Tuesday, November 16, 2010

Mengidam .....

Lately nih banyak sangat makanan yang saya teringin nak makan..
ada satu pagi tu bangun terasa nak makan nasi lemak bungkus daun pisang..
pastu duk saja2 kat opis teringat makan2 nasi ayam penyet ngan sahabat di shah alam..
terus rasa teringin nak makan...lepas tu dapat tau nak kena gi penang...terus terbayang nak makan seafood platter di manhattan fish market...
yang sea food platter nih memang dah lama dah teringin...
dari bulan 6 masa saya n mr papa gi sukan staf di USM duk ajak banyak kali dah..
tapi tak berkesempatan...tiap2 kali pi queensbay mesti masuk makan tempat lain..
so this time memang tak lepas peluang...
by the time lunch..terus ajak mr papa ke manhattan...
terus order yang diingini...
mr papa ikut je kehendak wifey dia..hehehehheh :)

Posing from 3 of us upon arrival..
alesha mood tgh okay..dapat enjoy main kat playland..
perut tgh lapar sama tuh....
mr papa asyik duk tgk dokumentari kat tv...
Aksi alesha bila ditanya..alesha sayang ummi tak...alesha sayang papa tak...
mestilah sayang kan...tapi bila tanya alesha sayang adik aisy tak..
sayang la...adik aisy anak mama...kakak anak ummi papa...boleh gitu???
sian adik kena tinggal...huhuhuhu...nanti adik besar sket ummi bawak k sayang...
meniru aksi papa..
betapa anak papa sangat kan...follow je apa yang papa buat...
tapi saya kira gambar nih membuktikan..
kids at this age memang senang diinfluence/meniru apa2 sahaja perbuatan..
perkataan...tingkah laku orang yang lebih berusia..so memang kena berhati2 dalam setiap perbuatan dan tutur kata...
Alesha punya air sampai je..terus kami kenen2 nak share..
mujur anak ummi tak kedekut...
satu yang saya noticed pasal budak kecik dora ni...
dia amat kedekut dengan barang mainan..even dengan adik sendiri pun..
tapi when it comes to food..memang dia akan willing nak share ngan sesape pun...
tak kedekut punya...hehehehheheh...
baguslah tu..rezeki dikongsi sama2 kan sayang kan...
alhamdulillah....
Nih wajah2 alesha masa food sampai..
terkejut tgk waiter duk grill udang cheese...
teruja pun ada kot..pastu tgk food atas meja..lagi dia kagum..
wowwww apa ni ummi...
Nih la yang kami order...
seafood platter for two...fishing net set untuk alesha...
banyak gilos....
jenuh nak menghabiskan.....hehehheheheh....
:)
apa2 pun..alhamdulillah.....
tercapai jugak nak makan...lepas nih dua tahun tak makan pun tak kisah lah...
(sebab apa saya kata dua tahun..the last time saya makan kat manhattan dua tahun lepas dowhhh....hahahahhahahaha)

**Malam raya dah nih...jom jom...kita bertakbir**
Allah....hu akbar allah....hu akbar allah....hu akbar....
la ilaahaillallah..huwallah...huakbar...
allah hu akbar walillah ilhamd.....

2 memo menunggu dibaca:

Diana said...

errrr...aisy umo 1 thn lebih kan?kalau 2 thn lps means either sbl or masa aisy dlm perut le kan? hik hik hik....cuba bg hint kaaaa????*wink wink*
btw, alesha tu bukan turun mizan but hang sebijik!tgk gaya posing tu, aku tersembuq gelak...hahahaha

lily azliyana @ mama zara said...

best tuh makan manhattan fish..stakat ni klu gi sane pon dok asyik order seafood platter jek..puas ati makan..heheh

nway, suka tgk gmbar alesha kongsi air ngan papa tuh..sweet sgt..=D


p/s: slamay hari raya aidiladha buat kak su sekeluarga ye..=)

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin