Tuesday, August 10, 2010

Berakhir Sudah.........

Berakhir sudah function rasmi..
istiadat konvokesyen yang memang memenatkan..
walaupun penat..walaupun stress...tetap kena senyum..
petua awet muda kan...
hehhehehhe...
Gambar bawah ni saya ngan kawan2 opis..
masa hari istiadat konvokesyen...
Saya tak mampu untuk menguruskan badan seperti gadis berbaju biru..
yang beratnya kurang baaaaaaaaaaaaaanyakkkkkkkkk dari saya..
tapi takpelah...yang penting saya tetap menten comel dan ayu jelita..
(wahhhh gitu kannnn)
Dan hari ni jugak berakhirnya syaaban..dan ramadhan pun menggamit datang...
tahun ini tahun keempat saya menjalani ibadat puasa sebagai isteri...
tahun pertama puasa saya sedang pregnantkan alesha 2 mths pluss....
masa tu bersahur memang tak boleh menerima nasi langsung...
masuk je nasi...automatically keluar balik...
so saya sahur roti, susu n kurma...
alhamdulillah bertahan sehingga berbuka dan saya dapat berpuasa penuh sebulan..syukur ya Allah....
tahun kedua berpuasa agak kelam kabut memandangkan alesha baru nak membesar..
umur alesha masa tu 6 bulan...so agak melasak di sana sini..
makanya saya ngan hubby terpaksa kengkadang bergilir berbuka...tapi tetap enjoy..
pengalaman indah saya kira...hehheheheh...
Tahun lepas lagi menyeronokkan..alesha dah besar..so dah faham..
time berbuka dia lah yang paling sibuk nak berbuka..
semua makanan dia nak jamah..
time puasa ni saya tgh sarat mengandungkan aisy mifzal..
so makan pun agak kurengg...tak leh terima...alhamdulillah saya selamat berpuasa penuh 25 hari tanpa sebarang masalah tetapi terpaksa mengucapkan selamat tinggal ramadhan 5 hari lebih awal dek kerana Aisy Mifzal yang tak sabar2 nak menjenguk dunia dan menyambut hari raya bersama ummi, papa n kakak....
so this year..tahun keempat kami..lebih meriah dengan telatah alesha yang semakin cerdik..
aisy yang dah mula nak mengacau makan...

Tak dapat saya bayangkan puasa tahun ini..
tapi saya tak sabar sebenarnya...
Anda ?? semoga kita semua dapat menjalani ibadat puasa dengan sempurna ye..
tingkatkan amalan....
hurmmm...gambar2 di dalam entry ini tak ada kena mengena dan perkaitan langsung..
tapi takpe...saje saya nak tayang gambar2 saya as the owner of this blog...
hehheheh...credit to Jan The photographer untuk gambar2 "hijau' saya yang cantik ittew..
guna kamera mahaaaaaaaaaaaaaalll gile...memang saya tak mampu nak beli...5 angka tu harga dia...huhuhuu...lebih kurang expenses saya masa nak kawin dulu tauuu....

And last but not least...
Selamat berpuasa untuk semua rakan2 blog...
insya allah blog saya akan terus bersiaran di bulan ramadhan..
nantikan yer...
(thanx to qi n farah for this lovely pics..)
satu2nya gambar saya ngan mr papa masa penutup festival konvokesyen...
nih pun guna kamera mahal jugak...haishhh...
saya nak kena beli kamera mahal lahhh mcm nih...
:)







11 memo menunggu dibaca:

ann @ hatiberbunga said...

korang dah konvo?? awalnya..
kami nyer ujung bulan september.. lepas raya. hehe..

Diamilikku said...

kat sini memang tiap2 tahun sejak istiadat yang pertama bulan ogos...so ogos memang bulan yang menyibukkan..hehheheheh.. :) skrg lega dah lepas segala kesibukan...

lily azliyana @ mama zara said...

ececeh..mmg menten comel n ayu jelita kak su nih..cantik sume gmbar2 tuh..=)

nway, slamat berpose utk kak su n keluarga k..mesti best raya taun ni tgk alesha n aisy dh boleh berkejaran kot..ehehehe

AZALINA ABDU RAHAMAN said...

sone: mmg cantik pic yg dua cantik and kualiti pic tu pun elok...gambaq yg sorg2 tepi pokok ala2 video klip p ramlee pun cantik juga..hehehe..

zue @ annaleeya said...

slamat berpuasa jgk utk su dan family yer...

mama_iris said...

selamat berpose kak.....
masak sedap2 kasi kite tgk...nnti kite tiru yaaa....hehhee

Diamilikku said...

Eza : sebab aku cantik kann..hehehhe..

Kak Zue : sama-samalah kita...

Mama Iris : tak baik menayang tau..hehehhehe...

Yan said...

owhh aisy lahir bulan puasa yer...

yan tak penah lg berpuasa time peknen.. coz kedua2 anak 'terjadi' (hahaha) lepas raya.. means time raya tu last period.. next monthnye tak period... upe2nye dah sangkut.. kebetulan kot

BUNGA said...

salam ziarah..
slmt berpuasa dan menten cun.. hehe

Diamilikku said...

salam kenal...
ya allah...seronoknya berat badan ringan2 nih..jenuh nak menambah berat ye..yang kita nih jenuh nak mengurangkan berat...

Diana said...

sone...ni aku kena kata ni...seriesssssssss!hang kurus la!ada kesan diet hang tu!ok dah la tera ni, kering sgt kang mr papa tak syok peluk...hihihi...aku rasa aku nak mengabaikan cuba turun ke jeans 26 mcm ieta sbb hubby aku kata satgi aku kurus sgt takleh jalan dgn dia, dia malu...hahahaha...so aku nak bg berat sbl pegnen dah la kot...harap2 posa ni bleh tolong...

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin