Friday, February 6, 2009

Mangsa Fesyen



Disebabkan umie ketiadaan kerja di rumah...petang-petang lepas je amik
Alesha dari umah pengasuh..masa untuk Umie bermain2 dan bermanja dengan alesha..
Ye Lah sementara menunggukan mr papa balik training pukul 8pm..
So umie pun mencuba lah fesyen2 rambut yang boleh dibuat dengan rambut alesha..
Alesha mula2 merelakan je...sebab umie ikat rambuut dia comel2 kan..
jadi toncet atas kepala...
sengih je muka member...
Tapi bila umie buang jer toncet...
Tgklah reaksi alesha...


Masam mencuka...
macam geram je ngan umie dia..ntah apa2 je umie nih tau...
Tapi saya suka tgk dia dengan reaksi gini...lagi geram rasa...
tunggu masa je nak kena gomol...
lepas dah siap ujikaji ni semua...haruslah alesha jadi mangsa gomolan umie..


By The time umie buat fesyen ala2 mohawk nih..
member dah mula nangis dah...
actually dia nangis bukan sebab tak suka..
tapi nangis sebab umie rampok* sikat dari tangan dia...
Alesha ni pantang...kalau benda ada kat tangan dia pastu kita amik..
mulalah nak mengamuk..nangis yang tak keluar air mata...
sungguh drama queen...ini tak lain ikut perangai kakak tisya dia ahhh...
*Petang ni kakak tisya balik..tak tahulah apa drama diorang berdua nih*
Kita tunggu dan lihat ajelah...

** KOSA KATA**
Rampok = rompak....

14 memo menunggu dibaca:

MariaFaizal said...

Mangsa fashion yg paling vogue & cute!

Kiss kiss Alesha!

fazemy said...

Geramnya tgk lengan Alesa tu..

ALUNAN TINTA said...

budak demok neh..
alesha,'abang' alesha nak g jenjalan ngan miss tinta rini jgn jeles taw.haha

Dj Epoi said...

Buat lah camana ponk
Totaaaaaaaap menjadi POoooooooooJAaan hatiku!!!

Diamilikku said...

Kak Maria : Agak2 Adam suka alesha rambut mcm mana...or ibu adam suka alesha rambut mcm mana???

Fazemy : Lengan dia mcm ayam KFC kan??

Cik Tinta : Takpa alesha tak kisah..sebab "Abang" alesha boleh pi jalan2 ja ngan anuty tinta...tapi ngan alesha "abang" boleh gomoi2, peluk2, cium2....hahahahaha..

Bro DJ : hahahahahha...alesha owhh alesha...bapa mertua tak kisah nak oiiiii

ALUNAN TINTA said...

amboi.xpa2.tunggu dlu.haha.aunty jeles okkay.

Syazwan Yazid said...

hoho! comelnye....anak sape ni...huhu!

Diamilikku said...

Miss Tinta : Tau jeles no...


Syazwan aka Jeng : Anak umie dia yang comel n papa dia yang hensem ahhhh

www.katobengke.com said...

wah lucunyah........
mau gendong.........

ei_da.. said...

suka la tengok aleysha bila dia masam tu... cute ngeram sgt....

MariaFaizal said...

Auntie Maria suka tengok rambut Alesha yg ikat tocang tu! Tak jemu mata memandang wajah gebu & mata baby yg bulat & galak tu. Mmmmmmuuuuaaaahhhs!

Adam? Entah mcm mana taste dia nih. But kalau ada dia ternampak 'Pussy Cat Dolls' menari dia x kasi tukar channel. Geram kadang2 tu sbb dia insists nak tengok jugak. Haih..seram akak rasa kalau yg mcm tu pilihan dia nanti, hehehe

Ayesha pulak rambut sikit + tak nak lekat getah kat rambut dia. So kena maintain pendek jer...sigh...Pakai sepit rambut (hair clips) pun x lekat jugak!Nak buat mcm mana ya?

Diamilikku said...

bahaya adam minat gitu kak...mesti alesha takkan masuk list...hahahahhahahah...pasal rabut ayesha tu..y dun akak try guna minyak zaitun...alesha dari baby memang dipakaikan minyak zaitun...

MariaFaizal said...

Yup betul sungguh bahaya if Adam one day bwk balik girl yg mcm tu, huh mintak simpang.....

Wokeh!Nanti akak try pakai olive oil, tx for the tips.

Akak tetap memuja kecomelan & kecerdikan Alesha fr here :)Kiss kiss kiss kiss kiss kiss & moreeeee kisses to Alesha...

Naddiea said...

alalalala..siannyer aleesha jadi mangsa ummi dia.hehheeheh...

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin