Monday, November 1, 2010

Tamat sudah Cuti Yang Pendek


Alhamdulillah....kami sekeluarga selamat sampai dari Kl kul 12.40 malam tadi..
so hari ni terus menghabiskan cuti di umah abah...awal2 pagi dah sibuk siapkan keje2 opis..
yang dapat wahyu2 lats minute kena buat...
by kul 10.30 tgk fridge kosong..alamak nak masak apa nih abah..
cuaca pulak hujan je tak berenti2...last2 dekat kul 11 baru abah gi pasar..
balik tu tgk ada ikan senangin...ikan bawal n temenung...sayur mayur ada lagi dalam peti..
kata abah..
ingat nak suh masak gulai ikan senangin, sweet sour ikan bawal...
hurmm..okay abah..as per request....
bersilat kat dapur while hubby bawak alesha jauh dari umah..kalau dak dia pun sama sibuk..
tinggal adik duk punggah dapur...abah duk tolong potong sayur2...
alhamdulillah...by the time zohor dah siap semua dah...
so inilah menu kami hari ni..
gulai ikan senangin, ikan bawal sweet n sour, sayur campur, ulam n sambal plus ikan goreng...
cukuplah untuk beberapa kerat yang ada kat umah ni..
yang bestnya alesha ngan aisy makan banyak sangat2..lepas kenyang makan..terus lena dua2..ngan papa2 sekali...nih jam dah kul 5.30pm baru lah aisy bangun duk gayut2 kat kaki ummi...so ummi kena tutup lappy...
by fwen..jumpa lagi..banyak gambar dan story mory lagi nak dikongsi..
tunggu yaaa...

mwahhhhhsss



5 memo menunggu dibaca:

Yan said...

tgk ikan goreng pn nampak sedap.. padahal baru lepas makan ni... tp satu lauk jek.. sup ayam.. huhu..
terase lame tak mkn ikan goreng

lily azliyana @ mama zara said...

betulla..nmpak menyelerakan sume lauk pauk kak su..hehehe

Diamilikku said...

Yan : semalam baru makan sup ayam..kakak kat tg malim buat..puas makan...panas2...hehheheh...

Lily : hehehhehe...jgn teringin sudah...jenuh akak..:D

marinahunny said...

happy birthday su... ;)

Diana said...

mak ehhhhh...banyaknya laukkkk!!!kenduri nih...hehehe

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin