Tuesday, August 31, 2010

Sudah Mariiiiiiii......10 hari lagi kannnn....


Firstly selamat Hari Merdeka kawan2...
Pastinya di hari cuti umum ni ramai yang ambil peluang nak shopping raya..
almaklumlah cuti umum meraikan merdeka di bulan posa..
nak nak dah dekat tarikh nak raya kan..
maka kurang semangat lah sikit...
tapi as for me cuti nih duk umah je..
may b ptg ni balik perlis..since hubby ada rehearsal nasyid..
ye..hubby ku masuk competition nasyid inter department..
esok contestnya..so ptg nih kena lah rehearsal..
mujur baju2 raya anak2 serta papa anak dah dibeli...
style saya suka shopping di hari bukan cuti umum..
sebab dah tau dah confirm sesak kan..
so last week kan gi KL..
saya dah beli semua baju anak2 kat alamanda..
baju hubby dah shopping kat alor setar mall last week hari selasa...
sekali ngan baju untuk abah n mertua semua..
hari rabu shopping lagi sket2 baju tido untuk anak2...
hahahha..gilo ummi nih..baju tido raya pun nak beli..
owhh sila jangan salahkan saya..saya mewarisi dari arwah mama..
dulu masa kami kecik2..mesti dapat sepasang dua baju raya..khusus untuk pakai masa malam raya n malam hari raya pertama..
sebabnya malam raya biasanya abah akan ke masjid zahir alor setar membayar zakat..
depan masjid zahir tuh kan ada air pancut pastu lampu2 warna-warni..
sambil abah bayar zakat di masjid..kami (adik beradik) ngan mama akan main2 di masjid zahir..
so haruslah kena pakai baju baru..baru nampak cantik dan nak raya..kata arwah mama..
so saya tetap ikut sampai sekarang walau memori masjid zahir tak mampu diulang lagi..
sob sob sob..rimdunya mama..huhuhuu..
dah tak mo sedih2...mama pun insya allah bahagia di sana..
sukuplah "kunjungan" mama baru-baru ni..
dari wajah mama saya tahu mama bahagia dengan apa yang saya lalui sekarang..
so lets enjoy some picca alesha duk buat inspection baju2nya..
mulut tak lekang2 duk...oooww canteknya ummi..baju tatak ke ni...
nih baju a-ih..canteknya...saaayang ummi...

hahahahha..sabar jelah..dapat baju cantek baru sayang ummi ye...


6 memo menunggu dibaca:

mama_iris said...

ooo....mai KL tak mo comolot dgn kita ekk...soping sorang2...takot kita mintak selai 2 la tu....huhu

Diamilikku said...

mama iris : org pi KL di hari org bekerja laa....dah tu memang duk kat alamanda je tak gi area lain...next time k

Diana said...

amboi amboi amboiii...byknya baju dierrrr....sakan ummi sopping yer?nisa ada sepasang baju barat and sepasang baju timur...hehehe...mama nyer blum ada sepasang ponnn

iEtaFAkyR@ said...

hhmmm... best! aku tak sure thn ni cemana shopping raya, sbb istilah shop till i drop berlaku bila2 masa. aku menci bila aku tk reti buat budget. tau2 ja burst. ihihhihhi... mmg nafsu berahi tgk sale okeh! gilerrr!!!
p/s jgn kata anak2 ja ada baju tidur raya, ibu pun ada. santekkkkkkkkkkkkkkkk!! rasa nk tidur tk mau bgn2 weh. kui kui kuiii

Yan said...

yan ni tak start2 lg posa.. so tak berapa perasan dah berapa hari berlalunye ramadhan ni.. sedar2 dah dekat raya dah..

Aleeya said...

sedihnye lau raya teringat org yg da pergi kan..cam yaya pun teringat gak..ade sorang abg kandung no. 6, abg di atas yaya, tiap kali raya kitorg gi kubo dia..pstu mula la sedey sgt2 teringat dia..:((

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin