Monday, August 2, 2010

My Lil Chef.....


Budak mbam mbam yang sibuk nak kung kang kung kang kat dapur time kita sibuk memasak..
mbam2 sungguh alesha pakai cenni..saja ja suh dia pakai panty ngan t shirt sendat tuh...
nak tgk katang katang michelin...hehehheheh...
nak jugak tu pegang sudip kacau2 kuali..macam mana kita duk buat..
alahai...anak ummi sayang...alesha masih kecik lagi..
sampai masanya nanti ummi akan ajaq alesha memasak tau..
skrg nih enjoy your time untuk main2 n belajar2 apa yang perlu...
tapi tu lah..bila kita cakap dia duk nak jugak...last2 nah alesha..
ambiklah..buat la masak lah...(dengan syarat dapur itu tidak menyala yeee)...
dah puas hati pegi ahh main semula..
tu yang gambar last duk simbuk mengelap lantai..
buleh air dutch lady strawberry tu dia duk tuang2 atas lantai..
takdak keje carik keje..
nah lapkan balik lantai dapur owan tu...berkhetang nanti owan marah...depa tinggai pi kl sat ja tunggang langgang dah jadi umah owan ngan perangai cucu...

So inilah menu saya for lunch semalam..
saya masak tinggai je kat abah n bonda plus my sis..
saya tak makan pun...i'm on diet...nak raya dah nih..
hehheheheh...sambal tempe ikan bilis...
sayur campur plus ayam masak cetti..
resepi ayam nih saya amik kat blog MAMA KHAYRA...
Tapi nurul pun ada amik kat blog sape ntah..
saya malas nak godek2 balik carik..
terima kasih ye owner resepi nih dan nurul sebab kongsi di blog..hehehhehe....

Nih plak wajah chef selepas mandi..hehehhe....
dah puas main macam2 kat dapur..it's mandi time..siap2 pastu nak balik perlis..
since aisy ditinggalkan di perlis...(just me an alesha je balik jaga umah owan)..
do nak cepat2 balik..rindu sungguh dah kat aisy..nak makan pun tak lalu..
bayangkan dari jumaat tu..saya tak dinner..
sabtu pagi saya makan bihun goreng RM1 (beli kat pasar tani campur sate 3 cucuk)..
petang plak tak makan apa2 sampai malam..
ahad pagi tu tak brekfast apa pun..duk rindu kat aisy..rasa kenyang ja walaupun minum air...
tapi lepas jumpa aisy..golek2 tido ngan aisy baru rasa lapar...
terus masak mee hailam for the 3 of us untuk menu petang...
alesha sorang je dua mangkuk..ye lah tak pedas kan..plus saya buat kuah banyak2..
alesha suka menghirup kuah....
my lil chef yang kepenatan..all the way from kedah to perlis..
alesha tido je...senang saya nak memandu..kalau tak sibuk la nak main macam2..
nak suh kita main ngan dia...
kali nih sangat behave..mintak dipakaikan seat belt....
tapi skrg dah makin mengada sket..sebab beberapa malam duk conquer ummi sorang2 dia..
bila ada adik..mulalah kakak nak tunjuk jeles...
risau saya..dah mula main kasar2 dia..sebelum nih elok je..
sebab tu org tua2 kata..jgn pisahkan anak2...
biar duk sekali..bila duk sekali diorang akan sentiasa ada rasa kasih sayang tu..
tapi once dipisahkan...mesti akan ada masalah....
sian aisy...ummi mintak maaf ye sayang...
ummi terpaksa tinggalkan aisy kat umah mama...
bukan sebab ummi tak sayang...
tapi ummi terpaksa....sorry kay sayang...
aisy anak yang baik kan....mwahhhhhhhhhhhhsss..

kakak...kena sayang adik tau....jgn buli2 adik..
kakak kena take care adik tau...huh...baru dua org anak kan..
tak baik saya mengeluh...Ya allah..kau berikanlah aku kekuatan untuk berdepan dengan apa juga situasi dan keadaan selepas ini...kau berikanlah aku kekuatan ya allah untuk menjaga dan membesarkan anak2ku tanpa perbezaan kasih sayang...amin..

9 memo menunggu dibaca:

mama_iris said...

alamak.....ayam ceti lagi nampak menyelerakan dari kita nyaaaa.....cisssss....takleh jadi neh.......

Diamilikku said...

mama iris : hehhehehe...tangan terer masak masak apa pun menjadi..muakakakakkakaka..gila bangga diri tak hengat.....

marinahunny said...

amakk! cekcinye chef nk masak..

Aleeya said...

SODAPNYEEEE MENU SUE TUHHHH...NYUMMYYY


OOOOO DA TAK SABO NAK TOLONG UMI MASAK YE LESHA..UNTUNG GAK ANAK SULUNG GIRL NI KAN..RINGAN SKET KEJE2 DI DAPO EYH HEHEHE

Diamilikku said...

marina : hehehehhe chef nih tak leh pakai tutup2...dia panas...tido malam2 dalam aircond pun dia tak selimut..badan tahan sungguh...

Yaya : tak rasa mana tau sodap..hehheheheh...tu lah untungnya ada anak sulung pompuan kannn

Yan said...

owhh nak raya kene diet eh...
posapun blum... hahaha...
time skang la bantai makan.. nanti posa baru diet... sahur kurma & air.. bukapun simple2 jek.. gerenti turun

Diamilikku said...

Yan : Pastu lepas raya bantai makan tak ingat..terus badan naik balik...hahahahahha

Diana said...

alamak...chef seksi!bahaya satgi terpercik minyak, kurang markah satgi...hihihi...
aku pon dok diet la ni, makan sehari sekali ja, minum oat ja nih...tak pueh ati dekat ieta punya pasai...hahaha...joke ja ieta...

Diamilikku said...

DD : hahahahha....ieta jugak jadi mentor hang no...jom pakat2 kita diet

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin