Wednesday, June 10, 2009

Aduh...saya Didera...sakit dowhhhh

Model Indonesia, Manohara Pinot melambai tgn kepasa jurugambar dengan senyuman manis terukir di wajah selepas berjaya memboloskan diri dari suaminya yang juga kerabat diRaja Kelantan...mendakwa dirinya di dera, disiksa mental dan fizikal sehingga menimbulkan trauma di dalam diri... turut mendakwa Kedutaan Indonedia di Malaysia tidak menghiraukan aduan demi aduan yang dibuatnya sebelum ini..Akhirnya berjaya melarikan diri dengan bantuan ibunya...tetapi sehingga sekarang masih belum membuat laporan polis...laporan kesihatan pun tak buat lagi...SAMPAIKAN PEGUAM SENDIRI PUN DAH TARIK DIRI...
Sangat Sinetron Indonesia tau....


Seorang pembantu rumah, juga warga Indonesia melarikan diri dari rumah majikannya selepas didera fizikal dan mental tanpa rasa simpati sejak tiga tahun lalu..selain hanya dibenarkan makan nasi kosong, pembantu ini juga sering dipukul dengan objek keras termasuk di siram dengan air panas sehingga melecur seluruh tubuhnya...Melarikan diri dengan cara menggunakan besi untuk membuka pintu selain dibantu oleh jiran, menaiki teksi ke Kedutaan Indonesia...

Now kita tgk balik..dua kisah...dua2 nya indonesia..asas pertuduhan juga sama..kedua-duanya mengaku didera..tapi kalau kita biarkan gambar menceritakan segala2nya...agak2 lah kan..gambar mana yang org akan percaya didera??? hahahahahahhaha....budak tadika pun boleh
jawab kan....

macam-macam hal by,

7 memo menunggu dibaca:

*SiRibenMerah said...

punya ramai gadis melayu di malaysia, nk p amek yg sana juga.. now, tanggung malu la satu malaysia da tau.. org kata gadis melayu lebih baik adab dan sopan.. gadis indon mana faham konsep rukun negara- kedaulatan undang2 and kesopanan dan kesusilaan..

mcm tuh la org berduit.. nak beli barang over the sea jugak.. last2, corrupted!!

Zarpeno said...

slalu watak prempuan yang jahat smbey mata beliak2.ni laki pulak?hehe

TiNiE said...

haaaaa...boleh agak..boleh agak

MariaFaizal said...

Finally dapat jugak ku open your page Sue (after upgrading my ie).

Dik,
Check further news kat beautiful nara.com.

Apa nak jadi dgn mak manohara nih?anak dara baru belas2 tahun dah dikahwinkan :(

kuIna LadyInRed said...

sy pula didera laporan & publisiti..

~azue said...

award utk hg.. klik kat blog aku :)

Naddiea said...

emmm aku lagi kesian kat bibik tu.si mahonara tu drama queen je lebey aku rase.aparaaa itu nara..

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin