Monday, August 16, 2010

Our Songs....


I've been tagged by DD DIANA ...
pandai no la nih..duk main tag2 pulak..bila buat entry...
actually DD..aku dah penah blog bout this dulu2..tapi takde la sampai 7 lagu yang mcm hang request...so aku try laahhh settlekan tag hang nih ok...
Basically..lagu2 tema kami nih semua based on the lyrics...lyrics yang memberi makna yang cukup mendalam....*wink wink*
Firstly sorry to hubby..kalau entry nih mengimbau kisah lama kita...


1) Cahaya Cinta by Ct Nurhaliza

Nih lagu tema our wedding actually...dipasang masa me n hubby berarak sebaik turun dari van wolkswagon yang membawa kami...memang dah plan dari awal nak pasang lagu nih..since lagu nih by the time ct nyanyi memang tepat2 saya ngan mr papa melafazkan cinta...apa yang buat saya suka lagu ni sebab lirik dia sangat kena dengan kisah percintaan saya...
"DIA telah menentukannya... Kita bertemu dan bercinta... Inilah oh takdirnya..bukan kerana harta.. Inilah Citra Cahaya Cinta"...
Pertemuan saya dan mr papa kuasa dan ketentuan Allah SWT...do bila dengar lagu nih automatically rasa..this is our song...lagu ni betul2 relate dengan kisah kita...dan dulu masa layout original saya...lirik lagu nih saya letak kat side bar..dengan tajuk OUR SONG...tapi bila dah bertukar2 lay out nih..semua dah hilang...hehehhehehe....

2) Dealova by Once

Lagu ni menyimpan kenangan dan sejarah yang tersendiri..bila dgr lagu ni..aotomatically saya memang ingat kat mr papa..masa tu me n him takde apa2 lagi....my best friends selalu cakap..tell him that you love him..tell him directly or else you'll regret...tapi saya takde kekuatan untuk melafazkan cinta ketika itu...*malu + blushing*... bila difikir2 balik..ishhh apa nak buat nih...how am i going to let him know my feeling...susah ooo..tapi seperti lagu atas tadi DIA telah menentukannya..kebetulan my mr papa nak konvo..so me n my best friends (you know who you are buddy)..gi carik hadiah untuk him...(which is a potrait of him) plus music box and a card..inside the card saya letak lirik lagu ini....konon2 dengan harapan dia akan faham...tapi nan hado ok..my mr papa sangat "lurus"...still nothing going on between us lepas kejadian ini...dalam hati rasa sangat keciwa n mula rasa menyesal sebab bagi lirik lagu nih kat dia....sampailah a few months after that bila dia approach saya ajak kawin...masa tu baru saya bgtau..yg saya dah lama suka kat dia..sebab tu saya bagi lagu nih kat dia..tapi dia boleh jawab.."mana mizan tau..apasal tak cakap direct je"..*sangat kayu ok*..tapi apa2 pun i love you tonzzz sayang...

3) Wanita Yang Kau Pilih by Rossa

Lagu nih macam lagu perjanjian aah..liriknya konon macam...aku berjanji sekian sekian sekian...tapi memang sangat suka lagu ini...suka sangat2.....lagu nih saya layan masa saya sunyi kalau mr papa gi oversea..masa nih kami dah kawin pun..selalu saya kena tinggal...dan sepanjang gi keje pun lagu nih saya pasang kat radio all the way from kajang to shah alam..berulang2..saya tak penah bosan dengan lagu nih.....
"Kau jadikan aku ini
Wanita yang kau pilih
Untuk jadi kekasihmu
Dan kau pun tlah aku minta
Setia sepertiku
Aku percaya penuh
Kau kan buatku bahagia
Karna cinta tercipta
Datangnya dari dalam hatiku"

4) Sempurna by Andra and The Back Bone

Nih lagu Caller ringtone saya...dan jugak ringtone saya kalau mr papa call saya...tak penah bertukar sejak sekian lamanya..memang saya suka sangat...versi gita gutawa pun saya suka..kalau blogger lama yang duk follow blog saya..mesti tau dulu lagu nih version gita gutawa jadi background blog ini..sangat sedap dan mendayu2....
"Janganlah kau tinggalkan diriku
Tak kan mampu menghadapi semua,
hanya bersamamu ku akan bisa
Kau adalah darahku
Kau adalah jantungku
Kau adalah hidupku, lengkapi diriku
oh sayangku kau begitu,
sempurna...."
Nih la part yang saya jadikan ringtone....memang lirik lagu ni menggambarkan betul2 perasaan saya terhadap mr papa....i really need him...dia anugerah terindah allah buat saya...selamanya hanya dia yang satu...moga jodoh kami berkekalan hingga ke denyut nadi terakhir...

5) Kaulah Segalanya by Ruth Sahanaya

Dah lama dah saya suka lagu nih..dari dulu2 lagi...tapi bila saya kawin ngan mr papa..so lagu nih automatically jadi lagu saya dan dia..hehehhehe...aci dak?? *wink wink*....tiada lain yang ku harap hanya kau seorang............KAULAH SEGALANYA....

6) Hero by Mariah Carey

Lagu nih pun dulu saya letak kat side bar..masa layout blog saya yang original...tapi bila bertukar layout saya jadi malas nak tambah balik..takpelah..yang penting lagu ini tetap di hati saya sentiasa....saya suka bila dengar MC nyanyi lagu nih...saya terbuai2 je rasa...sangat touching tau...

7) First Love by Utada Hikaru

Satu2nya lagu jepun yang saya tau n hafal...gila saya minat lagu nih lama dah..sebelum mr papa hadir dalam hidup saya lagi pun...masa karok ngan kawan2 (time bujang) memang saya pilih nyanyi lagu nih...tapi masa tuh takde perasaan lah..."now and forever you're still the one...Ima wa mada kanashii love song..atarashii uta utaeru made"
Part yang saya suka masa lagu nih last sekali....bila singer nih nyanyi..."now and Forever"...ooowhhh sangat touching lorrr....dengan soft voice dia....


owhh no..panjang lebar jadinya entry nih sebab DD..
dah lama tak menulis panjang2..hang takpa la D, hang suka menulis panjang2..
hehehheeh :)...so terjawab sudah tag hang....dan mengikut syarat2nya saya kena tag lagi tiga org pulak...adoi la...sape nak jadi mangsa saya...?? Sila angkat tangan....
tapi bulan2 posa nih kan..ramai bz..so nasibla sape yang menjadi pilihan random pick up saya...saya teringin nak tau lagu2 :

1) Mama Khayra....
2) lily
3) Eida

Sila jawab dan lepas tu tag tiga org pulak k....sekian terima kasih...
:)

12 memo menunggu dibaca:

Diana said...

ngih hihiiiii...aku tau bln posa org takleh marah so inilah masanya aku mene'tag'...huhuhu...bukan apa, sambil tu nak tau cerita romantik kawan2....eh, terasa busybody la plak, maybe tu sbb idlan turun aku la kot...hahaha...

anyway, dlm byk2, aku dok gelak sorg2 bab 'kayu' mizan tu...hahaha...mmg tu slalu jawapan org laki, awat tak habaq awai2 cheqqqq...hihihi...kiiiiiut sgt your love story..suka suka!*wink wink*

Diamilikku said...

DD : not so call love story lah..tapi kenangan manis aku dan dia..hehehehhe :) *shy2 cat*...

CRAZYBEAUTIFUL88 said...

same with akak suka lagu siti

Diamilikku said...

kak rose :hehehhe...lagu dulu2 je..lagu baru2 nih especially dia duet ngan KD dah tak suka..ntah rasa mcm dia nak eksperimen vokal je..

Danisha said...

ehem2.. i'm back.. hehehe... nak buat tag ni ahhh.... untuk entry terbaru ku.. hehe.. sbbb ada pic siti tu.. :P

Diamilikku said...

danisha : mana blognya?? yang lama ke yang baru nih..silalah buat..hehehhehehe...kak su tak tag ingatkan dah stop blogging...:)

Danisha said...

hihi.. tunggu.. dok godek2.. t manja publish ok.. nak wat press conference ni.. hehe.. tunggu...

Diamilikku said...

oowhh ok ok ok....sabar menunggu nih...lama dah menyepi kan

yang jauh di sana said...

aku tak ingat plak aku ada love story ka dak???hmmmmm....

Diamilikku said...

Eta : ingat la balik...hehehheheh :)

Yan said...

ms baca entri ni..
terus yan terdetik ape plak lagu 'kami' (kotla terkena tag kang)
klu ikutkan kami takde lgu spesel.. mungkin lgu2 yg wat kite terimbau zmn2 bercinta adela kot...
eh tp klu lagu faveret kami tuk karoke adela ahahahha semua lagu duet tu lagu kami... aishh rindu lak nak karoke laki bini..

Diamilikku said...

Yan : bestnya gi karoke..husband saya tak suka karoke..so far memang tak penah lagi kami berkaroke..teringin juga...hehehehhe

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin