Wednesday, June 3, 2009

Syukur Alhamdulillah

(Kredit Gambar BH)

Pagi semalam...saya dapat call dari mr papa
"Love..stadium Mizan runtuh...teruk sayang..tak tahulah sukan staf nih camner.."

Berderau darah saya tau...nasib baik la kejadian tu jadi masa belum bermula kejohanan sukan staf..buatnya jadi hari ni atau esok...(Hari ni hari warm up..esok kejohanan olahraga bermula)..buatnya mr papa n semua atlit2 lain duk dalam tu baru nak roboh...
tak ke akan ada kemalangan jiwa...Syukur alhamdulillah..
memang mengerikan lah kalau dibayang2kan...
lepas tu mr papa hantar msg lagi : "Teruk tu sayang..tak sempat abg nak rasa lari dalam tu"
huhuhu..sian kan...mr papa memang duk excited nak lari dalam stadium baru tu..
nak merasa trek baru di negeri kelahiran dia kan...tapi kuasa Allah menentukan segala-galanya..
saya ingatkan benda tu diluahkan kat saya jer..
tapi bila tgk KOSMO hari ni..
mak aiii...siap komen mr papa kuar kat Kosmo tu...
ayat sama plak tu..tak sempat nak merasa lari...hahahhaha..kelakar tul...
semalam kawan saya reporter di tganu call mintak no phone mr papa..
dia cakap nak tanya pasal persiapan mr papa untuk sukan staf..
alih2 keluar komen pasal stadium runtuh..
ntah apa-apa je lah...

Semoga kejadian RUNTUH ini dijadikan iktibar oleh semua pihak..
jgn ambil mudah kerja-kerja yang telah diamanahkan..
nak-nak keje kita tu melibatkan keselamatan dan nyawa org ramai..
MUJURLAH kejadian berlaku saat takde org di stadium..buatnya jadi masa perasmian Sukan Staf malam esok..atau masa kejohanan olahraga tgh berlangsung esok n lusa..
macam mana????
Lu pikirlah sendiri.....


Luahan Rasa by,

9 memo menunggu dibaca:

Mutiara_Lezz said...

Ya Allah...nasib baik la kan. Sian Mije...tak merasa hehehe...

kuIna LadyInRed said...

syukur lah...

moga ada kita ambik iktibar & pengajaran...

CRAZY BEAUTIFUL88 said...

mesti kontraktor yang buat tu guna bahan tak bagus ni, kan. kesian kat rakyat terengganu

TiNiE said...

syukur takder kemalangan jiwa..
tapi setiap kejadian pasti ada hikmah dia..

Azure said...

kejadian betul2 sehari sebelum sukan kan...nasib baik takde pape kemalangan jiwa..consultant pun tgh pening tu...haishhh

lily azliyana @ mama zara said...

Isk..mmg nyaris2 kan. mujur tak runtuh mase hari sukan tuh..menakutkan jugak nih..

sabrosa said...

tu la ritu kalut sgt nk kena siapkan sebelum sukma mula..kontraktor ni 1 ja, xley kejan masa..bila rushing mmg jadi camnila hasilnya...

Diamilikku said...

to All : syukur lah kan...kalau ada kemalangan jiwa memang tragis habis ahhh...

Aleeya said...

hehehe hancusss...

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin