Friday, November 12, 2010

Dialog Pagi Hari

Tiap2 pagi..cuba untuk tidak bangunkan budak tecit dua orang ni...
tapi tetap tak boleh...alesha alah pada lampu..
tido mesti nak bergelap...kalau papa nak masuk mandi bukak lampu toilet je..
terus menjerit...

"papa...tutup lampu...kakak nak tido...."

tapi mana leh tutup lampu kan..habis kuat saya amik comferter tutup muka dia..sambil peluk2..
biasanya saya memang bangun lambat sikit dari mr papa..saya peluk2 n ulik2 budak2 nih dulu puas2...tapi alesha sekejap je la duk dalam comferter...agak2 mata dah okay..terus cerdas dan cergas...lepas tu mula la dia duk ikut kita..apa sahaja yang saya buat kat adik ie: usap muka..main2 rambut..cium pipi...semua dia akan ikut termasuk my words...dan pagi nih saya tak sangka langsung bila si kakak bikin drama cerekapilihan...

situasi suram2 cahaya lampu toilet saja..mr papa tgh mandi while saya duk lipat segala comferter n selimu n kemaskan tempat tido bawah...
alesha duk atas katil usap2 adik dia sambil mulut berkata

"sayang adik kakak ni..tido ye sayang.."

then mr papa gosok gigi..biasalah bila gosok gigi mestilah bising...dan adik mula menguit..
terus dialog ini dilakonkan puteri alesha:

"shhh....tido-tido sayang..kakak ada...tido ye sayang...papa bising ke...tido ye sayang...nanti kakak marah papa...shhh...sambil tepuk2 adik dia.."

once papa keluar toilet terus dibebelnya kat papa...

"papa bising...papa weeeeekkk (masa gosok gigi)...sian anak terkejut"...

sian anak ok..bukan sian adik..OMG memang dia ikut dialog saya sejibik...owhh anak...ummi nak pitam okay dengar dialog kakak...papa siap tergelak lagi...
terasa alesha membesar leih cepat dari usia sebenarnya....
alesya sayang..you're still my baby ok...
so please be my baby ye sayang.....

10 memo menunggu dibaca:

Naddiea said...

alesya alesya..sungguh kakak2 n bakal menjadi ibu mithali.ehhehe...sone,hang dh ada bakal menantu kan??once alesya abis belajar jgn tunggu lama2 tau.hehe..
sone,bukan hang ja rasa nk pitam dgr part kesian kat anak tu.aku pun sama..;D

Amy Syaquena said...

Sweetnya dia..

iEtaFAkyR@ said...

LOL... anak daaaaaaaaaaaa... baguih la "mesin fotostat" hang nih sone. ihihihii

Cik Jah said...

haa ummi baik2 nak ckp apa2 na anak dok pndai ngikut dah tu hahahaha.

@e_da said...

pandai betul dia bercakap ek.. petah.... kelakar lak.. so sweet dia peluk adik....

hajarus said...

alahai... so sweet la alesya niii... :)

mama_iris said...

sbb dia dpt adik cepat kot...tu yg dia matang tu...petah tol dia bebel ehh...hehe

Aleeya said...

2 badik yg sgt comellllll...bila la nak jumpa dorg ni live sue...nak sgt jumpa...

Diana said...

hahahahha...makin lama akan makin byk ayat dia akan copy sone, pastu besaq2 ni hg kena jaga tatatertib kat umah sbb whatever happens at home dia akan cerita kalau org tanya soalan yg kena pada tempatnya (walau jawapan takut salah tempat plak)...hihihihihihi

wati said...

hahaha..tergelak auntie baca dialog alesya part 'anak' tu...

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin