Wednesday, June 3, 2009

Alesha Really Miss Her Papa


When you're gone
The pieces of my heart are missing you
When you're gone
The face I came to know is missing too
When you're gone
The words I need to hear to always get me through the day and make it ok
I MISS YOU

Hari ni genap seminggu mr papa tiada di sisi..
dan si kecil ini sudah tidak dapat menyembunyikan rasa rindu yang mendalam...
(Walaupun umie pun merindu papa tapi umie masih tau nak handle n control the feelings..but not this lil girl)...
Sayu hati tau bila nengokkan budak kecik merindu org yang tersayang..
menitik air mata saya...alesha oowhh alesha...sabar ye sayang...
empat hari je lagi..nanti papa balik yer...
Sekarang ni cukup susah nak tidokan alesha...pusing ke kiri ke kanan..memang susah la..
Tapi semalam saya balik umah..abah cerita..

"tadi papa dia call 3g...peluk telefon kat dada...tak mau lepas..
lepas tu duk cium skrin tak berenti..mwahh mwaahhh sesaja...achik nak amik phone
nangis marah bising...sampai papa dah letak phone duk peluk phone tak habis lagi..
rindu sungguh kat papa la tu"

Hurm...memang gitulah perangai alesha..
hari tu pun macam tu...saya nak tidokan dia tapi duk bergolek sana sini..
tak nak tido..mulut duk papa papa je..last2 saya call papa..walaupun tanpa 3g...
dah dapat cakap ngan papa..pegang handphone saya tak nak lepas..
lepas letak..peluk handphone satu..kaki peluk bantal kesayangan dia..
lepas tu tak sampai dua minit..nyenyak tido...
tapi boleh tgk ooo wajah kerinduan time tido...selalu alesha tido mesti manis je..
senyum2 je..ni tak..muka sayu habis...
sedih saya...sekarang ni saya kira tahap kerinduan alesha pada mr papa melebihi tahap kerinduan umie kat papa...hehehehhe..



Kerinduan alesha by,

11 memo menunggu dibaca:

Azure said...

alalala..siannya alesha..tak bagi dia baju mizan ke?

zura dah ubah sikit area komen kat blog tu. kalau x nmpk purple love tu, still bole nmpk no org yg komen...kalau tak nampak jugak, kabo eh

Baby Lyana said...

hmm..menitk air mata akak baca..well..Lyana pun camni kalau sehari tak jumpa daddy dia.. tak mo tido... buat perangai ajer...tak dapat bayangkan kalau Daddy dia pergi out-station tak bawak dia.. huhu

SYAbAR said...

Cian Aleesha... sabar sayang 4 hari je lg papamu pulang. Papa sure pulang bawa buah tangan.

Anak perempuan akak dgn abahnya lg la, abah pulang lambar dr kerja pun dah tak berenti tanya...

Mutiara_Lezz said...

speechless ler cam gini...ayor mate den menitik sudah...

Sian alesha....

MariaFaizal said...

Tenang rasa looking at lil' Ayesha sleeping. Pujuk2 baby that Papa is soon coming home.Hug her for all of us please...

@e_da said...

Kesian Aleysha.. dah rindu sgt la tu kan... lepas ni papa kena bawak aleysha sama.. hehehe

*SiRibenMerah said...

alalalala.. meh cini kat ayang.. meh ayang dukung dia.. ayang pelok2 moi2 dia.. ciannn anak ayang...

lily azliyana @ mama zara said...

he..dh biase tido diulit papa die mestila die terasa bile papa takde. sbr yek alesah..tk lame lagi papa balikla tu..=).meh belajar ngan zara mcm mane handle perasaan rindu ngan papa..hehehe..

Diamilikku said...

Azure : Hurmm..tak jalan dah baju2 mizan sumer..dia puas dapat tgk papa dia dalam hp je..reason dia duk peluk hp umie sebab kat skrin ada gambar papa..

Kak Shaf : mizan memang ajak ikut..but sone yg tak boleh nak cuti tht's why la jadi gini...

Kak Syabar : tu lah..tak tahu tahap kesabaran dia mcm mana..harap2 dapat la bertahan 4 hari lagi..

KCM : duk pening nih..kalau mizan dapat gi sea games tahun nih tak tahulah camner...

Kak Maria : Kak Maria Alesha la bukan ayesha..ayesha daddy ada dekat kannnn....duk memujuk je lah sekarang ni...

Eida : tapi tak leh lawan aunty eida merindu uncle lagi kannnnn....

SRM : Tak jalan nyer...dia memang nak papa dia jer...

Mama Zara : hurmmm...zara dah terbiasa kan...alesha tak biasa berenggang ginilah...kalau dah biasa mungkin tak gini kot

Mutiara_Lezz said...

wehh...kalau dah ada rezeki g sea game..sue kena plan baiknyer...ikut sekali...jgn arr dok pisah lama2..ayer mate tu.....jgn time tu..sue deliver sudah.

Diamilikku said...

masalahnya KCM...time gi sea games tuh rasanya su dalam pantang...takpun baru habis pantang...takkan nak gi bawak baby kot

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin