Friday, November 12, 2010

Lagi Dialog Alesha

Alesha memang semakin petah sekarang...
ada sahaja yang nak diborakkan...
dan the way dia berborak tu memang sejibik macam gaya orang2 dewasa..
dengan nada intonasi...serius...memang boleh bikin orang gelak ahh...

Situasi 1 : Kami di umah abah...baru balik dari pacific makan mcD...

Alesha : matok....(sambil lari2 peluk matok)..ni beday to you matok (sambil bagi paper bag hadiah)..
Matok : owhh tq kakak...
Alesha : sama2...big hug matok...

lepas tu dia duduk kat kerusi..saya ingat habis ahh cerita sebab matok ngan owan duk makan nasi...rupa2nya..dia duk sambung drama lagi...

Alesha : Kakak tgk tv dengan ummi, papa balik umah..papa ajak pi makan mcD, umi tak mau pi..lepastu papa nak p, kakak naik car papa...kakak p pacific, makan mcD main playground..umi ajak kakak jalan-jalan..umi pi beli beday to you kat matok la...matok suka tak...
Matok : suka...tq kakak...
Alesha : tq umi la matok...umi beli...ishhh matok ni....

ayarkkkkk...

Situasi 2 : Dekat umah pengasuh..kami nak tinggalkan alesha...dia menjerit2 tak mau ditinggalkan..

Alesha : kakak tak mau...kakak nak ikut ummi...kakak nak ikut papa...kakak tak mau duduk sini...

bila orang buat tak layan..mama dia duk pujuk2...kakak duduk sini la...ummi pi work...terus dia menjerit...

Alesha : kakak nak ikut suhana laaaaa......

erkkkk...terkedu...!

Situasi 3 : Dalam kete...biasalah saya sembang ngan mr papa bahasakan diri saya LOVE...mr papa pun panggil saya LOVE...kami sembang mcm takde apa2...
lepas tu alesha marah...

Alesha : ishhh diam la ummi..jangan bising....
Saya : ok ok sayang...alesha sayang papa dak...
Alesha : sayang....
Saya : alesha sayang ummi dak...
Alesha : kakak sayang LOVE saja....

ayarkkkkkkkk...terkedu lagi ! saya pandang mr papa...mr papa pandang saya...


10 memo menunggu dibaca:

mummy_ayu said...

bijak tul..mcm mcm ragam dgn kaletah anak2...apa pun sgt menghiburkan...

marinahunny said...

rasanya tang banyak cakap tu ikut ummi dia kut ;)

Amy Syaquena said...

bestnya melayan kerenah budak2 nie kan..

mama_iris said...

hehehe....lawak nak ikut suhana tu....pandai diaa ehh...

Cery said...

so sweet..budak2 kalau ptah cakap..so cute...:-)..

aramis2177 said...

SANGAT SHUMELLLLLL ALESHA nih!...jenuh laa umi pasnih....make sure rahsia 'bwh selimut' jgn sembang depan dia haaa...kalau dak..jenuh laa umi & papa! ;p

Aleeya said...

mkn besar mkn byk ceritanye kan..tapi sonok melyn karenah dorg neh...kdg2 nak tegelak pn ade..cam damia lau kita gelakkan dia anggap kita ejek pastu dia akan ckp.."jgn la gelakkk" hehehe

Diana said...

seronok dapat jumpa alesha at last!jeles betul tengok dia makan dgn khusyuknya tak kisah langsung org keliling, pastu very friendly tak segan dgn org...Nisa dah sembunyi blkg bontot mama :P takpe la, bontot mama cukup besar nak cover

suemuim79 said...

SO CUTE la ini budak.. manyak gerem....

wati said...

mcm budak besar dah alesya...pandai berkata2..

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin