n umie keje kat perlis.. mcm cacing kepanasan je umie nnt.. hikhikhik..

minggu depan ayang beli baju baru yek untuk alesha.. mmuuuahhhhhhhh.. cayang dia.. cayanggg mucuk2 bak ketiak achummm tuh..

Diamilikku said...

Culik Alesha...NO WAY!..
dua hari hari tu tinggal kat umah owan pun umie dah macam cacing kepanasan..inikan pulak 2 minggu...
kak maria..just wait n be patient kay...insya allah bulan 5 confirm kami turun Shah Alam..my best freinds wedding

aramis2177 said...

sone,sejuk peruk umi ngandungkan dia no!!baguih2......hehehee...kecik2 dah pandai!!!!jadi laaa anak yg solehah hendakNya kan..AMin!!!!

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin