Tuesday, June 16, 2009

Spider Blue Ku Dicuim !

Semalam memang hari yang menyedihkan..
saya turun dari opis kira-kira jam 7.15pm..dengan hati yang penuh excited nak ambil alesha..
kerinduan yang tak dapat dibendung..tambah2 mengingatkan ayat2 kak Maria sewaktu berborak di FB...tapi sangat menggeramkan..sampai2 je dekat parking..spider blue saya dicium bontotnya..aduh...rasa nak luruh jantung...rapat gila kereta tu dengan spider blue saya...
dah le kereta tu parking bukan di petak parking ... di hujung selekoh..dah tu boleh plak cium2 kete org...dengan takde tuannya dalam kete..membara je rasa...
(Semalam hari yang agak malang..kete opismate kene gesel dengan bas dalam kul 4..kul 7 lebih tgk kete saya pun bernasib malang jugak...aduhhh what a day kannn)...
Panik gak saya masa tu..tapi saya cuba tenangkan diri sendiri...saya call mr papa...bgtau..nak buat camner nih..dia cakap takpe..tunggu situ samapi driver dia datang..takut kemek..takkan kita nak keluarkan duit atas kesalahan yang org lain buat kan..tunggu je katanya jap gi dia sampai...saya pun tunggu punya tunggu punya tunggu...aduh dekat setengah jam jugak..tuannye tak sampai2...mr papa pun dah sampai temankan saya..tapi orgnya tetap tak ada...
tak lama lepas tu ada ramai aahh budak2 muda datang kerumun kete..semua cakap nih sure kemek ni bang..takpe bang tunggu...so kami pun tunggulah...
yang boleh buat saya bengang..sebenarnya tuan punya kete tu dah ada kat situ..dia nampak org ramai kerumun..memang dia pegang kunci kereta dah..siap ngan anak bini lagi..tapi tak berani nak datang...dah buat salah tau plak takut...siap nak lari lagi...last2 dia datang kalut2...bleh plak buat dialog bodoh..

"Ehhh kena ke..saya dah parking jauh dah tadi..saya tarik handbrake..mcm mana boleh kena.."

Hello...are yout trying to blame me?? konon2 saya lah kot yang salah..reverse kete lah kononnya kan...langgar kete dia...dushhhhhh..bagi penumbuk sekali..saya masuk kete pun belum...
dah le dia salah..boleh plak cakap gitu..tak ke menyakitkan hati..dah le parking bukan dalam kotak parking...nasib baik tak kemek spider blue saya..setakat calar je...so mr papa pun malas nak panjang2kan citer..cakap takpe ahhh..then ajak saya balik...rasa lapar saya yang menyucuk2 perut pun hilang sebab insiden tuh tau..dah tak terfikir dah nak makan apa...
balik umah mandi solat..lepas je solat tgk mr papa dah tanak nasi..panaskan masak lemak udang yang semalam tuh..plus goreng ikan masin...
perghhhh....sejuk hati....terus makan dengan berseleranya...
heheheheheheh...kemarahan ku boleh reda sekelip mata apabila dihidangkan makanan....
ye...saya sangat suka makan sekarang...(full stop)


Hari yang malang bertukar indah by,

16 memo menunggu dibaca:

Mimi Sharif said...

Sone...
Teruk la org tu...
Buat2 tak bersalah konon...
Nasib baik calar jer....

Ismyza Noreyz said...

uishhh..sib baik calar jer ..n nasib baik kak su boleh tahan sabar..kalau tak sabar mesti dah ngamuk sakan ngan driver yg buat bod tue ..takpe .. sib baik ada mr hubby yang menenangkan ati...

MariaFaizal said...

Sungguh marah akak pada orang itew!
Ya Allah dia probably bernasib baik buat mcm tu pada orang yg sabar mcm Sue. Kalau akak...hmmm...tak nak cakap kat sini what I'm gonna say.

Akak tabik Sue sbb mampu bersabar & menahan marah. I'm sorry you have to experience this, but I take much lessons from you here of how to chill out when peeps do bad things.

Thanks dik for sharing this story.

TiNiE said...

aduss...geram geram..
tapi takperla, balik dpt makan masak lemak udang..sedapnyerrr

Mutiara_Lezz said...

Sue..sabaq tu ubat segala-galanya,sabaq no...tp kalu k.mas..x taula..leh sabaq ka dak heheheee...

Ni nak habaq ni...makan tu memang sedap..tpkan..Mama pesan kita yg preggy ni tak berapa elok dok makan makanan yg di re-heat balik tau...yg re-heat tu..dah habis dah khasiat dia, mesti makan yg fresh..goods for baby itewwww.........

CintaMelya said...

kak sue..seb bek sikit jer.. gila kan orang yang camtu..wat2 tak nak ngaku salah..
bab lapar trus kenyang tu memang betul kan..ye la..hot bila harta kesayangan kita kena camtue..eeee...bahaya skang ni.. tmpat parking pn leh jadi kes!

sabrosa said...

ish..gua sebagai pemegang share dalam spider blue wlaupon sat saja berasa sungguh geram dan marah.."sy terus jadi marah..rasa mcm nk lenggar ja org tu"..hee

Apai said...

Syukur la tak berat sangat, just calar. Ujian la tu. Cuma sikap orang tu yang menyorokkan kesalahan dia, sukar diterima. At least, dah tahu salah, terus la minta maaf.

Saya ada pengalaman gini masa mula-mula lapor diri kerja kat Pusat Perubatan UKM. Balik kerja, tengok bahagian depan kereta dah kemek kena langgar, bukan lagi dicium. Malangnya, orang yang langgar memang takder kat situ pun. Nak cari pun susah. Memang rasa ralat tapi redha je la. Hari pertama masuk kerja pulak tu. Innalillah..

lily azliyana @ mama zara said...

isk..nasibla calar sikit jek. sbr yek umi Alesha..kang marah2 darah naik plak nnti..=)

hee..bestnye wktu preggy sume benda leh makan. org pon tk smpai hati nk hampakan selera kite ek. bg jek alasan mengidam sume org paham..hehe

kuIna LadyInRed said...

keta sy kena kat stadium tak tahu siapa main tinggl aje... sakit gak hati bila tgk tp nak wat mcm mana.. nanti dia pulak kena br padam muka.

SYAbAR said...

Cayalah Mizan, camnilah suami yang baik. Ikat mood isteri dengan hidangan makanan walaupun makanan semalam yg dipanaskan.

Sesekali turun padang di dapur tidak merendahkan status `SUAMI' malah lebih memberikan keberkatan di dalam berumahtangga.

SYAbAR said...

Sone,

Akak dah jawab tag kau. Sorry dik lambat jawab sebab baru terperasan. Maklumlah minggu lepas kat kampung halaman.

Naddiea said...

Sone,banyakkan sabaq..orang itew akan dapat balasannya...tunggu je hari yg seswai.esok2 keta dia kene lagi teruk.

Diamilikku said...

Kawan-kawan semua..harap maaf..hari ni sedikit bz..tak sempat nak balas komen satu persatu..tapi untuk semua..terima kasih atas concern kalian..alhamdulillah...semuanya okay..heheheheh....

Kak Maria : su kena sabar..sebab tgh bawak budak dalam ni..tak nak nanti dia pun panas baran..susah dennnn...

thanx again to all yang bagi komen untuk entry nih..love you alll....mwahhhssss

waNny said...

kurang asam betul orang tuhs .. bengong .. boleh lak buat2 x bersalah kan .. hish ..

CatlinaFly said...

kuang asam sungguh org tu ye..leh lak buat2 cam innocent gitu..

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin