Saturday, June 20, 2009

Surat Untuk Papa

Walaupun papa kat Melaka sekarang..
Alesha tau papa akan baca blog umie..
so papa...alesha nak wish papa gud luck for today's and tomorrow event...
papa buat yang terbaik tau..alesha sentiasa doakan papa...
Insya allah...papa akan berjaya..
tapi kalau kaki papa sakit jgn paksa2 tau..nanti makin teruk...

Alesha sangat behave..papa jangan risau..alesha tak susahkan umie..
alesha bangun tido dengan happynya tgk umie ada kat sebelah alesha..
Lepas tu alesha golek2 dengan umie...big hug umie..kiss kiss umie..
lepas tu owan masuk kacau alesha ngan umie..alesha pun keluar...
lepas pusing2 kat luar..umie mandikan alesha...siap pakai baju..umie bagi alesha makan roti salut telur dua keping..sedap sangat2...lepas owan n maktok keluar gi kursus haji..alesha nangis kejap..
umie terus bancuh susu..bawak alesha masuk bilik...sekejap jer..alesha dah tido balik..
alesha tak nak kacau umie..sebab alesha tau umie nak buat laundry...
dua jam jugaklah alesha tido..bangun2 je tgk owan n maktok dah balik..
alesha pun main dengan bike sebelum tulis surat nih kat papa...

Papa..alesha rindu papa..
tapi alesha tau papa bukan sesaje tinggalkan alesha..
Alesha faham..dan alesha tau umie lagi faham kan...
hurmmm..esok father's day..papa takde nak celebrate dengan alesha..
tapi alesha tau..umie ada plan something untuk celebrate..tapi semuanya kena tunggu lepas umie balik check up baby dalam tummy..kesian kat umie...esok kena gi check up sorang2..
dua tempat plak tu..alesha nak temankan..tapi alesha takut nanti menyusahkan umie..
takpelah..alesha duk umah ngan achik, owan n maktok...
nanti umie balik mesti umie bawak alesha gi jalan2 kan...
okay papa..alesha dah lapar..nak gi mamam...
alesha sayang papa sangat2...
Happy Father's Day Papa...
terima kasih sebab jadi papa yang terbaik untuk alesha...


**Kan ke best kalau alesha boleh tulis macam nih...hurmmmm...cepatlah besar wahai anakku**

9 memo menunggu dibaca:

MariaFaizal said...

Alesha yg sangat sweet & always adorable. It feels surreal reading the 'letter' as if si comel that's talking.

Best of luck to Papa Alesha. To Umie, jgn susah hati cik abang perlukan du'a Umie utk kejayaan :D

chEntA said...

alalala..sweetnyer surat alesha~

TiNiE said...

take care eh sone...cukup time si dia kan pulang jua ke pangkuan kuarga terchenta..wish him best of luck

Baby Lyana said...

hmm..alangkah indahnya kalau ALesya bulih tulis surat ni..hehe Umi yang rindu papa ni... heheh
dia pasti kembali kepadamu

sabrosa said...

kalo alesha ley tulis surat mcm ni sure ja BM UPSR dapat A..hahaha

Diamilikku said...

kak Maria : i will always pay for him..cuma risaukan dia sikit jer...alesha pulak dah makin cheeky..bila dia buat aksi2 yang noty..terus teringat kat papa yang tak dapat tgk...

Chenta : itulah..alesha pun pandai nak beromantika d amour tau

K Tini : kali nih lambat sket time pulangnya..huhuhu

K Shaf : yup..umie dia yg rindu sebenarnya..biasalah emosi ibu mengandung kannnn...huhuhu..

Achik : alesha kan anak reporter..insya allah BM akan dapat A nanti..umie akan jadi cikgu tuisyen...

@e_da said...

wahh kalau alesya panai tulis surat camnih.. penuh la blog umie dia ... cian dia n umie rindu kat papa yek.. kak take care 4 check up tommorow...

lily azliyana @ mama zara said...

pandai alesha ek. jadi gud girl tak mau susahkan papa n umie. keep it up sayang..!..=)

Diamilikku said...

Eida : hehehhe..kalau alesha pandai tulih gini..alesha kena bukak blog sendiri ahhhh


Mama Zara : hehehhhe..konon jer tuh tak susahkan..ada jugak ketikanya susah....

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin