Wednesday, June 17, 2009

Raja Buah.....

Tibanya musim durian...dan sesungguhnya saya tidak sanggup untuk melepaskan peluang ini..
ini memang favourite saya...walaupun dalam keaadaan gini..
rasa cam tak leh jugak untuk tidak makan...macam duk panggil2 je suruh beli..
selepas beberapa situasi yang merencatkan proses pembelian..akhirnya..
semalam kami berjaya juga mendapatkan buah yang diidamkan..
tapi sayang..saya tak puas hati..isinya sedikit bijinya besar..
saya tak puas lahhh..nak durian kampung jugakkkkk...

PIX 1 n 2
Balik rumah mr papa memulakan aksi mengopek..sedang sang puteri melihat penuh minat..
konon nak takutkan anak..mr papa buat2 terkena duri...oucchhhhh..konon tak nak bagi alesha main ahhh..sekali hamik..alesha tak layan pun..selamba jer amik kulit durian pegang..
siap nak makan kulit durian tu yang tak tahan tuh...budak nih memang berani sungguh..
tak takut duri2 yang tajam langsung..
Mis Riben : kedua-dua anak saudara u penggemar durian yaaa..mintak maaf tak leh geng ngan ayang...hahahahhahahah

Pix 3 n 4
Alesha sabar je menanti papa siap kopek durian..sambil2 kopek tu..mr papa suap sikit2 untuk alesha..geram je saya tgk..saya kat sebelah langsung tak disuapnya...muahahahahha..
buat2 jeles sekejap.....Alesha siap pegang bekas tuh nak suruh mr papa masukkan untuk dia sikit...tapi tak boleh lah kan..kang belemoih terus dimainnya durian tuh...masa nih duk diam lagi..sabar lagi tunggu me papa kopek..

Pix 5 n 6
Tapi masa nih memang dah tak tahan sabar dah...alesha dah sibuk2 nak tolong kopek sama..
risau gak saya..kang luka tangan terkena duri...hehehehhe...
terus saya tarik duduk atas riba saya..tapi sekejap saja yer..lepas tu gi kat papa balik..
tak sabar2 nak menikmati keenakan rasa buah durian (ayang...alesha suka okay...)

Last Pix : inilah hasil santapan saya semalam..
rambutan dan durian..lepas tu tengah malam mula ahhh rasa panas...
aduhhh sian baby..tapi nak buat camner...teringin...saya tak makan banyak pun...dalam 10 ulas jer.....itupun isinya sikit...lepas nih nak cari durian kampung betul2...
yang nih memang tak begitu nikmat...

15 memo menunggu dibaca:

MariaFaizal said...

Akak memang crazy about fruits!
Seronoknya tengok makan buah satu family. Si comel Alesha pun pandai mkn durian.

Kat rumah akak, I'm the only one makan durian. Lain2 tak join..tak best makan sorang2 :(

Naddiea said...

uishh sone jangan makan durian banyak2.panas wehhh sian baby dalam perut.tengok hang makan durian aku teringin pulak nak makan.huuuuh...balik ni kene suh cik apai bawak aku pi giant carik durian.

Baby Lyana said...

Sedapnya..but i like durian siam..
eh, jgn mkn byk sgt yer..my firend masa preggy dulu siap ade bleeding tau, sebab makan durian byk..

Dj Epoi said...

Waalweeeeeeeeeee!!!!

Hehehehehhehee.....kelakaw muka PAPA ALESHA.....kopek buah durian .....hahhahahaa....

Wah..gibik2 Alesha......boleh arrrr join BEN10 & ROBOCOP......yg sememangnya HANTU DURIAN....semalam baru jew kitaorang belasah !!!!!

Diamilikku said...

Kak Maria : nanti kita kumpul2 ramai2 kita enjoy makan durian ramai2 kay.....yg tak makan durian (mcm abg faizal, cik riben dll) kita suruh diorang amik gambar kita je ehhh....heheheheheh...

Nadd : ini aku sudah mendapat akibatnya...memusing perut nih..baby duk mengeras jer....sian dia panas..umie dia memang degil...

Kak Shaf : tu ahhh..ni habih control nih..kalau tak control 4 biji boleh layan lagi...

Bro : saje je tuh....buat2 muka gitu..sebab tau wife dia duk amik gambar...hehehhehe...alesha baru belajar makan...start colek2 baru...

lily azliyana @ mama zara said...

wah..satu family penggemar durian ker. kami sefamily plak tk bape makan durian hehe..tp kalau ade makan jugakla seulas dua..=p

p/s: berani btol alesha pegang kulit durian tu. acik ni plak seriau tgk alesha dok angkat kulit durian tinggi2..=)

@e_da said...

wah pandainya aleysha pun suka durian... Akak arini pun hubby beli 3 biji lg.. walhal dia tgh demam.. tp ida ni pun tumpang sekaki masuk mulut gak .. tak boleh tahan ooo kalau bab durian ni...

SYAbAR said...

Durian panas, rambutan pun panas, beringat sikit makan dik. Next time makan durian, beli manggis untuk control cooling.

Aisayman, dalam keserasianku dgn Riben rupanya ada jugak yg out of order memandangkan akak pun peminat durian dik. Bab ni kita sekepala Su.

On the way balik kg hari tu, stop kat Junjunj pekena durian kg. Best dan lega..... Then on the way balik KL, siap singgah lg tapau 7 biji bawa balik KL. Harum 1 kereta dik. Poning pun ada.

Sampai KL siap ajak adik2 berkg kat rumah sama2 pekena durian dan manggis kg. Walaweeiiii

*SiRibenMerah said...

euwwwwww..
alesha bucuk.. mamam durian.. tamau kawan ngan alesha..
ayang leh on9 kat library skolah.. x de la kampung sgt kannn.. hahahahahaha...

missssssss u alesha mucuk gemokkkks~

TiNiE said...

urrggh..sedappnyer...
nak sikit!!!

:: HUSNA :: said...

sedapnye..
dh lme x mkn durian...
mkn durian kalo de geng yg hantu durian jgk lg syok...

CatlinaFly said...

hmm..durian mmg sedap..tapi sy selsema and batuk skrg..jamah sikit je seulas ari tu masa kat umah MIL..husband ler antu durian..belasah durian tak hingat hehe..tu baru jiran bagi 2-3 bijik, belum lagi g terjah kat umah tok di pontian

nUrLisDa said...

hehehe Anakk Bapakk...
comelll alesya duk tggu papa dia kopek durian tuu.. menunggu penuh harapan hehe

Ibu Aunis said...

kegemaran ku--durian o durian..bape tahun aku tak dapat rase hohoho....

kuIna LadyInRed said...

sy tak makan durian.....

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin