Monday, June 22, 2009

Alesha sayang achik n umie

Achik dah pun balik maktab..
tinggal Alesha ngan owan n maktok..
Umie pun berulang tiap2 hari gi keje..sian umie..letih drive..balik lewat..
hurmm...papa still di KL.. lusa pagi Alesha dah nak balik Terengganu..
Hari Sabtu ni Ayah Teh alesha nak bertunang...
Mula2 papa kata nak balik sorang..tapi last minute umie kata takpelah umie ikut jugak..
Dengan syarat papa kena balik Perlis right after bertunang..
sebab hari Ahad umie kena keje...
Alesha seronok nak balik Terengganu sebab dah lama tak balik..
boleh jumpa tok ma..tok ki..cik ngah, ayah long, mok long...abg ki n abg fakhuzi..
agak2 alesha nakal tak balik nanti????
Hurmm..
nape umie buat entry ni..sebab achik banyak tolong umie jaga alesha..
pagi petang n malam achik jaga alesha betul2...
sampaikan owan pun cakap semalam..
achik takdak dah..alesha kena duk ngan owan je lah..sebelum ni achik duk jaga...
selain tu sebab achik duk gaduh sangat..
alesha tak pakai baju yang achik beli..so ni alesha pakai masa kuar ngan achik gi tesco..
walaupun besar sikit..tapi alesha pakai jugak nak bagi achik puas hati...
so achik..dah puas hati?
Nanti beli lagi ehh baju kat alesha...

Ni plak pix alesha ngan umie..
masih pakai baju yg achik beli..sebab hari yang sama..
kat Tesco jugak..umie dukung alesha..
Baju umie dah ketat..sebab baby dah membesar dalam perut umie..

Alesha sayang umie....mwahhhhhhssssssssss
**Ayang jgn marah tau...nanti alesha pi langkawi tgk ayang..
nanti alesha buat entry pasal ayang pulak ok..**

Tapi kan sayang..muka sayang masam sangat dalam pix tuh...hehehehehhe.. - umie


12 memo menunggu dibaca:

SYAbAR said...

Muka Aleesha tu masam sebab dia dah lama tak tengok Ayang... rindu kat Ayang la tu.... Rindu kat papa sama.

Mama rindu sapa lebih ni...
Coongrate Achik, mau juga beli baju kat Aleesha. Pandai pulak tu pilih yg fesyen2. Beli lg tau Achik...

MariaFaizal said...

Wow! I'm impressed! Achik pandai pilih baju girl :D

Absolutely sweet looking Ayesha loves Achik & Umie :)

Baby mengantuk ker Sue? Ciannn baby cute..he he he..

Diamilikku said...

kakak2 sekalian..jgn tertipu..achik pandai beli baju sebab ditemani awek aka achik tinta...hehehehhe..kalau harap achik sorang lum tentu gitu hasilnya...

alesha panggil kat ayang "ayam"..hari tu dia pegang phone duk sebut ayam ayam heyoo...rindu betul kat ayam dia...hehehehhe

ALUNAN TINTA said...

cute la baby..
erm..achik neh memang penyayang.tgh cakap fon ngan dia pun bley tinggai sebab anak demok dia neh teriak.adehh..

Zarpeno said...

Oih....pak mnakan alesha terer o..hahaha..

@e_da said...

Ha ah la seriusnya muka aleysa.... muka org rindu kat papa dia gakn ya.. cian dia... umie maintain jek waloupun baby makin besor dlm pewott.. hehehe

lily azliyana @ mama zara said...

muka alesha masam sbb tau achik die nk balik maktab kot. hehe..

pndai alesha ckp heyoo yek. zara smpai skang bahasa jerman lagi. 2,3 patah words yg basic2 jek die leh sebut btol2..hehe..

Diamilikku said...

Cik tinta : nasib awak le yer...alesha lebih didahulukan..hehehehhe...

Zarpeno : serba serbi dia terer..jgn tak tau..tlg promote HPA pun dia terer...

eida : hahahhaha..maintain lah sangat..boyot sesangat adh rasa...

Mama Zara : tu lah..dia pandai cakap dulu rasanya...hehehhehe

sabrosa said...

umm..cdeynta baca entry ni..macam nk teriak ja..rindu kat aleshaa...uwaaaaa...mengalir air mata dah ni..bayangkanlah kalo alesha btoi2 yg tulis entry ni..mau nangis achik la2 ni gak..uhu..sayang alesha..t weekend i'allah achik balik k kalo xdk apa2 keja..

p/s:bang2 HPA bang mai2..hahhaha
p/s:baju tu dipilih setelah diteliti sahalusnya2 dan dikira dari setiap aspek termasuk design,colour n renda2..memakan masa hampir 1/2 jam..harap maklum..hadiah besday alesha yg fes..hee

Naddiea said...

sone,achik tu practis beli baju anak la tu.hihihihi...sone,nk balik trg ka??take care nooo...jangan sampai sakit pinggang sudah la.

CatlinaFly said...

salam tn umah, pls vote for Aza (adik Cg Fly) at http://stylobubble.blogspot.com ye..tq..

*SiRibenMerah said...

alesha panggil ayang neh ayam??? amboi.. sgt menggeramkan.. tau la ayang slalu geget peha dia yg mcm ciken kfc tuh.. balas dendam nampaknya.. hurmmm, meh la kat ayang neh.. nk tgk alesha sayang ayang ke pura2 sayang...

*awat anak muka masam sgt neh?? sbb umie wat entry nk bg ayang jeles kann?? anak ayang x sampai ati tp rela dlm terpaksa.. muahhhhhhhhhhhhhhhs.. sayang alesha..

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin