Saturday, August 21, 2010

Baju pi work....

Semalam..pagi saya ada meeting dekat Jabatan HEPA di kuala perlis..
alesha pulak tak sihat...so dah alang2 meeting kul 9..saya tak masuk opis di kangar..
bawak alesha gi klinik kesihatan di kuala perlis...then hantar umah mama dia..terus gi meeting...
tapi terawal pulak sampai meeting kul 8.45...heheheh...
actually saya nak cerita gelagat alesha bangun tido semalam..
lepas mizan hantar aisy sebab saya dah kata nak bawak dia gi klinik..
lepas papa dia gi keje..mula ahhh duk merengek2..
kakak nak mandi ummi..kakak nak wangi2...
saya cakap kakak demam, flu tak leh mandi..mandi ptg2 nanti je..
pagi2 nih sejuk...
okay dia terima pujukan saya...tapi bila tgk saya pakai baju kurung terus member merengek balik..
ummi nak pi mana ummi..ummi nak pi work ke..
ye sayang ummi nak pi work...
ummi pakai baju work..kakak nak pakai baju work jugak..
saya macam a bit heran..kakak mana ada baju work..
terus dia gi bukak almari..tunjuk baju2 kurung yang bergantungan..
nih baju work kakak..kakak nak pakai...kakak ikut ummi pi work kan...
oooo..baru saya tau..baju kurung nih baju work...hurmm alahai..
lambat pick up sungguh ummi...
so saya siapkan dia pakai baju kurung..bawak gi klinik kesihatan..
siap timbang berat lagi 13 kg..hehehehhe..
dah siap amik ubat..saya antar umah mama dia..elok je masuk..takde nangis2...
agaknya dah puas lah kot kan..dapat ikut ummi gi work walau hakikatnya pi jumpa dr je pun...
sabar je lah alesha...



6 memo menunggu dibaca:

Zarpeno said...

mesti kat rumah mama dia crita kat adik dia dia pi work.hehehe

MariaFaizal said...

Sue pi kerja memang selalu pakai baju kurung kan?
So baby Alesha relates baju kurung as work attire.So cute! :D
Kiss her for me, will ya? xoxoxo

Aleeya said...

SUE...DAH MAI KPT KE BLUM?AYO TAK SEMPAT NAK REPLY ARITU..JUMAAT DEPAN KE MTING, SORI DEAR, LAMBAT JWB SMLM JUMAAT BIZI BEBENOR KAT OPIS...

yang jauh di sana said...

part paling aku suka bila hang kata alesha ingat dia pon dah pi work ngan ummi....lawak la alesha :)

Diamilikku said...

Zarep : haaa biasalah tu...

Kak Maria : not everyday..tapi memang kerap baju kurung la...kalau su pakai t shirt n jeans automatically dia akan kata nak gi jalan2...dah kiss dah...:)

Yaya : hari isnin sayang..esok baru meeting kat sana..

Eta : memang dia lawak..kalau hang dengaq dia cakap la nih lagi nak tergelak tau..

AZALINA ABDU RAHAMAN said...

memang la sgt suka dgq dia cakap. x puas jumpa dia sat sgt masa beli satar hari tu. bayangkan la duduk sehari dgq dia cakap saja

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin