Thursday, November 4, 2010

Surprise Kedua Menjadi...saya nangissssssss...

Bangun je pagi...
alesha terus tanya mr papa..mana kek ummi..
ummi nak kek ummi...
So lepas je siap n mandikan diorang...
kami pun buat2 la potong kek semula...padahal tgh malam tadi mr papa dah buat surprise kan..

Sian bonda saya takde di sini...
sebab saya ngan bonda berkongsi tarikh lahir yang sama..
so kalau bonda ada..sure celebrate potong kek nih sama2 ngan bonda...
tapi takpe...insya allah tahun depan ada lagi....
so excited lah alesha ngan aisy tgk kek dan lilin...
nyanyi2 lagu beday to you ummi...potong kek..
makan ngan owan..kami siap2 untuk gerak balik perlis...
walaupun saya masih bercuti...tapi ada beberapa tugasan yang perlu saya selesaikan..
atas arahan big boss...so sampai je perlis...
saya stay kat umah siapkan keje2 pejabat..
alesha ngan aisy di umah mama n abah..
mr papa pulak keluar..katanya nak gi beli lauk2 nak lunch kat umah mama n abah alesha..
so saya tak syak apa2 ahh....
sibuk buat keje..sms mr papa masuk..

"ramai gile org beli lauk2...ni duk beratur lagi dari tadi"
saya tgk bz kan..so balas pendek je..."sabar sayang"...

lepas tu saya fokus buat keje balik...dah siap semua mr papa msg tanya dah siap ke..
saya cakap dah then bgtau dia nih saya jalan kaki je gi umah mama n abah alesha..saya mintak dia terus gi sana je...dah siap lunch semua..kami balik umah bawak alesha...
saya masuk umah dulu...then dengar alesha gelak2..beday to you ummi...
saya pusing tgk dia pegang hadiah...dibungkus dengan cincai boncai je...
tersengih2 lah saya...amik bungkusan tu saya bukak...
bila dah bukak..saya mcm terkejut tgk mr papa bagi tabung tin...(ala2 tabung budak2)...
ada gambar love love...masa tu saya tak terfikir pasal hadiah tu mahal ke murah...
tapi saya terus terasa macam mr papa nak perli saya ahh kiranya..
nak suruh saya menabung sebab saya asyik boros kan....
hehehhehe...saya tak terasa pun nak bukak tabung tu (penutup atas boleh bukak)..
saya tak sempat amik gambar hari tu...tapi mcm ada dengar bunyi dalam tin tu...bila try ketat sangat saya suh alesha pass kat mr papa suh dia bukak...tapi muka mr papa dah macam...
"ala...bukak le sendiri bukak le sendiri..ada surprise kat dalam tu"...

dia ajar saya camne nak buka...bila saya bukak je..nampak kertas....
OMG.....nangis terus ok......
saya memang tak sangka langsung...
siyessss...tak penah expect dia nak buat seurprise yang macam ni...
huhuhuhu...
nak tau apa surprisenya??
.
.
.
.
.
.
.
.


Ni lah dia kertass yang duk dalam tabung tu...
sekeping cek yang saya tak penah expect langsung akan dapat...
mr papa kata...dia tak tau nak beli apa..so gunalah duit yang dia bagi tu untuk beli apa yang saya nak...ish ish ish...saya kelu..tak tau nak buat apa...
saya rasa saya tak perlukan apa2 dah..
baru je time lepas raya mr papa bagi duit suh beli apa yang saya nak..
saya dah shopping mcm nak gilos dah...

***nampak je nilai cek nih..saya duk terbayang nak simpan buat bekalan shopping masa vacation ngan kawan2 saya bulan januari depan je***

so to my mr papa...
i love you so much..not becoz of the amount of the cheque...
tapi i memang sayang you...mwahhhhhhhhhhhhhhhssss...

ieta : i guess this shows he loves me more rite..teori aku tu memang boleh pakai lah kot no....


14 memo menunggu dibaca:

mummy_ayu said...

wah..seronoknya dpt suprise..my hubby bab suprise nie..jgn harap la..

mama_iris said...

alololo...napa blurkan jumlah cek tu..hhehheheh...tahniah naaaa..

aramis2177 said...

FUHHHHH...dapat cek nih!!!! gilaaa besttt!!!!! simpan2.....duit sopping mintak lain! hehehhee...jahat x kak farah!

fham5579 said...

terharu kan...kalau kt fb aku nk klik i like..hihihi awat kt blog depa x wat like tu hah

@e_da said...

kita baca pun nak nages kak su.. terharunya... so romantik u oll

Diamilikku said...

ayu : dalam keadaan tertentu je boleh menjadi surprisenya..hehehhe..

mama Iris : tak baik la takabur nanti...nih pun sekadar nak simpan buat kenangan..tu yang buat entry nih..

kak farah : tak leh jugak..lepas ni kalau nak shopping memang kena guna duit nih je lah...

Hanim : boleh buat click butang like tuh..tapi aku tak cukup masa nak godek2 bubuh code html dia kat dalam nih...

eida : alhamdulillah eida...harap2 berterusan lah samapi ke akhir hayat....

zue @ annaleeya said...

bestnyer klu somi akak pon wat seprais gini.... cayalah mizan....

ann @ hatiberbunga said...

ni mesti ribu riban kan?
best nya..!! best nya..!

Naddiea said...

bestnya!!!!!mizan mmg lomatik lorrr....kalo camni mau besday every month.hehhe...caya la mizan!!

Naddiea said...
This comment has been removed by the author.
hajarus said...

wow bestnyer akak.. siap dapat cek... sure ribu riban niii... best2.. hehehe...

iEtaFAkyR@ said...

ekkekeke.... wah! bestest!!! semoga besday thn ni lebih bermakna hendaknya. btw aku ghasa mmg teori hg tu betoi kot. kita tgk la hasil "baby" seterusnya..... :P

Diamilikku said...

Kak Zue : insya allah satu hari akan ada kak...

Ann : amaun terpaksa diresiakan..hehheheheh....

Nadd : bolehla romantik gitu2 je kan...

Hajar : hehehhehehehe :)

Ieta : alhamdulillah...tahun ni rasa lebih sikit bermaknanya....ngeh ngeh ngeh

Diana said...

hahaha...setuju dgn mama_iris...naper blurkan sone...at least no yg depan dah la...hihihi...pasni shopping sakan noooooo

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin