Thursday, November 25, 2010

Le Kena Beb !

Masa raya haji lepas...
Kebetulan birthday my lil bro...achik...
malam tu actually saya dah penat sebab seharian bz kat dapur kenduri akikah kan..
birthday achik keesokannya..tapi mr papa ajak kuar beli susu anak (alasannya)..
sebenarnya nak ajak beli kek untuk achik..
so saya pun kuar lah...masa kuar tu plan untuk kenakan achik ngan kawan2 dia..
since dia xciden dua hari sebelum raya...so a bit OKU ah kan..
tak leh ke mana2...duk umah je...
malam tu mr papa n his geng gi main futsal...selalu confirm lah dia playmaker..
tapi dah xcident duk umah diam2 la jawabnya...
b4 gi main futsal kami beli kek simpan dalam kete...
pastu sms kawan2 acik...
malam nih midnite (lepas futsal) datang umah...kita buat surprise birthday achik..
then diorang reply....nak bagi tepung ngan teluq dak kak...
berehhhhhhhhhhhhh...apa2 saja..orang sakit tak leh melawan...
pastu masa makan nasi..saya sembang2 ngan abah..

Me : satgi kawan2 achik nak mai buat surprise birthday achik..
Abah : tgh malam??
Me : haah..ni mizan p main futsal ngan depa..kul 11 habih...lepas main depa minum2..
tgh malam depa mai ahh..
Abah : kalau mcm tu..suh depa mai makan nasi kat umah ahh..nasi kenduri tadi ada lagi..lauk2 pun ada lagi...suh depa mai makan nasi dulu nak buat surprise apa pun...

terus zasssssssss msg mr papa...jawapan diterima : ok depa nak pi makan nasi..
terus la saya panaskan semua hidang2...close to midnite dah ok....
bancuh ayaq siap2 dua jag...dah tau depa main futsal kan...sure dahaga...
kul 11.40 macam tu depa sampai...makan nasi semua....kul 12 lebih mula aahh nak bawak kek keluar...tapi punya lah susah sebab achik duk sembang ngan geng2 dia jugak...
last2 buat helah macam2...baru dapat kuarkan kek...
tapi achik reply : tak surprise...dah boleh agak dah....
Tak surprise yer....tungguuuuuuuuuuuuu....
kalau tgk gambar kat atas tu mesti perasan..kawan2 achik sorang2 mcm bonzer...
duk cover mata melilau sana sini...
nun di belakang ada yang prepare second surprise...
elok achik potong kek nak bagi kawan2 makan...tetiba...
pluuuuuuuuuuuuppp...sebiji telur dipecahkan atas kepala...
takdan amik nafas sebijik lagi dipecahkan untuk menghasilkan spiky hair...
sebelum ditabur tepung2....

So inilah hasilnya....SURPRISE kan achikkkkkk...
hehehehheheheh....sorry....lu kena beb...!
happy birthday yang ke 23....kakak sayang achik...
hahahahahhahaha...habis porch umah abah...
tapi jgn harap budak2 nih dapat lepas diri lepas buat messy...
sila mop lantai dan bersihkan semua sebelum balik...
dekat kul 1 jugak la baru beransur diorang2 semua nih....
apa2 pun...nih tahun kedua achik dikenakan kawan2 dia masa sambutan birthday...
diplan oleh kakak kesayangan achik...dengan bantuan abg ipar tersayang...
jgn marah achik....:)
Esoknya...ulang siaran sambut birthday dengan kehadiran anak2 buah kesayangan...
almaklumlah masa celebrate semalam semua dah tido...
so pagi ni dengan kek tiga suku yang berbaki..buh lilin balik..
nyanyi2 beday to you achik...
pastu bukan achik yang tiup lilin..
tapi anak dara dua org tu yang sibuk nak tiup....
tak kisahla...masa potong kek..tambah aisy sorang lagi menyibuk....
barulah kek ni dinikmati oleh semua ahli keluarga...
alhamdulillah....

to my achik : happy birthday..moga menjadi anak yang soleh kepada abah dan bonda...
moga menjadi anak yang berguna dan menghargai kedua ibu bapa....
moga menjadi cikgu yang baik untuk anak2 murid....
teruskan menjadi adik yang baik....
semoga cemerlang dunia dan akhirat....
love you acik....:)

7 memo menunggu dibaca:

mummy_ayu said...

wah..meriah tu..ayu dulu pernah kena mandi mcm nie..memang suprise..

Yan said...

bile tgk ni tingat last month kenekn hubby ms bday dia..
bulan depan da tak lame.. adoyaii... takut kena balik

zue @ annaleeya said...

sian achik tu ha... dah sakit2 pon kena mandi teluq dan tepung... baik tol kakak dan abg ipaq erk... hehehe... tp mesti happening jerk kan??? sonot tgk...

hepy beday utk adik su tuh... senyum sokmo..!!

sabrosa said...

cisssssss...neway, t so much kakak, abg mizan n my geng...dah 2 tahun berturut2 kena ni..huhuh..xpa2..tu tanda org sayang kita kan..haha..love u so much kakak..muahhhssssss..thankz sebab menjadi kakak yg terbaik sehingga skrg...

Diamilikku said...

Ayu : su last kena masa kat matriks UKM dulu...hehehehhe...memang best...enjoy je..masa umu2 tu je boleh buat mcm ni...dah besar ni dah takde nak celebrate beria dah...

Yan : haaa jaga jaga ye....

Kak Zue : hehehehhe...sementara umur masih muda kak dan masih bujang...nanti dah ada anak isteri sendiri diorang lah pulak yang plan...

Achik : hehehehehhe....achik mok mok main bedak ke ummi??? :)

mama_iris said...

hehhehhe...teringat zmn belajaq dulu....seraaaaaam kalo dah sampai birthday.....hehehhe...kene baling kat kolam ikan lg....adeehhh

Tinta Ana said...

hahaha..kesian..OKU kena dera plak. anyway,dia happy walaupun kena macam tu.syiok la tu..hehe

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin