Tuesday, February 10, 2009

My Darling Baby

Pictures of my two Darling baby...
My eldest Batrisyia aka Strawberry Shortcake (SS)..
My 2nd baby Alesha aka Apple Dumpling(AD)..
Sesi melepaskan rindu..kakak (SS) sampai from KL on saturday evening..
tapi masa tu kitorang takde kat umah..ke Telok Kechai untuk persiapan wedding my cousin..
So malam tu tunggu punya tunggu punya tunggu..
kakak still tak sampai2...yang si adik AD dari maghrib duk tahan mata ngantuk...
last2 tak tahan terus lena..dengan umie n papa sekali lena..
ye lah..siangnya ada program kat Perlis...
so a bit ngantuk lah...
then tak tau pukul bape...
pintu bilik kitorang diketuk dengan kuatnya...(mr papa kata mcm pencegah maksiat nak tangkap org berkhalwat)..then tetiba terdengar suara..

SS: Makkkk...i miss you mak...papa i miss you... owhh my baby is sleeping...

SS dengan drama queennya...tapi alkisahnya..ketiga2 beranak ini tak tahan nak bukak mata..
teruss zzzzzzzzzzz layan tido...esok pagi2 AD dah bangun..mandi siap2..nak bawak check up for 10 mths...
LATEST BERAT : 9.9 kg...
pas check up terus balik umah...tak lama lepas tu Tisya datang...
asyik lah duk main ngan adik..adik pun dah makin bising..daddy ngan mommy pun asyik lah geram je...sampai tisya nangis2 lah berebut adik ngan daddy...
untuk memujuk kesedihan..saya pun ajak tisya tgk you tube Island Princess..
masa ni SS aka tisya buat drama lagi sekali..

SS : Mommy..i don't want you..i want my mak...

Padahal yang cari pasal ngan dia daddy..tak pasal2 mommy kena...hehehhe...
lepas pujuk2 memujuk..kitorang siap2 ke rumah my cousin...
masa kenduri sibuk sikit..saya pun tak sempat snap pic...tapi for sure ada aksi2 tisya and alesha dalam kamera official photographer..
masing2 duk tahan mata ngantuk tak nak tido..sudahnya..alesha kul 4 lebih dah zzzzzzzzzzzz..kat umah..yang si kakak pulak dekat nak senja otw nak gi umah abah balik...baru nak zzzzzzzzzzzzzz..sudahnya sampai adik nak balik perlis kakak still menjadi sleeping beauty..
tapi adik tetap nak kacau kakak tido..
ini je aksi2 diorang yang sempat saya rakam..

Kakak tido dengan nyenyaknya..
masa ni alesha nak minum susu..so saya bawak masuk ke dalam bilik..
tapi bila dah nampak kakak atas katil takdenye nak minum susu..
dan dan tu jugak bangun duduk...
duk perati kakak..mula2 duk kiss pipi kakak suh bangun...
kakak bolayan je...
last2 geram kakak tak nak bangun..
terus digomolnya kakak..

Tapi memandangkan kakak mengantuk tahap kronik..
memang langsung tak dilayan ahhhh...
at last alesha balik dengan kepuasan sendiri..dia sengsorang je cium n hug kakak..
tapi kakak no response...
tak tahulah bila lagi nak jumpa kakak kan..
takpe tunggu umie amik cuti gi KL kay...
n tunggu alesha boleh berjalan..tak berapa lama dah rasa...
insya allah dengan latihan yang gigih...saya target sebulan lagi alesha dah boleh berjalan...
yeayyyyyy

**Updated Pregnancy - saya kini baru masuk minggu ke-6..
kiraan terkini berdasarkan imej scan baby..kiraan tarikh akhir period tak boleh pakai kata doc..
so EDD ialah pada 10 Oktober 2009..
bermaksud selepas hari raya aidilfitri..makanya saya boleh makan mcm2 masa raya..hahaha..
next check up 22 Feb..kena gi sendiri coz mr papa di KL ada competition..
Bro : Kalau nak terjah sila ke Bukit Jalil yerrrr**

12 memo menunggu dibaca:

MariaFaizal said...

They both, AD & SS are really darlings of the family!

So pretty & adorable. Cerdik lagi!
Gegerd both!

Sue, jangan too lasak or stressful yea, your 'on the way' bundle of joy needs you to be at best to carry him/her. Hugs always.

SYAbAR said...

Geramnya tengok budak2 pompuan come-lote ni.... Sapa la rajin betul jemarinya dandan rambut si kakak tu. Lagi la tambah ggggrrrrrr....

Bukit Jalil tu dah dekat sgt dgn rumah Bro Dj.

22hb pulak tarikh keramat buatku.

Take care selalu dik ....

Dj Epoi said...

Harus ku terjah!!!!

P/S Tolong remindkan eik.....Lu sedia maklum ngn aktiviti2 Gua hehehee....

TiNiE said...

siannyer budak2 tu kena usik..suka kan mengusik..nanti huwaaa..pehtu mula la ibu2 yg kena amik alih..hehehe anda kena tag yer..zassss

Naddiea said...

siannyer SS nampak sungguh penat tapi adik AD bersungguh2 nak ajak main.hihiii...comel betul.

ei_da.. said...

eeeee kalau jumpa budak 2 ni nak jugak auntie gomol2 diorg.. geramnyerrr....

akak take care of ur little baby...muahhh

waNny said...

sila la lahirkan pada 13 oct .. ahahaha .. sama birthday ngan auntie wanie :D

aramis2177 said...

ala sone...omei 2 nya dua2 princesses nih.....muka depa nak serupa kan....sure nanti besaq depa rapat kan!!!!Alhamdulillah sone ok so far sepanjang pregnancy nih kan.....beshnya.....kak farah doakan semuanya selamat sampai laa bersalin nanti...AMIN!

What's Up Fatty said...
This comment has been removed by the author.
MariaFaizal said...

Salam. Al Fatihah to Roses/CabaiKering's father who passed away last night.Deepest condolences to Roses/CK & family.

Diamilikku said...

Kak Maria : Thanx for the info sis...tisya panggil kat alesha baby gemok skrg..i miss you baby gemok...

Kak Syabar : Tarikh keramat?? wow...apakah yang istimewa tentang tarikh itu ye kak...

Bro : sila masukkan dalam reminder hp anda...hahahahhahahaha...(mcm penting sangat terjah tu kan sampai kena masuk dalam reminder)

Kak Tinie : Nak jawab dah nih...sabarrrrrrrrr

Nadd : Tu adik tak oleh cakap lagi tu..kalau dah boleh cakap..harus gaduh sokmo...

eida : gomol jgn tak gomol...thanx ya dik...

Wanny : Alesha EDD 24 April ... tapi lahirnya 7 April..so tak mustahil the 2nd one pun mcm tu...hehehehhe..doa2 lah ye biar lambat dari tarikh..

Kak Farah : Beza depa 4 tahun...tisya plak takdak adik..cuma adik2 cousins ada ahh from both side...harap2 depa rapat ah semuanya...

*SiRibenMerah said...

hahahaha.. both are my gegerds.. I love them so much.. hikssssss.. Alesha tidoq sama lasak mcm Ticha.. huiksss.. ayang yg jd mangsa nehh =P~

** Ayang target 21 oct.. hahahahahahaha.. tapi kalo still nk jdkan ayang spesel, kne la dia kuar bukan bulan OCT =P~

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin