Tuesday, November 16, 2010

Alesha D' Explorer ..........

Last weekends...saya, mr papa n alesha ke penang..
aisy ditinggalkan di perlis..
bukan tak nak bawak..tapi takut tak terkawal..
sebabnya saya gi bekerja..saya takut mr papa takleh control both of them...
tapi memang betul pun..alesha sorangje pun dah tak terkawal..
Nih dora saya masa lepas check in..tgh tunggu nak masuk bilik...
masa nih ok lagi..member duk excited nak gi swim...
saya pesan kat mr papa...jgn turun swim awal2 sangat..panas..masa nih kul 2 lebih...
kul 3 saya turun dewan untuk rehearsal majlis...
masa nak keluar bilik tu alesha dah nangis dah...
nak ikut ummi nak ikut ummi...
jenuhs...saya buat kering je kuar gi hall...
habis je rehearsal naik bilik tgk kosong...baju2 bertaburan atas lantai..
sah confirm dah ke swimming pool nih..
tgk jam kul 4 .20pm..hurmmm confirm ahhh hitam letung pasnih...
terus saya turun gi kat swimmin pool...
memang confirm ok...
Kemain lagi duk dalam dora dia...
satu badan dah basah..rambut2 semua dah basah..
so confirm aahh pelayaran dora nih bukan first round...
sahih dah swim2 menyelam semua dah kan...
dah puas duk kat pool budak2..
duk nak ikut papa pi pool adults...
Tapi tak berani la kan nak biar dia..
since alesha pun tak berapa mahir swimming lagi..
so belayar je lah dalam dora the explorer tuh..
explore keseluruhan adults pool...
kemain suka lagi dia..
nak2 ada papa yang duk melayan...
bergelak ketawa je....

cukup kul 5 saya ajak naik...
cukup2 ahhhh main air lama2 kang flu pulak..
dah le memang baru baik flu..
tapi memang puas nak memujuk ahhh..alesha tak nak naik..
nak swim lagi...
masa nih nak gi terjun balik kat pool budak2...
adoiyaiiiiiii....last2 pujuk kata nak ajak gi playground baru nak balik..
lepas naik je bilik..mandikan dia..siap2 tukar baju..terus gi KFC..mamam...
ye lah..org main air..penat lah kan...
seketul jugak ayam dia makan...
puas sikit hati saya...sebab malam kang saya ada function..
tak sedap nak tinggalkan diorang kalau tak kenyang perut kan...
balik function tgk dah terbungkang dah dua2...
mr papa kata..alesha nangis2 lepas saya keluar..last2 papa dia kurung dalam almari..
nangis2 mintak susu terus tido...
hai la anak..tak leh kena tinggal sekejap..
bukannya datang bercuti...ummi work..cuma sambil menyelam ummi minum air je..
bawak alesha n papa...
tapi malam tu memang lena alesha tido..
bangun pagi terus kelaparan...
apa lagi...turun breakfast n terus check out...
next agenda..ke queensbay mall...
membeli barang2 yang diingini...

4 memo menunggu dibaca:

Amy Syaquena said...

salam..

happy aidiladha..

pic terakhir bukan main bersungguhnya dia makan ye..

zue @ annaleeya said...

bestnya alesha main air... same ar mcm airel.. klu dpt air mmg susah la nak naik...

salam aidiladha su... tak balik dungun ker?

mummy_ayu said...

seronok la alesha ..sian aisy kena tinggal..ye la..kalu ayu pun tak harap sgt anak2 ngan hubby..takutvtak terkawal..tul tu..

mama_iris said...

hahah...sebijik dora...
kalo alesya dora...aisy apa yaa....=)

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin